Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фигурно пързаляне - 9

 • 35 315
 • 741
 •   2
Отговори
# 15
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Тази седмица бе  Cup of Tyrol
На руския фронт не бе за посещение тия дни  Whistling.
ФФККР назвал состав сборной России на чемпионат мира
Let’s Meet: Elizabet Tursynbaeva
Lewis Gibson
Evelyn Walsh
Evelyn Walsh and Trennt Michaud
Alexей Krasnozhon
След като в София не можа да си довърши световното , този път му пожелавам да додържи до края.
Hanna Harrell
Списание "Московски фигурист" брой 4 от 2018 http://www.ffkm.ru/images/mf/Figurist_4_2018.pdf

Стигаме до ЮСП идната седмица. Местим се в Загреб с юньорите.
Идната седмица е и Зимната Универсиада. Фигурното е https://krsk2019.ru/en/pages/schedule_and_results

2019 World Junior Figure Skating Championships - Preview

Art on Ice 2019: Time to Time

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 22:20 от Шошулчо

# 16
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Lubov Ilyushechkina and Charlie Bilodeau to compete in pairs together
Алена Косторная пропустит чемпионат мира в Загребе, ее заменит Ксения Синицына
Егор Мурашов
Avonley Nguyen and Vadym Kolesnik
Допълвам тук още малко новини, четива и се местим в Загреб и временно спираме с новините извън юношеското световно.  Simple Smile посвещаваме се изцяло на бъдещето.
Фигурное катание показывали в мультиках: от «Ну, погоди!» до «Том и Джерри»
Donald Jackson
ice talk with Timothy Goebel and Andrea Joyce
И макар че е шорт-трек пак сме в ISU а не всеки ден там сме в новините
Legend Radanova ‘powers’ Bulgarians as ISU World Short Track Speed Skating Championships loom

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 12:58 от Шошулчо

# 17
 • MJF
 • Мнения: 6 970

И така местим се изцяло в Загреб с юньорите ura
Определено най-вече благодарение на делото на наш Тед юньорския кръг успя да ми влезе трайно под кожата и интереса ми към тях в последните 5 години се явава естествено продължение от този ми на сеньорите.
Таблицата 1час разлика
Официалното превю
ISU Channel https://www.eurovisionsports.tv/isu/figure-skating/
На Радослав Маринов, Александра Фейгин и екипите им пожелавам от все сърце успешен старт.
38 юноши и 46 девойки на кратките сингли е сериозна работа  Simple Smile.
Спортните дуети са повече от сеньорските ЕП и 4К , да видим колко ще съберем след 2 седмици.
31 аржентински танга ще ме  smile3517  Mr. Green

Е жалко, Вивека Линдфорс по здравословни причини ще пропусне СП.  Confused
Анастасия Галустян
Днес почна и фигурното на Универсиадата.
Запис на кратките спортни https://livestream.com/FISU/FigureSkating-PairsShortProgram-Univ … /videos/188345831

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 11:28 от Шошулчо

# 18
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Впечатления от вчерашния състезателен ден в Загреб.
Кратките юноши се стараха. При такова количество зрителя би решил че комбинацията 3 луц-3 тулуп е задължителен елемент. Чак от един момент нататък взех точно така сравнително да го чакам и сравнявам като изпълнение  Wink Simple Smile.
Имаше интересни програми. Достатътчно чисти изпълнения. Май без големи сривове минахме този път на обичайнети заподозрени. Със съдийте не съм напълно съгласна но и състезателите им създадоха , особено тези в горната част на таблицата , работа именно с чистите си технически изпълнения. В общи линии коментара ми за тях е "ако не е Торгашев ще е Пулкинен"  Whistling. Маринов-Боричев видяни. От тези които не получиха заветното Q  помня презентацията на Andrey KOKURA. Yudong CHEN също запомних. И за двамата това са дебюти на м/ународен старт. В общи линии показаното на кратката е много добро и резултатите може да са още по-гъсти от колкото виждам в таблицата. Доста доволна останах. Хайде сили за волната на 24-мата.
Кратките спортни
Като цяло не съм много доволна от общото ниво. И то главно по една "странична" причина. Гледайки тези 17 дуета не мога да не видя "танцувалната тенденция"-ръстовите параметри в не малко дуети. Ясно защо и как но на мен тази тенденция не ми харесва, защото освен до някаква псевдомасовка до качество и  високи спортни постижения няма как да доведе. Най -много да се получат 1-2 изключения. Сложен проблем.
Иначе технически неприятно впечатление остави слабото изпълнения на любимия ми елемент- паралелното въртене. Скокве, изхвърляне, туист, поддръжки ясни но към грешки на паралелното въртене и спиралата на смъртта съм по-люта  Wink.
В класирането поне има логика с това че китайски дует е на 4-ото място.  ooooh! още помня куриоза който се получи в състава на ЮФГП - там ако не са 6 руски дуета по-добре да има китайски а то ......Но вярно че китайците не бяха готови септември.
Трите руски дуета съвсем отделна лига и аз бих поставила по-голяма разлика м/у тях и останалите в цифри в таблицата за да се отрази реалната разлика в класите. Не минаха и трите дуета без някои малки грешки, така че да речем че преглътнах точното им класиране. Да видим довечера на волната как ще се реши спора. Стискам палци и на трите дуета. Големи любимци са ми и все някак си ще трябва да се подредят. Без сривове да мине единствено желая, други претенции няма, както се получи така да е.

Пак са хванали първите срещнати на улицата и са им раздали камери. Мъжете пак ги "хванаха на мушка" но спортните дуети ..... Peace пълно безобразие. Поне леда не е ръждив. Дано волната я заснемат по-добре довечера. Днес има да тренират как да хванат двама на леда в движение с танците на воля. То иронизирам но положениета е повече от плачевно все по-често по този въпрос. Профанщина повсеместно в разцвет.

Кратки интервюта със спортното трио- 1, 2, 3

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 12:15 от Шошулчо

# 19
 • София
 • Мнения: 15 449
Като цяло това което видях от мъжете бе много старание и хъс. Добра кратка програма. Но много грозно впечатление ми прави празната зала. Преди година в София имаше много повече публика. Друго неприятно впечатление ми направи самото заснемане. Аз да бях там по-хубаво щях да снимам. Не видях някои скокове, смятайте за какво иде реч...  Crossing Arms
Жалко за Радослав Маринов. Стисках му силно палци, но не се получиха нито скоковете, нито пируетите, но при първите загуби страшно много точки. Не знам как за подобно изпълнение получава СБ, явно му е второ състезание изобщо за сезона... Много, страшно много работа чака Найден Боричев, защото при Радко има много трески за дялане. Успех им желая. Тацуя Тубои ми се искаше да го видя, но не бях особено впечатлен. Петр Гуменик за пореден път ми приковава вниманието. Голямо бъдеще го чака това момче. Браво. Стивън Гоголев, другото момче чудо с чиста програма технически, но една идея по-неубедителен като презентация. Браво и на него. Артур Даниелян ми хареса. И той с чиста програма, но някак си се поизгуби в програмата, умора ли имаше що ли, но може много по-добре от това. Коширо Шимада за пореден път ме разочарова. Много технически брак има в това момче, а иначе има толкова талант, язък. Успех във волната. Джоузеф Фан се пребори със себе си. Хареса ми енергията с която се хвърли. Повече от заслужен СБ. Томоки Хиваташи не ми хареса като изпълнение, въпреки че бе без грешка и това което му вдигнаха съдиите лично за мен е неприемливо. Камдън Пулкинен обаче обра точките. Каква презентация само. Браво. Красота. Изненадах се да видя Красножон, което си е признание от него и щабът му, че дебютния сезон при мъжете е провал. И тук не особено убедителен. Много са му тези точки. Адам Сиао Хим Фа се събра след грешката при аксела и завърши подобаващо. Хареса ми като презентация. Роман Савосин се стара много и му се получи като цяло. Може би щеше да събере и 80 точки, но комбинацията му не се получи за отличен. Очаквах повече от Даниел Грасо. Сякаш липсваше енергия. Гледам е трети, но можеше и да е първи. Лично за мен по-скоро щеше да е пети някъде.
Очаквам много оспорвана волна, очаквам и Гоголев да ги насмете във волната, но определено стискам палци за Гуменик. Simple Smile

# 20
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Допълвам към кратките мъже. Довечера да видим как ще се получи волната битка. Очаквам да останат верни на себе си и да обърнат класирането от кратката с главата надолу един вид  Mr. Green.

Маринов го гледах за първи път на ГП есента, там бе още по-зле. Гуменник за първи път на ЮСП. Бавничък е на моя екран, но това че се работи над всичко ме печели много. Гледам го вече трети сезон и беше време да се появи тук. Гоголев сносно се изпързаля на кратката , по работно му. Данелян е друг мой любимец по втора оценка, той е в период на набиране на форма след принудителна пауза, този сезон под тази сянка мина, но вече е близо до предишната си форма и бори техниката. Много трудно ще се доближи по място до постижението си минала година в София. Шимада подкупва с настроение но колко е "крив" във втората оценка виждаме. Фан от началото на сезона е във възходяща. Почна мнооого зле сезона и бавно и славно се приспособи към смяната на треньори. Но остава твърдо в групата на тези от които да не знам какво да очаквам. В това отношение Хиваташи този сезон много напредна. Щампира едно след друго от началото на сезона , почти без прекъсване, стабилини изпълнения на големите си стартове, а знаем че това заслужено работи за реномето. Недостатъците му не е да не виждам но знаейки от къде тръгна и бидейки редовно на екрана ми вече не помня колко поредни сезона при юньорите , това му преобразувание ме радва много, човека си повярва така да се каже. Пулкинен с Торгашев на мен продължават да ми "вървят" заедно. Направо пълна противоположност м/у втората и първата оценка при тях. Хем и двамата го издокарват като голям фокус за първата оценка, то треньори , то приказки, то .... но аз резултати виждам минимални от цялата работа, много рядко някакъв проблясък там със скоковете. За това е и трайното ми мърморене в тяхното оценяване на големите стартове. За мен си остават в групата "балерини на лед"  Peace. Красножон от последния път дето бе на лед на екрана ми, доста е свалил от кръста надолу, трудно му е но дерзае доколкото може. Честно казано на кратката бе над очакванията ми. Все пак Красножон работи и над втората оценка в движение от както е на американски терен. При новия треньор а и явно за това че ментално расте, сега е по-добре от колкото в началото на сезона. Няма да му е лесно на американския фронт. Ето и Хиваташи се засили. Пулкинен ще се "пречка"  като Браун 2. А остава и Торгашев да засилят  ooooh!. Да се оправят, Адам поне се спаси  от цялата работа  Simple Smile. Отплеснах се.
Фа трупа голям състезателен  прогрес този сезон. Савосин и Грасл ги чакам на волната. Честно казано и от двамата очаквах нещо да посгафят на кратката.

Снимането на мъжете ако бе ..... то какви "висини" бяха снощи  smile3517 на волните спортни  Sick. Тези снимачи просто взимат приза за най-зле от тези дето са зле. Направо ме  Rolling Eyes. Как пък в цял Загреб не се намери един снимач дето да е чувал за такъв спорт. Явно за "да е виждал" е просто загубена кауза да се търси въобще там. Мен и дикторите прогресивно ме  ooooh! Whistling. То приказки то чудо. Че и лични имена на "хърватски и английски" трябва да се кажат  ooooh!. Пълна пародия. "Но леда поне не е ръждив" си повторих вчера няколко пъти добронамерено  Mr. Green Wink.
Реално с такава картина не върви да коментира даже човек изпълненията  Peace. На ISU ясно че не им дреме но толкоз да напира утопията да снима един екип големите iSU -стартове или да напишат стандарт за снимане на всяка от четирите дисциплини, че дори и за галата ....................... Confused Rolling Eyes

В кратките танци съм съгласна с първите 2 места. Иначе учудващо не ми се опряха 31 танга по метода "поглеждане от време на време на екрана" в преобладаваща част от времето. Все пак дуетите ги гледах вече този сезон , програмите и /или фигуристите които са ми интересни видях внимателно. Стегнаха се всички като цяло. Шпилбанд-Камерленго сега като са на куп събрани в 1 състезание видях че са набрали достатъчно юньорски дуети, да не ги мисля значи  Wink Simple Smile. Анна Капелини новото ни попълнение "до бортика". Това ме подсети за Томаш-Стеф-Жу при юношите, да не е лоша гледка я, като допълнение към състезанието. Кога ли някой ще ги навие ей така за майтапа и удоволствие на зрителя да излязат към момента макар и за кратко на състезателна гала . За оправдание а и евентуалното им навиване заедно с подопечните им. Laughing. За първи път вчера дуета Нгуен-Колесник ми хареса. Програмата едно на ръка че е развита до много прилична от началото на сезона до сега, но те самите ми харесха този път на леда. До сега все  Thinking на оценките им, когато ми са се стрували много завишени. Вчера бяха реално добри. Да видим Марджари-Зак ще удържат ли на волната. В много добра форма са се привели и вчера и аз бих ги поставила без колебание на първо място. Дори при това снимане.

Волните спортни и крайното класиране.
Честно казано видях последните 2 групи на волната, преди това от време на време поглеждах  Blush. Еми масовост за сметка на качество...Макар че и при синглите почнахме така пък ето че масовостта доведе и до качество и за мен вече бройката 30 и кусур сингли въобще не е стряскаща и напълно гледаема. Да видим до къде така ще стигнат спортните идните сезон-два. А дано и те по този път.
Очаквано четворката от кратката остана и след волната. Разместиха се руското трио. Трудно ми е най-вече заради безобразното снимане да коментирам изпълненията им и съответно оценките им. И при трите дуета съжалявам много за нещо. Но все някой ще е първи , втори и трети, няма как.
Мишина-Галямов. За Настя това е голяма победа. Тя събра пълния комплект медали като цвят от ЮСП. С Галямов това ще им даде допълнителна мотивация. Идния сезон ще се влеят при сеньорите. А там към момента е гъсто на руския фронт.
Аполинария- Дмитрий е мноого жалко че нямат на състезание троен скок. Първите 2 дуета в една точка.И аз по-скоро бях склонна да дам на тях вчера златото.  Чудесни са просто във втората половина на сезона до тук. Така или иначе за тях това е първо участие на ЮСП.  Да дерзаят. Остава да се види ще има ли троен при тях някога. Но това зацикляне на един елемент и оправдаване на оценки с него аз не приемам  Stop. Задължително да се видят поддръжките, изхвърлянията им....направо удоволствие и  Crazy. Мне, вчера аз бих дала на тях първото място , въпреки вся и всьо.
Полина-Дмитрий сурово отсъдиха въпреки грешките. Там според мен от екрана има промени в параметри от там и горе долу целия сезон се получи с изпълнения в които ту едно ту дриго не бе чисто. С право на трето място в общото класиране.
За спортните сезона свърши. Безавариен м/усезон им желая и да дерзаят.Сега видях жребия на Александра за днес. В последната група. Няма да пиша повече , само силно ѝ стискам палци именно на кратката. Ще завършим с Трусова, а предпоследната група с Щербакова . Много жалко за моята голяма любимка Альона Косторная но заместилата я Ксения Синицина с интерес ще видя. Запомних я на националния им отбор за юньорите , нея и една нова за мен спортна двойка.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 11:44 от Шошулчо

# 21
 • София
 • Мнения: 15 449
Меко казано странното снимане продължава. Получих клаустрофобия докато гледам момичетата.  Sick Като цяло слабо състезание.  Confused Този път юношите бяха много по-добрите, обикновено са девойките.
Александра Фейгин честно казано не ми хареса. Падането на двойния аксел изобщо не влиза тук. Не знам, някак си на усещане карам, аз съм така с повечето изпълнители. Или ми хващат окото или не (скоковете са отделна дивизия). При Саша този път усетих една тромавост и пренатовареност. Може и да има нещо, което да я мъчи, не знам, но никакво настроение, излезе просто да си отметне елементите и до там.  Sad
Маджарката Ланг ми хвана окото. Страхотна Ксения Синицина, ето това е да получиш шанс и да се възползваш. Най-добрата презентация в първите 6 групи бих казал. И за пореден път се доказва колко много дълбочина има в руския отбор. Томое Кавабата ми хареса много, много подвижна. Хана Херъл, също ми хареса много. Трябва да се следи. Дали от там няма да изскочи нещо голямо и толкова чакано за американското женско фигурно пързаляне (по-скоро е добро пожелание, в никакъв случай прогноза). Кузменко се стара, но твърде обикновено изпълнение за моя вкус. Но браво за старанието. Лукреция Бекари също ми влиза в списъка за следене. Хаин Ли също влиза в списък за следене въпреки слабия резултат заради липсата на двоен аксел. Прави впечатление лекотата с която се пързаля. Тези корейки май прохождат на лед, така ми се струва... Но трябва много работа със скоковете. Там куцат нещата. Юхана Йокои с любима музика и с тази зелена рокличка точно бе като лъвица от прайда в саваната. Жалко, че падна на лудза и остане с едно –10 планувани точки. Наста Архипова неубедителна, жалко. За втори път я гледам и отново с куп грешки в програмата и. Гледам поредната хубава корейка (Янг Ю) и се набива на очи един много голям и много сериозен проблем за всички корейки – скоковете!! В днешно време няма как да си сред претендентите за нещо значимо без сигурни скокове. Чен и тя като корейките. Анна Щербакова вдигна прекалено високо нивото за останалите. Да оставим настрана скоковете. Пързаля се толкова бързо и с такова лекота, истинско удоволствие е да се гледат такива състезателки.  bowuu Но общо взето разочароваща 7 група. Юна Шираива посъживи малко и мен и десетината зрители в залата (тотална излагация в Загреб). Много взривно изпълнение. Много танцувална и игрива, абе личи си работата на Ламбиел. Изобщо ама изобщо не съм съгласен с втората оценка на съдиите!!  #Cussing out Лию или и аз не знам как да и изпиша името на представителката на Хонг Конг (ще си изкълча езика с тези азиатки) с ужасно изпълнение. Май сме объркали групите нещо. Подобни изпълнения подхождат на групи 1 и 2. Шуей ли е правилното изписване не знам, но знам, че няма как да мине за американка, сори. Стига вече. Иначе браво на момичето. Чудесно изпълнение, точно като за топ 3. Съгласен със съдиите тук. Хвана ме яд за грешката в комбото на Рябова, защото ми харесва. Но както писах и преди, трябва и повече скорост на леда. Айде трусове в заката, защото излиза Трусова. Какви овации, какво чудо. Май всички са дошли да гледат нея (блях). Браво, защото за нея винаги има риск на кратката програма. Ами и аз бих я класирал втора. Макар че става въпрос за десети. Просто Щербакова се пързаля с по-голяма лекота и презентацията и е по-добра. Но Александра има убийствена волна, така че не ми се вярва да загуби и това важно състезание, особено и при липсата на Косторная. Предстои голямото четворно надскачане във волната между двете топ рускини.  jumpuu

# 22
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Мерси за поздрава Diavolo.
Значи шорттрек. Внимавай къде седиш. От екрана тези така са разфучават че аха ще излетят  Mr. Green
Какъв цвят е леда този път?

Аз такива тъпи профани във фигурното не помня а не е да не сме гледали тази порода. Друг път поне нещо коригират втория ден или за волната. А тези ни-що, грам не се поправиха, от лошо по-лошо. Вчера на волните мъже вече бях на предела на слонското си търпение и вместо да внимавам в състезанието се занимавах от далече да дебна за пируетите за да мижа.  Close Tired. Не се гледа така.
На онзи екран в залата на няколко пъти като попадаше  леко в  кадър имам чуството че други ракурси дават. В такива случаи се чудя каква картина гледаме ние и каква съдиите.  Close.

Вчерашния сингъл ден показа че им е дъъълъг сезона на не малка част от юньорите. Тренират пикове но не им е лесно.

Голяма забалежка на организаторите на състезанието. Ама въобще не обичам такава подредба  Stop. Редуване на сингъл-дуети-сингъл-дуети и т.н. е златния стандарт. И аман от такива дето си мислят че ще откриват топлата вода. Още спортните споделиха за гафове в графика и вчера се видя че повечето състезатели са като предъвкани/уморени. Иначе ще реша че му има нещо на леда.

Кратката епопея на дамите мина някак си.
Състезанието почна бавно и славно и помня че Алина Урушадзе бе първата която ме "събуди",  Mr. Green то първо музикално но и програмата ѝ се отдаде добре. После продължиха свежите изпълнения и така с малки отливи от време на време се стигна до последната група. И леката  възходящата някъде се загуби. Едва ли не нещо му стана на леда.
Няма как да знаем какво се случи вчера на Александра, разстроих се за нея. Дано днес просто ни покаже новата си волна и дано не е някоя травма. Юлия Ланг е доста свежо момиче на леда, с културно пързаляне както им казвам на този тип. Запомних я с тази програма още есента . Видях че и във видеопревюто на ISU имаше кадър от нейната кратка - много сполучлив валс. На Ксения Синицина вчера бих ѝ дала третото място. Друг е въпроса че заветното дуо Трусова-Щербакова за мен не е неприкосновено и бих ...... но това е друга и голяма тема. Радвам се за този много добър дебют на Ксения и ѝ стискам палци днес. От японското трио Кавабата вчера ми остави най-приятно впечатление общо на леда.

Това ме подсети Diavolo, че Маи Михара спечели зимната универсиада, още едно гледане на нея и  2 ѝ програми не отказвам. След ЮСП до СП бавно и славно ще изгледам универсиадата. Рицо и той първенец там  Simple Smile.

Хана Херъл вчера за първи път обърна вниманието ми към себе си. Приятна като цяло фигуристка. Да я видим днес на волната. Лукреция Бекари също, на италианския фронт след Каро все някой трябва да продължи щафетата и този сезон ги разглеждам от този ъгъл италианските дами, които виждаме на м/ународния лед. Ей на, при мъжете цели трима се появиха като хората-Рицо, Грасл, Франджипани. Кузменко и Рябова ми вървят някак си заедно . Юхана Йокои си я представям с тази програма заедно с волната на  Костюкович-Ялин общо на леда. Цял зоопарк на лед би се получил  Laughing, есента на един от етапите я изпълни добре.
Туй за скоковете в корейския и китайския фронт е известен техен бъг. Но нали и двата фронта са упорити инати и сами трябва да стигнат до истината, да открият топлата вода. Та не бързат, нищо че поколения състезатели се извървяха, изпотрошиха и въпреки потенциала ...... Rolling Eyes. Тяхна си работа но е много жалко как се отнасят с "материала". Сега Рафаел и Закрайчек на корейския фронт за впрегнати официално, пък да видим. Ама то не състезателите а треньорите "куцат" там и "телата" по федерациите.
Мани, мани с имената  Whistling Mr. Green. Не мога да следя кой с какви корени е та да знам как да се четат имената им на тез корейци, китайци, тайпейци, хонгконци, сингапурци, малайци и прочие. Еле пък като емиграрат. Името Ting CUI е пълна мистерия към момента за мене.  Mr. Green предадох се с имената но вината е главно на "западняците" и как чули не дочули изписват далекоизточните езици/имена.
Трусова и Щербакова са със заветната комбинация в момента 3 луц-3 тулуп на кратката. Прави впечатление тази промяна. Да видим Загитова след 2 седмици какво има към момента.
А иначе от неспомеатите до тук очаквах вчера и Анастасия Архипова. Това момиче в началото на този сезон  бе в принудителен тайм-аут заради травма.

При момичетата останах с впечатление че са уморени там на място а и някои падания бяха такива провокирани или провокиращи видимо травми.
И това впечатление и факт доста силно се видя на волните момчета.
Волни юноши и крайното класиране
Няма как да пропусна именно многото лоши падания. Съвсем сериозно в последните 2 групи реших че нещо му стана на леда и не захващаше кънките на скоковете. Дано мине без сериозни травми вчерашното свръхнапрежение.
Реално само един състезател успя да събере 2 прилични изпълнения на това състезание и логично победи. Не се мина без големи елеватори. Съдийте се видяха в чудо към края с това изобилие от грешки и така явно се изпретесниха , че от един момент нататък и те не знаеха какво да правят  Rolling Eyes, преработиха се направо милите.
Честита титла на Хиваташи. 2016 той се качи на подиума с бронзов медал. Но снощи бе златния герой. Заслужено на общия фон. Големи емоции го налегнаха но това не е извинение грам да не се спазва добрия етикет/тон на награждаването. Голям сезон направи Томоки. И много му се радвам как се събра и "цъфна" тази година. Тъкмо навреме за себе си, да е здрав и да дерзае. Юньорската титла едно на ръка но по-важното е, че този сезон той показа добри неща при сеньорите.
Роман Савосин ми е също дълъг познойник като Хиваташи. И двамата до тук с нещо общо. Блеснаха един път назад във времето и после дълъг период на надграждане, трупане на техника  за сметка на останалото и дълги периоди на спад. Сега забелязах че и двамата имат по 3 участия на ЮСП. И двамата състезатели са от тези с превес на техниката, така че ги чака още много труд ако искат нещо повече. Много му се зарадвах вчера на Роман, защото такова сравнително чисто изпълнение вече не помня от кога не съм гледала от него.
Грасл с впачатляващия протокол като техника, въпреки че тя криво- ляво се получи. Своеобразен чар има Даниел на леда. Добър познайник ми е от юньорския гран-при кръг и сега с дебют на ЮСП. Радвам се и за него. И той показа като Хиваташи този сезон че е готов за сеньорите на ЕП.
Въобще много приятен за мен подиум. Без "пулкиновци" от страна на съдийте

И в двете сингъл дисциплини не ми харесаха съдиите вчера. Пак състезание /сбор на тез лица без общ тон за песен. Към това като добавим и снимането ...... хайде да свършва туй ЮСП. Много жалко за юньорите. Те такава подигравка пък въобще не заслужаваха.
Видеоинтервюта от руския отбор.
Други медийни материали съзнателно не съм проверявала, като мине състезанието тогава.


Но нещо което няма как да пропуснем въпреки настоящите 2 старта са Москвина и Мишин. Без грам изхвърпяне може да кажем 2 живи легенди.
Утре с ледена гала тържествено ще отбележат 50 години треньорска дейност. Дай боже всеки му.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 10:27 от Шошулчо

# 23
 • София
 • Мнения: 15 449
Ами Шоши, то как да го определя цвета. Един странен такъв Абе надградили сме за 1 г. Тоз е по-бял. Хайде така да го кажа.  Laughing Но имаше много поправки и изхабихме поне 20 бутилки течен азот.  Grinning
Иначе какви камикадзета имаше не е истина. Супер екстремен спорт. Днес корееца и китаеца дружно се забиха с 50 км/ч. в едно от загражденията, минаха отдолу и се озоваха до оградата на 1 ред на трибуната.  Joy Абееее, не е смешно. Аз такова чудо сефте виждам, а уж обичам и следя от много години този спорт за луди глави. Изтръпнахме за здравето им, но накрая след рестарта единия взе златото, а другия среброто. Хич не е зле. Wink
Много съм доволен, защото направих невероятни снимки и клипчета, видях големи светила и мои любимци, които бяха буквално на 1 метър от мен. Амлен, Бутен, Кристи и Шутлинг, супер снимчици. За втори път гледам световно по шорттрек след 2010 г. в стария зимен дворец (новия и след реконструкцията на нищо не прилича, то ремонта беше само една боя да му сложат, излагация голяма) и лебедовата песен на великата Жени Раданова. Та на живо да ги гледаш как летят по виражите си е тръпка огромна. Утре пак съм на линия. Ако имаш и ти свободно време разходи се, входа е свободен между другото. Simple Smile Нямаше кой знае колко публика, но не беше и малко. Чух от едни холандци, че всъщност посещението е добро, просто залата е много голяма и изпъкват празните места. Съотношението между чужденци и българи бе наравно, като корейците бяха завладяли Арена Армеец, а другите две най-големи агитки бяха на унгарците и холандци.

Волна/Мъже
Коширо Шимада излезе с голямата кошница ама кошницата остана полупразна. За жалост не сработиха скоковете. Отново си личи големия аванс който има, отново си личи скоростта и таланта, който има, но това не топли, когато от три важни скока бъркаш два. Успех през новия сезон за Коширо. Ех, урочасах Гоголката.  Confused Рано, рано се разгрупира на четворния лудз, после перфектен в другите два четворни и дойде изключително болезненото падане на тройния аксел, което и предопредели съдбата му. Жалко, много жалко, но това момче е само на 14 г. и това което умее е уникално. Но трябва да работи и да надгражда още и особено в презентацията, за да стане наистина фигурист от супер световна величина. Всичко останало си го има дар свише.  Simple Smile Ако си бе изпълнил програмата без грешка ясна работата, ама ‘ако’ в спорта е силно относителна дума... Иракли Майсурадзе се стара много. Голяма борба беше. Скоковете му бяха на ръба почти всичките като изключим добрия откриващ четворен. Лично на мен ми се понрави като характер на леда и като изпълнение. Стискам му палци за бъдещето. Артур Данелян прекрасен като презентация, но скоковете за пореден път му ядат главата. Жалко. Аз лично бих му дал по-висока втора оценка, но не зависи от мен... Толкова много работа с горната част на тялото и ръцете трудно ще се види и сред мъжете. Хим Фа докато се нагласи за скоковете си изкарах прането и си сипах кафе.  Laughing Ами майтапа на страна, но не искам да виждам този така характерен за миналото подход. Това трябва да се наказва при компонентите. Жалко за музиката към програмата му, която ми е меко казано любима... За останалото нямам забележки. Скоковете ясни. Проблем (не само за него). Кръстникът на леда, Джоузеф Фан с комичен откриващ скок, който със сигурност ще попадне в култовата рубрика на Евроспорт, ‘Уотс’  hahaha Добре, че не си удари лошо главата. Фан е истинска мистерия, не знаеш какво да очакваш. Рипа за четворен, но прави комбинация от двоен/двоен. Но стои добре на леда, не може да се отрече. Ну Петр, ну молодец! Хайде моето момче. И той с любима музика, дано се получат нещата. Ох, ох, ох. Ужас. Не ми се коментира. Sad За протокола ще напиша само, че на този етап от двамата топ руски младежи, Артур е по-напред в материала като презентация на програмата и то не са малко... Нищо, здрав да е и успех за Гуменик. Красножон не мога да го позная. Толкова много се промени в негативен план само за 1 г. Някак си е тъжно и гадно да се гледа така страданието на някой, който иначе може. В голяма дупка е попаднал и не знам как ще излезе от там. Успех му желая. Ха, къде го пукаш, къде се пука. Е, извинявам се ама точно от Савосин не съм очаквал да видя първата чиста волна програма за вечерта (и всъщност май единствената). И какво сега, двама руснаци се карат, трети печели, хах. Ами напълно заслужено 1 място и сериозна заявка дори за златния медал. Simple Smile Хайде Грасл! Хайде, хайде ама май така и няма да видим успешен четворен лудз. За сметка на това видяхме позабравения (и при мъжете) четворен ритбергер, който след ревизирането на точкуването стана крайно нежелан. Браво на италианчето. Не му бяха съвсем чисти скоковете, но честно казано след лошия старт не очаквах да се събере така до края. Има психика това момче, а има и размах и талант. Ще трябва да се следи внимателно. И тук се пече нещо потенциално голямо. Пулкинен с много странна траектория във въздуха на тройния аксел. Там се спаси от падането ама при лудза прошка нямаше. Значи както обича да казва Найден Боричев, когато нямаш четворен в програмата, тройните са задължителни и особено акселите и лудза. Като не можеш да ги скочиш колкото и да си добър в пируетите и хореото няма как да претендираш за нещо по-голямо.  Naughty Хареса ми тази реплика на Шоши, ‘балетисти на леда’  Mr. Green Явно не ги харесва много, много такива пречки, ама не може да няма и такива. Но сега 75 точки за втора оценка при никакви скокове?! Извинявайте, ама ние не сме слепи, нито глупави. Ами има други, които хем скачат яко, хем и добре презентират а им вдигат по 70/72 точки за компоненти. Е, извинявайте... Значи хайде един път завинаги да се изясним какво точно означава втората оценка и защо при много фигуристи (и мъже и юноши) критерият е различен или се тълкува различно??? За Томоки Хиваташи какво да кажа. Ами насила хубост не става. Не може да ми хареса някак си. И той и Савосин са работяги. Нито в скоковете са най-добри, нито в хореото. Но пък са стабилни и грешат малко. Има такива тип фигуристи и е хубаво да ги има в интерес на истината, но не са моят тип. Честно казано Савосин заслужаваше може би малко повече златния медал. Просто преднината от кратката програма сработи в полза на Хиваташи, но според мен и съдиите му понадуха лекинко повечко оценките. В крайна сметка като цяло заслужена тройка с оглед двата състезателни дена. Иначе на мен ми се искаше да е друга тази тройка, а от реалната такава само Грасл впечатлява истински, но най-важното е всички да са живи и здрав и да се развиват. Simple Smile

# 24
 • MJF
 • Мнения: 6 970
 Simple Smile Значи тези в шорттрека реално са си камикадзета. Рядко съм виждала кадри, не съм сядала да гледам състезание, но всеки път се  Crazy Thinking как взимат завоите на собствен ход с тази скорост.
Значи 100 оттенъка на ръждивото тренираме  Wink Mr. Green.

Още малко за волните мъже:
На Артур Данелиян много симпатизирам именно заради моженето му във втората оценка. Пиша така "първа/втора оценка" за по-накратко а и съм сигурна че се разбираме без проблем тук какво по-точно и обширно имам предвид. Та на Артур стискам палци да му се получи на ниво техническото усложнение. Той си има проблеми и с тройните.
За Хиваташи и Савосин , Diavolo, съм напълно съгласна с впечатленията ти какво реално могат и показват към момента и какви трески за дялане ги чакат. Ааа и да Майсурадзе на волната направо герой как се стегна понеже и той до тука в сезона бе в регрес. Фа е копие на веруюто на треньора си  Laughing Wink. Тези двамцата според мен добре са си паснали, Фа и преди да стигне до Жу бе едно момче на лед изцяло зациклено над техниката си и това не е грам критика от мен, просто беше така. Но в началото на този сезона видях разкрепостяване и малко обръщане внимание и на останалото но в стил "ала Жу", не повече. Там така или иначе рано или късно ще се намеси френския Мосю и ако е нужно "ще го разработи". Фан е спец по такива "изпълнения" , до тук е от тези дето проблясвят един път в сезона и толкоз, повече не. А блесна в началото на сезона един път този път така че сега .......на този етап е Фан. Пьотр и Стьопа/ Гуменник и Гоголев ми вървят заедно на мен и дано и така да продължат, да дерзаят. Пулкинен ми се превърна нарицателно защото ги гледам с "другарчето" му Торгашев ... и аз вече не помня от кога но са поне 3-4 плътни гран-при сезона/от момента в който се появиха при юньорите и там на такива "съдийски подкрепи" съм се нагледала относно тез двамцата ,  че просто се прехвърлиха "по пътя на Патрик Чен" а на мен така още ми държи туй с Патрик и съдиите назад във времето , че отдалече като видя зачатък на "Патрик" силно почвам да мърморя. Вече втори сезон двамата промениха треньори и тръбят наляво и надясно че са се фокусирали над скоковете но аз резултат още не виждам а добронамерено чакам но за разлика от съдиите не го и "рисувам" като фантастика. Реално Пулкинен скочи повече от колкото очаквах на този старт.

Волните танци и крайното класиране
Съдиите и без мен наредиха нещата. Нещо се преработиха защото такива големи елеватори в танците не правят добро впечатление хич. Такива внезапни розови акции като на 4K и вчера отчасти са просто смешни и допълнитело деградира реномето на тази дисциплина  Peace, голяма клоака са създали , спор няма. За това и само ще споделя това което забелязах и ми хареса. Въпреки кадрите  Mr. Green. Тези на Универсиадата се надявам малко мехлем да сложат на накърнената ми зрителска душа като стигна до тях. Ей на , след тоз кошмар в Загреб не смея да надникна даже.


М/удругото имам теория от коя "гора" са тези дето снимат  Mr. Green. А някой се установи на леда а това е в пируетите,туизлите, паралелните/комбинираните въртения а камерата зумва за да разгледаме миниатюрни детайли по тоалетите , какви са тук тези подробност като крайници, глава еле пък тез смотани обувки/кънки. Баш като на модно ревю. Този път стигнаха дъното тези отговорни за картината. Но явно такива просто няма. Зрителите пред екрана червеи ги яли. На този фон кадрите от покрива след 10-ина дни ще ми се видят песен, връх на снимачното изкуство,  Mr. Green гаранция.

Та да се върна на волните танци. По групите на излизане на леда за да не забравя някой. http://www.isuresults.com/results/season1819/wjc2019/FSKXICEDANC … ListwithTimes.pdf
В първата 5-тица ми харесаха всички танци, свежи, може би без последния дует. Чешкия дует брат-сестра ме впечатли как са се подготвили за този старт, просто голяма разлика м/у сега и началото на сезона. Немския дует много чаровни в този танц.
Втората група ми развали настроението от първата. Едни "многострадални геновеви" като програми  Tired. Тук само един дует бе на висота - любимците ми Alicia FABBRI / Paul AYER, да дерзаят и да не се разпадат  Naughty.
В третата група до един интересни дуети към момента. Иън Сомервил на екрана ми определено е пораснал на височина от есента насам, това добре. Не им се получи този старт добре и на двамата, палци да преодолеят този преходен период. Evgeniia LOPAREVA / Geoffrey BRISSAUD е пресен дует , получила се е интересна комбинация и да видим какво ще излезе, както Галиямова-Торон при сеньорите. Казакова -Ревия прилично завършиха този си първи сезон но на ФГП бе SB за мен. Грийн по-добре на волната отколкото на кратката. Но от Caroline GREEN / Gordon GREEN и Eliana GROPMAN / Ian SOMERVILLE на този старт очаквах повече. Loicia DEMOUGEOT / Theo le MERCIER с този танц ме  Laughing още есента и то  Loicia в него. От всички 3-4 пъти които видях танца този сезон се  Simple Smile "как този път Loicia ще се справи с музиката". Поне безспорно "събудиха" залата.
Последната група също ми намали настроението след кулминацията в третата. Ушакова-Некрасон именно на вчерашното изпълнение на този танц бих им дала SB, "бориха" се с него още от началото на сезона, промени и прочие и вчера го бяха докарали до приятна за мен стилизация , обрано излишното, подсилено тук таме като трудност и така ми хареса. Avonley NGUYEN / Vadym KOLESNIK и Elizaveta KHUDAIBERDIEVA / Nikita NAZAROV заедно защото вчера ги гледах по сходен начин.  Avonley  и Елизавета просто "too much" за моя вкус и за да издържа до края иначе познатите програми гледах Колесник и Назаров. Въобще в тази група все чудесни мъжки половинки в дуетите. До един по-силни от дамските половинки, с изключение на Марджари. Но още не съм много критична към въпросните половини защото именно сега имат шанса да надграждат , коригират и наваксват,  Naughty но да не се разсейват защото който оцелее до сеньорите няма да бъде пощаден  Mr. Green. И така , заслужена крайна победа на  Marjorie LAJOIE / Zachary LAGHA, Лага да се успокои и да видим как ще се развият нещата натам за тях на канадския фронт. Ще оцелеята ли от страничните си интереси  Wink.

Волните девойки и крайното класиране
Начало с Лалаленд и след това продължихме с Хотел Будапеща. Одобрявам музиката на Фейгин, целия саундтрак е във фонотеката ми, предполагам че ще остане тази програма за идния сезон, личи си че е нова. Александра като изпълнение по -добре от на кратката. Търпение ѝ желая, голямо. И се питам ще я видим ли след 10-ина дни. Дано. И в по-добра кондиция. Стискам ѝ палци. В тази група другите интересни ми бяха Yi Christy LEUNG и Olga MIKUTINA. И Кристи явно е с травма и този сезон се получи доста зле, виджала съм я в доста по-добра назад във времето.
Yuhana YOKO се стегна на волната и ако не бе луца към края щеше да се получи чисто изпълнение. Алисън Шумахер забелязах на кратката че има 3-3, волната я изпълни бавно , обрано и явно за нея прилично. Haein LEE с чудесно изпълнения като за нея си. Урушадзе свежа до втората част на волната, но като цяло добро състезание за нея.    Young YOU чудесно за волната и ме хвана яд за грешките на кратката още повече.И тя с луца към края с колебание като Юхана. Шираива в ролята да спасява японските квоти се справи много добре. Гледам тази волна с  Laughing след онази пресконф. дето обясняваше сценария, абсолютен гид в картинната галерия . Hanna HARRELL за себе си добре, запомних я. Ксения Синицина излишно прекалено вглъбена и нервна даде готов повод на съдиите да се "разправят с третия номер". Но това не е критика и направи добър дебют тя . В крайното класиране остана четвърта. Тя бе този сезон едно от новите за мен руски момичета на гран-при и от тези които останаха там с един старт. При цялата тяхна навалица има за жалост и такива  Confused. Да дерзае.Ting CUI -Жизел, да речем че макар и малко трудно преглътнах третото ѝ място. Не е вината у нея а че останалите ту на кратката ту на волната прекалиха с грешките  Confused. Като цяла но бяха на СП и юношите и девойките в пик форма.
За десерт Трусова и Щербакова. Трусова повтори постижението на Елена Радионово и стана двукратна шампионка при юньорите. Потресаващо е това което технически събира тя. Не е за коментар. Видимо е пораснала на ръст, някои колебания се виждат тук таме при тройните в последната фаза на скоковете. Здраве и търпение ѝ желая. Щербакова с луца и трите 3-3 комбинации . На нея същите пожеляния. Предвид цялото внимание към тях и многото стартове които им се натрупаха този сезон дано тези деца издържат психологически, освен всичко останало. Трудното при тях тепърва предстои.

Малко постфактум но сега го видях
Ice Talk World Junior Figure Skating Championships Preview with Alex Krasnozhon and Ted Barton
Още не съм го чула но наш Тед е  баш някой който може да каже нещо за юньорите  Simple Smile, да е жив и здрав и края на август пак чакам на него цялата кохорта ЮГП. Колко фенове си спечели този човек с този труд не е истина. Ето някой който наистина популяризиря спорта.
Чух и Красножон и Тед.  Mr. Green Красножон не ни помни с добро че и английски видиш ли ти не говорим. А с Тед не съм съгласна за едно основно нещо. Коментара му за кой с кого говори, дава интервюта. Аз да речем на мястото на треньорите и фигуристите при езикова барира не бих давала интервю без адекватен преводач. Ама въобще няма устата даже да си отворя  Peace Mr. Green. Дори Татяна Фладе не  един път на пресконф. съм я хващала как превръща казанато в "развален телефон".  Peace сори но така аз не бих играла. За това и да се вземат организаторите в ръце и да осигуряват професионален преводач. И пак да кажа че по състезанията има достатъчно адекватни дву и повече езични хора които дори на добра воля биха с включили и добре справили. Но по-лесно е да говориш че няма такива и че не искаш да ти дават някои интервюта  Stop. Специално Тед е кръгла езикова нула. Той и с френския е близо до моето ниво а е канадец уж, макар и привнесен. Не го критикувам за това но фактите са факти. Езици бол по света и никой не е по-по-най. А ако хората искат да си говорят доброжелателно то тогава езиковия проблем се решава лесно  Peace.
Ето на ЮСП сега Стьопа Гоголев преводач на трите руски спортни дуета на английски.

Хареса ми юньорската гала. Хваля всички които имаха специален гала номер. И то много. Не помня скоро гала с толкова нови номера от юньорите. Голямо браво. Да не изреждам поименно защото тези които просто изпълниха състезателна бяха единици. Достоен завършек на юньорския сезон!

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 20:43 от Шошулчо

# 25
 • София
 • Мнения: 15 449
Днес големи драми в Армеец. Wink Камикадзета летят, агитките куфеят. Голямо нашествие на китайци днес, изобщо две много яки агитки се заформиха от Корея и Китай, но корейците са уникални просто. С барабани и духови инструменти и много шумни. Холандците пък с две телевизии и една камара журналисти. Кънките за тях са национален спорт, а вече масово навлизат и в шортрека. Simple Smile Самите състезания могат да се гледат навсякъде в днешно време, така че аз се опитах да хвана повече самата атмосфера, бях сред феновете, разговаряхме, видях колко всеотдайно обичат този спорт. Simple Smile Имаше големи драми, инфарктни моменти, много сълзи и много емоции. Страхотни клипчета станаха, а за десерт нали съм пробивно дяволче се дегизирах като журналист (с една скалъпена от мен карта висяща на гърдите ми ама кой ти гледа, хаха) и се появих в пресрума на етаж нула само и само да се докопам до голямата ми любимка и супер звезда в Холандия, Сузане Шултинг (олимпийска и двукратна световна шампионка и секс символ на този спорт) и успях да си направя едно горещо селфи с нея.  Sunglasses bowuu


Такам се прибрах и с голям заряд седнах да гледам девойките.
Ами не беше това състезанието на Фейгин. Има го в спорта. Лошото е, че идва в най-неподходящия момент. Много работа ги чака, но при нея поне има никак не лоша база. Трябва и много търпение.
Йокои втори пореден ден без грешки в техниката и отново ми хареса. Бравос. А може и още по-добре да изиграе програмата, което е още по-голям плюс за нея. Архипова сякаш се пази и не може да се отпусне напълно, с такова усещане остава. Може и да е заради контузията за която писа Шоши. Логично да е това. Да си почине добре и да атакува здрава и със свежи сили новия сезон. Шумахер с чиста волна. Честно казано не мога да повярвам особено след слабата и кратка. Няма по-висок базисен бал за скоковете, но пък когато си ги изпълниш чисто няма как да не получиш похвала, а и това все пак е ЮСП. Чен продължи с грубите си грешки при скоковете и на волната. Лошо първенство за нея. Хаин Ли гледам и не вярвам на очите си. Simple Smile Някой да ме ощипе, че стана късно може и да съм задрямал нещо, но всички скокове на Ли са в зелено. Брей, могло значи. Wink Ама това е по-скоро изключение. Константност искам. Браво, много се радвам за нея. Логичен СБ след това което показа. Алина Урушадзе и тя яхна зелената светлина. Браво. Общо взето на този етап това е максимума и. Но радващото е, че този максимум идва на най-големия форум за сезона. Съдиите можеха да и ударят едно рамо, заслужаваше грузинчето. Катето Рябова на приливи и отливи по време на програмата, с повечко отливи за съжаление. Жалко за нелепото падането точно на последния скок (флип). Може повече и го знае. Янг Ю дано да последва Ли, да видим. Лелеее ами заразително е явно.  Laughing Наистина не мога да повярвам какво виждам. Това не е истина просто. Красота. Вълшебство. Може би ще си имам и нова любимка, хехе.  Crazy Heart Eyes Обичам си ги аз корейките, какво да направи човек, карма. А тази е поредната красива и изкусителна фея рееща се по леда. И каква прекрасна композиция. Бравооооооо. Искам СБ да видя!! Уфффф  bouquet
Юлия Ланг, втори пореден ден ми харесва. Още по момичешки се пързаля, но виждам интелект на леда ако мога така да се изразя и много добро познание за силните и слабите си страни. Може още. Анна Кузменко с много грешки за съжаление, но за нея и това е успех. Трудно можеше да се очаква нещо значимо във волната за Кузменко и Ланг. Хубавата Лукреция с много плам се втурна и определено прегоря. Трябва да се тренират много тези пусти скокове, но и да се вдигнат доколкото и е възможно на базисната. Томое обърка 1/3 от скоковете. Можеше да вкара повече емоция и настроение в изпълнението си. Никак не добро изпълнение. Юна Шираива втори пореден ден с изпълнение на един дъх и без грешки, толкова се радвам за нея, а и за треньора и, който ми беше голям любимец навремето. Браво, браво. :- Браво на Херъл! Имах някои смътни опасения, че волната и програма може да се превърне в провал, но устоя. Допусна някои грешчици, но не груби и като цяло се пребори, а и изпълнението и си го биваше като цяло. Това вече си е сериозна заявка за реален потенциал в нея. Ксения Синицина ми хареса. Със сложни елементи и заходи, видях и аксел от монд, жалко за обърканото комбо от троен/троен лудз и тулуп, ако го бе скочила чисто щеше да е сериозна заявка за медал. Браво на Синицина, напълно се възползва от предоставилата и се възможност. Тин Шуей с отлично изпълнение. Приятно изненадан останах, но как може да падне точно на последния си скок. Няколко пъти го наблюдавам това нещо на световното в Загреб и при юношите и при девойките. Точно последния скок да го объркат, ами за ядосване си е. Това са 4/5 пропилени точки, а спорът е дори за злато при сериозни грешки на рускините след нея. Нищо, като цяло много събрано изпълнение. Много чисти скокове между другото, със сериозен аванс, просто в реално време се виждаше че може да направи дори и половин оборот в повече. Прекалено висока втора оценка обаче, но генерално погледнато и аз бих и дал временното 1 място, въпреки че не е точно моят тип. Но си го заслужи, бравос.
Ииии ей това е терминаторката Трусова, бяхме я позабравили след световното в София. Хареса ми тази заигравка със съдиите в началото, а после въпреки лошото падане на 4ия лудз се взе в ръце и бе желязна до края. Simple Smile Истинска машинка е каквото и да си говорим. Технически е много, много напред просто.  #Crazy Втората оценка ще се направя, че не съм я видял. Но то това си е за цяла отделна тема, защото има много големи безобразия и при сеньори и при юниори. Много тежка задача сега за Щербакова, да видим. Анна, обаче отговори по шампионски. Какъв отговор само. Много по-добър четворен лудз, много оригинални излизания от акселите, поне според мен по-добре представена като цяло програма. Каква лекота на пързалянето само и то на тази възраст. Но Трусова генерира толкова много точки от техниката, че се налага останалите момичета да трябва да правят чудеса за да са равностойни. Много тежко е това, но това е положението. Ами аз лично бих дал два златни медала. Wink Браво на момичетата, просто браво! Като цяло много силна волна програма. Цялостно погледнато аз лично съм много доволен от видяното.

Като цяло кратката програма при юношите бе по-интересна, но девойките с тази волна отново категорично спечелиха палмата на първенството. Simple Smile

# 26
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Eeee Diavolo, пълна програма си си направил. Браво.
Ето къде се губят потенциални фигуристи в Корея и Китай , за Холандия пък да не говоря  Wink Laughing.

Значи корейките са ти слабост. Мързи ме сега за 100% точност да проверя, но двете корейски девойки мисля че спечелиха 3 квоти за следващия път. Те стигнаха нивото когато 3 квоти са им крайно нужни и при юньорите и при сеньорите в синглите , особено в дамското пързаляне.
Според треньорския щаб триото Трусова-Щербакова-Косторная следващия сезон са при сеньорите. Критичен ще е за тях този м/усезон много. А ако оцелеят до идния и през него,  не знам какво ще правят съдиите. Подсети ме Тед Бартън за това, като говореше за настоящата система. Днес и Лакерник има интервю но журналиста има бан от мен та ще го пропусна Рафаилович, да си прави сметката пред кого и къде говори за интервю  Peace.

Кадри от снощната гала на Москвина -Мишин
https://www.youtube.com/channel/UC0eD-sOihUP34RBweCRVbjw/videos
https://www.youtube.com/user/Diplomatrutube/videos
И за настроение Чарли Чаплин

Отворих на посоки Универсиадата в тубата и ...затворих. След кошмара в Загреб тези в Красноярск няма как да ги изтърпя- невръстни деца които си играят с модерна техника-  Stop сори. Ще видя Маи Михара и Мюлер -Дик в танците и толкоз.

Александра Трусова

Тази седмица е световното юношеско на синхронното пързаляне. Ако има читави и леснодостъпни записи ще го погладна.
Анастасия Галустян

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 13:07 от Шошулчо

# 27
 • София
 • Мнения: 15 449
В Евроспорт плеъра я има цялата Универсиада. Аз мисля да погледна само Михара и Рицо, другите по диагонала... Wink Зле са нещата със заснемането, уви.
Имаш предвид какво ще ги правят съдиите, защото трудно ще ги наместят със сегашните прими и ще стане мазало ли? То и сега са циркове, та стой гледай догодина...  Laughing Wink

# 28
 • MJF
 • Мнения: 6 970
Ами при сегашното прилагане на системата от тез много компетентни в нея съдии честно казано ако сегашното ниво на това трио е и идния сезон не знам какво въобще ще творят тез-съдиите. Ще ударят и те дъното като снимачите  Sick. Крайно време е отделно да се оценява техниката , отделно компонентите. Всичко от всички явно не става , еле пък само за няколко минути. Еле пък пред морално остаряла техника. Напрво не ми се мисли те какво гледат на записи  ooooh!.

# 29
 • София
 • Мнения: 15 449
Шоши относно корейките, ами знаеш то нещата тръгнаха от Ю На. Писал съм вече. Аз бях безумно влюбен в нея, имам и всякакви записи, изпълнения, шоута, снимки и пр. и пр. Не е имало друг фигурист така да съм го следял. Когато я ограбиха в Сочи бях като пиян две седмици. Лично за мен тя и Катарина Вит са най-великите на всички времена. Та минаха доста години и сърцето е празно и се търси нова супер любимка и фаворитка. Едва ли ще намеря, то като нея друга няма. Но има нещо в корейките, което ме привлича. Толкова са красиви и грациозни, като приказни нимфи са. Е, как да не им симпатизира един мъж. Wink Аз и японките харесвам страшно много, какви японки съм виждал само, уф уф. Като цяло имам слабост към Азия и по-конкретно цитираните страни + донякъде Китай (но не в такава степен).
Та сега съм фен на Юн Су Лим, Косторная и Медведева. И може би и на Кихира и Константинова, но те са на малка дистанция от триото. Да се знае. Макар че сигурно сте забелязали всичко това от писанията ми през годините. Имам още страшно много които харесвам, но да не изпадам в подробности.
При мъжете никого не съм обичал така както Юзуру Ханю. Той ми е болна тема. Е, не чак като Ким Ю На де, хаха. И все пак... Wink


Такам,
Изгледах набързо универсиадата при студентите и студентките в двете програми (двойките и тук си ги спестявам, само ако Шоши посочи някоя за задължително гледане ще гледам). Като цяло нищо кой знае какво, но все пак е хубаво да се види. Залата бе доста запълнена, което ме изненада приятно. Много лоша операторска работа. Това вече на нищо не прилича.  ooooh!
Щрихирам набързо.
Прекрасна бе Михара, красота. И двете и програми. Да се гледа само, няма смисъл от кой знае какви коментари.  bouquet От по-известните имена на линия бяха и Мария Сотскова, Елизабет Турсинбаева, Мае Беренис Мейте и Станислава Константинова.
Мейте като се разкача и става страшно. Този път и се получиха нещата, но бе изостанала след кратката. Турсинбаева яхнала вълната от четирите континента направо ги уби във волната и то след падане при четворния салхов. Евентуално можеше и да е първа ако го бе скочила... Хина Такено си признавам сефте я гледам и ми хареса определено. Особено кратката и програма. Във волната като принцеса Мононоке (гледал съм култовото аниме) можеше и по-добре да се представи, но грабва окото и те кара да я гледаш с интерес, което не всеки го може. Наша Стася ме израдва много. Много силна кратка програма, после притисната до стената от ентусиазираната публика и предизвикателството на Турсинбаева определено бе в тежка ситуация, но издържа. Слабото и място за мен е психиката и донякъде скоковете, но те са следствие на първото, иначе има прекрасна техника. Останалото си е много талант и няма какво да се коментира. Прекрасна Ана Карерина, толкова и отива просто, уф. Simple Smile
Много добро впечатление ми направи корейката (хихи) Со Юн Парк и не, не съм пристрастен... Между другото сефте я гледам. За съжаление нашата Симона за едно пусто място не можа да се вреди за волната, уф. Хвана ме яд.

При мъжете също имаше какво да се види. Изненадах се от някои имена, както и при жените (въпреки че съм спортен маниак, универсиадите не ги следя кой знае колко). На линия бяха Рицо, Ковтун, Квителашвили, Самарин и Томоно,
Прави ми впечатление обаче как млади момчета скачат по-лесно четворни скокове отколкото троен аксел. Това като наблюдение изобщо всякакви състезания последните две години на всякакви нива. Това е повече проблем при подрастващите и за мен е недопустимо и обидно. Та така...
Шу Накамура го гледам сефте. Като двойник на Шома Уно е, заклевам се, особено като се гледа по-отдалеч. И като визия и като прическа, облекло и техника. Направо не мога да повярвам. Разбира се не е Шома и си личи... Но хареса ми в кратката. Във волната обаче бе много слаб. С нищо не ме впечатли. Максим дойде като топ фаворит, все пак е и шампиона на Русия. Добра кратка, където и му е силата. Понадуха му леко оценките за подобно изпълнение като домакин, но ок съм като цяло все пак... Във волната обичайните проблеми за него. Слаби скокове, слаба презентация. Ненормално висока втора оценка. Това е безумие вече. Хироаки Сато със страхотна кратка програма. Много добра хореография. Изключително приятна изненада. За съжаление побърза да развали отличното впечатление с доста колеблива волна. Трябва да поработи над кардиото. Но таланта е налице. Мориси в кратката програма получи една голяма нула за третия си скок. Това са рисковете на така поставените скокове (чудя им се понякога на треньорите)... И той е от групата на рисковите състезатели. Във волната нещата за него обаче сработиха. Мудно започна, но с напредването на програмата трупаше увереност. Два четворни скока във втората половина на програмата!! Рисков фигурист, но когато има ден е много силен. Андрей Лазукин много обран, много танцувален. Силна кратка отвсякъде. Във волната се срина обаче. Саша Самарин винаги ме е удивлявал с безумно рисковата си програма. Както може да закове 90+ точки така и да се срине в трета група... Какъв четворен лудз само, направо нямам думи, за да сбърка след това и тулупа и флипа и аксела. Поне се закачи и е в борбата. Във волната още от началото не му потръгна. Той е така. Или-или. Много рисков фигурист. Жалко. От Казуки очаквах много повече. Не сработиха нещата в кратката програма. Във волната нещата бяха една идея по-добре, поне като презентация. Но скоковете генерално и в двата дена му изядоха главата. Матео прекрасен.  bowuu Кратката му програма бе като по учебник. Да се гледа и попива. И какъв троен аксел само. Прекрасен. Волната да не се повтарям, ама и тя да се прожектира и прожектира. Simple Smile Ето как убедително се печелят състезания само с един четворен тулуп. Само ме е страх, че тези две прекрасни програми дойдоха сега, а не на световното. Силно му стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт