Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 730
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Вестерос
Хахаха да бе, едва ли ще са и в сериала Grinning

# 181
Забравих да споделя, че изгледах втори сезон на Марс. Ами, не е лош, но ситуацията с миньорите беше нереалистична - да речем, че на Земята подобно поведение е приемливо, но на друга планета и то за пионери?! Те откъде знаят, че ще могат да си осигурят ресурси? Ами ако учените от колонията хипотетично са се чалнали от престоя там и не им пука какви са нарежданията?? Залогът е прекалено голям - една по-сериозна грешка, и всички измират...
Освен това, не смятам, че идеята да се роди бебе на Марс беше особено добра - обречено на самотен живот, единственото дете на планетата - дори да е здраво физически, едва ли би могло да се развие нормално. Докато се появят и други, тя ще остарее...

# 182
Какъв е този Марс? Така ли се казва - Марс?

# 183
  • София
Ако е това, закоето си мисля май беше 20 минутен френски. Изтърпях 4-5 серии...

# 184
Не, това е нещо като псевдо документален филм на Нешънъл Джиографик.
Разглежда някои от потенциалните въпроси при бъдещата колонизация. Но доста от решенията са нереалистични или инфантилни.
При всички случаи е важно да се помисли за законодателство в тази посока. Много международни сили - частни и държавни - излизат в Космоса. Ако това не се регулира, може да се стигне до сериозни сблъсъци.

# 185
  • Вестерос
Има установени международни космически правни норми и в момента

# 186
Доколкото знам, те се изчерпват с това, че всичко е общо.
Но нещата ще загрубеят, ако се намесят частни компании и започнат да добиват разни неща.

# 187
Да, документалните моменти са малко скучни - например природозащитниците, които атакуват танкерите, според мен, не вършат нищо полезно - действията им нямат никакви последствия. Но това за ненците и антраксът ме изненада неприятно - горките хора!
https://www.imdb.com/title/tt4939064/

# 188
Гледахте ли новия епизод на Орвил? Беше много интересен - първа част от двоен епизод.
Скрит текст:
В миналия сезон, когато представиха Айзък, си мислех, че има нещо гнило с планетата му - тъй като споменаха, че са много потайни и изолирани. Но след развоя в този сезон и връзката му с докторката, предположих, че каквото и да стане, той ще е на страната на хората. Все още не е късно - може да се преструва и накрая да спаси всички.

# 189
Скрит текст:
Миналият епизод го пропуснах,като видя расата на Бортус и направо се отказвам да гледам.Много са ми дразнещи.
Иначе изгледах новата серия,интересна беше.Много се надявам да го извъртят така че Айзък да не е предал хората.

# 190
Втори сезон на ОА започва на 22 март. Има и трейлър:

На пръв поглед ми изглежда, че от философия, са минали към фантастика, но като нищо може да се окаже, че става дума за нещо като халюцинация (от тези, които човек получава, когато умира). И накрая пак финалът ще бъде неясен - дали всичко се е случило наистина, или е само сън/въображение... Естествено, това е само мое предположение или по-скоро прогноза. Не е спойлер Wink

# 191
Трейлър на втори сезон на The Tick (от 5-ти април):

Това е пародия на супергеройски сериал. Допада ми по някакъв начин - не е кой знае какво, но има нещо в него, което ме кара да го гледам))

# 192
  • София
Най-накрая и аз започнах сезон 2 на Орвил. Снощи гледах епизод 1 по Фокс. Нарочно си го чакам там. Много ама много ми хареса сезон 1. Simple Smile
Не съм впечатлен от старта. Жалко, че нарочно не ги събират Ед и Кели. Мен ми се иска да са двойка, ама нали трябва да има интрижки и попръжки. Надявам се по-малко да дават децата и училището, че прекалено ще се вдетини и олекне сериалчето. В сезон 1 нямаше такива неща. Сега и около тази новата лейтенантка ще се заформи нещо.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 15:29 от Diavolo

# 193
Да, с лейтенантката стават интересни неща)) И аз не харесах около половината излезли до тук епизоди, но тези с Айзък са добри. Само дано да няма разочарование - скоро ще разберем...

# 194
Нов за мен сериал - Тhe Order.

Общи условия

Активация на акаунт