МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 45 тема

• 62 790
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
30% e отстъпката за най-голямата бутилка парфюм. Доста изгодно.

# 421
  • някъде под слънцето...
veka и аз имам подобни наблюдения от редките ми посещения на парфюмерии в България.Последнито несъответствие  в цената на новия ФДТ на Герлен 39 евро Испания и 100+  лв България определено ме шокира, защото тук на 39 еври също са калкулирали печалба.
30% е хубаво на намаление, но зависи върху каква начална цена се прилага.
В крайна сметка по важно е каква е крайната цена за потребителя. Абсурдно е  ако с намаление е по висока от колкото без бамаление в друг магазин

# 422
  • София
Точно така, sl. Въпросният фон дьо тен тук е 113 или 119 лв. Когато му направиш 20% отстъпка, цената стига тази, за която ти споменаваш. Непрекъснато гледам в Инстаграм рускини и виждам какви намаления правят там, за каквито тук дори не можем да си мечтаем. В Гърция пътувам много често и там също правят далеч по-хубави намаления. И да, за мен 20% е никакво намаление, не ме грабва и не ми представлява интерес.
Отстъпка 30% на 100-ца или 75-ца аромат може и да е прилична, но за съжаление, отдавна не ме привличат дизайнерски аромати до степен да поискам тяхната най-голяма разфасовка на цена на ексклузив или ниш.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 11:11 от veka

# 423
Абсурдно е  ако с намаление е по висока от колкото без бамаление в друг магазин

Не само не е абсурдно, но има и просто обяснение (големина на пазара, съответно поръчани количества)
Че е гадно за крайния потребител, гадно е, но и всеки избира откъде да купува Simple Smile

# 424
  • някъде под слънцето...
Това за различните пазари вече го обсъждахме, визирах ситуацията в различни вериги  на един и същи пазар.

# 425
Всичко е фиксирано в България и разлики няма между веригите.

# 426
  • София

Не само не е абсурдно, но има и просто обяснение (големина на пазара, съответно поръчани количества)

Това е неиздържано твърдение. Има пазарни закони и теории, които се учат по Икономикс в първи курс на всеки икономически университет. То не е само пазар, а и покупателна способност, конкуренция и т.н. В България има монопол и очевидно други споразумения и да, теорията "дай като ще продам два продукта, да им отрежа главите до кръста", обяснява реалността.
Ще посъветвам дамата, издирваща цената на Аква Алегория да звънне в някой Дъглас или БЗ, там поне си вдигат телефона, а цените са много близки, с разлика до левче.

# 427
Благодаря, изучавала съм ги Simple Smile
Също така работя в силно конкурентен бранш, в който между отделните звена на едно и също ниво има разлики, за отстъпки и количества се преговаря тежко. Получават се най-различни ситуации, включително и привидният за външен човек парадокс, че някой по-надолу по веригата (по-близко до крайния клиент) му дава по-добра цена от някой по-нагоре (по-близо до производствената част, но отново с достъп до краен клиент).

А ситуацията не е "ще продам два продукта, затова ще им отрежа главите", а "ще продам два продукта, за които съм платил същите допълнителни разходи каквито някой друг е платил за 10, затова моята цена към краен клиент на бройка продукт ще е по-висока (и няма да получа същата отстъпка от производителя каквато някой, който пазарува в двойни/тройни/петорни количества".
Това е напълно нормално и напълно състоятелно.  

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 14:34 от bambinnah

# 428
  • някъде под слънцето...
Всичко е фиксирано в България и разлики няма между веригите.
Точно това е абсурда.
Няма конкуренция.
В Испания имя скъпи и евтини вериги.Разликата в цената на един и същ продукт варира.
Всеки сам избира от кой магазин да купува.
Точно конкуренцията на големите вериги, които продават по евтино доведе до фалит малките семейни парфюмерии.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 15:21 от sl

# 429
Доколкото знам Сефора в България е гръцки франчайз, пък цените доста се различават от гръцките ...

# 430
Не, нищо общо нямат с Гърция.

# 431
  • Варна
Аз пък знам, че са румънски и че румънците не са се съгласили да има Серфора в новия мол във Варна.
 Гледах днес цветната палитра във MAC и цената и беше 199лв.

# 432
  • София
Четката, която пусна Герлен заедно с новия си фдт, се продава в Сефора за 100 лв. Почти си я поръчах преди 2 дни от Англия при едно намаление за 60 лв (при редовна цена 73 лв). Има разлика в цените за нашия пазар за съжаление Wink

# 433

Това е неиздържано твърдение. Има пазарни закони и теории, които се учат по Икономикс в първи курс на всеки икономически университет. То не е само пазар, а и покупателна способност, конкуренция и т.н. В България има монопол и очевидно други споразумения и да, теорията "дай като ще продам два продукта, да им отрежа главите до кръста", обяснява реалността.
Ще посъветвам дамата, издирваща цената на Аква Алегория да звънне в някой Дъглас или БЗ, там поне си вдигат телефона, а цените са много близки, с разлика до левче.

Аз съм доволна ... с намалението купих 100мл на цена, на която трудно се намира дори в безмитната зона и то при промоционални цени.

# 434
  • София
Четката, която пусна Герлен заедно с новия си фдт, се продава в Сефора за 100 лв. Почти си я поръчах преди 2 дни от Англия при едно намаление за 60 лв (при редовна цена 73 лв). Има разлика в цените за нашия пазар за съжаление Wink

Много ясно, че има.Примерите са ужасно много.

Нима в Англия няма конкуренция, допълнителни разходи, наеми на магазини или транспортни разходи, а да - там разходите за заплати и осигуряване, както и данък печалба далеч превишават нашите.

Общи условия

Активация на акаунт