МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 45 тема

• 63 415
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Знам че по закон в 7 дневен срок можеш да върнеш неизползван и неразопакован продукт , като не е нужно той да е заменен с друг .

Не, в България не съществува такъв закон. Всички практики по връщането и заменянето на стока, купена от физически магазин, са по усмотрение на търговеца.

# 541
Здравейте! Един ъпдейт от мен...За по-горната ни дискусия за MAC и палитрите It’s Designer Palette в новия магазин във Варна: Днес повдигнах въпроса относно различната цена (199 лв тук?!) и показах на момичето официалния сайт с цената (48$), казах ѝ и каква информация имам и за цената на палитрата в София (99 лв)...Тя се съгласи с мен, отиде встрани и звънна на някого. След това ми каза, че за съжаление това е цената тук (199 лв) и това е 😑 Не мога да го проумея честно казано. Няма проблем ако са малки разлики от 3-5 или дори 10 лв. спрямо тези в чужбина, но 100 лв разлика е абсурд! За съжаление Мерилин не беше на смяна днес, за да говоря с нея...

# 542
И като говориш какво? Явно са им спуснали отгоре това безумство и разчитат, че хората са малоумни. Не мисля, че продавач- консултант има общо с ценообразуването, колкото и симпатичен да е.
Тези, които са я купили как са се минали, чак ми е жал.

# 543
  • Варна
Варна, за съжаление, отдавна се е превърнал в град на абсурда във всяко едно отношение. Що за консултанти са това, че не познават продуктите на марката, разновидности, цени и т.н, та да се налага клиент да им обърне внимание, колко реално струва палитрата? Същата ситуация беше и Старбъкс- бледо копие на това, което би трябвало да бъде. Това е причината да не пазарувам почти нищо от тук- няма качество, цена, компетентност, отношение. It’s designer я поръчах много спонтанно, но като пристигна осъзнах, че реално ще ползвам 4-5 цвята и я върнах. 200 лв за нея са безумие!
Предполагам няма да просъществуват дълго, ако нещата останат така. Клиентите ще ползват магазина евентуално само за проба.
Следя темата с интерес и чета ревютата ви! 💙

# 544
  • София
Това с цените в MAC е изключително странно и е съвсен нормално човек да се дразни.

Относно Tarte Cosmetics - аз имам наблюдения към марката от преди няколко години. Тогава си поръчах няколко ружа заради страхотните отзиви към тях - за мен не са нищо особено. Не казвам, че са лоши, но по никакъв начин не разбирам откъде идва целият хайп покрай тях. Тогава си бях поръчала и Tartelette Amazonian Clay Matte Eyeshadow Palette и също смятам, че е добра, но нищо впечатляващо. Ако стъпят на българския пазар, с удоволствие бих пробвала какво ново предлагат и доколко асортиментът им се е развил.

# 545
И като говориш какво? Явно са им спуснали отгоре това безумство и разчитат, че хората са малоумни. Не мисля, че продавач- консултант има общо с ценообразуването, колкото и симпатичен да е.
Тези, които са я купили как са се минали, чак ми е жал.

Съгласна съм, но просто вярвам, че консултант, работил в софийския Мак, ще ме разбере и няма да отрече. Аз продължавам наивно да си мисля, че може да е грешка. Въпросните други “консултантки” във варненския Мак може да са учтиви, но хич не разбират нищо. Аз да отида да продавам след половин час, съм по-запозната от тях... без да съм професионален гримьор или кой знае какъв разбирач. Разбирам, че е нов магазин за града, ама е редно да ги обучат малко.

И аз им казах, че губят, защото хората, които знаят реалната цена (като мен например), няма да си я купят ☺

# 546
Аз отдавна сигнализирах за този проблем с палитрата в магазин на Мас в София. Жалко, че не са оправили тази неразбория и се излагат.

# 547
  • София
Здравейте , имам следното питане във връзка с магазините на Сефора . Онзи ден отидох и си купих доста неща , но в последствие се сетих че едно от червилата които купих имам вече и реших още същия ден да ида да го върна . Отидох на касата и консутантката ми заяви че продукти не могат да се връщат , само да се заменят . Знам че по закон в 7 дневен срок можеш да върнеш неизползван и неразопакован продукт , като не е нужно той да е заменен с друг . В чужбина съм връщала продукти и не е имало проблем , защо тук имат тази практика ?! И изобщо това вярно ли е че не можеш да връщаш стока ?!?
Ако се върнеш назад, ще видиш, че това вече споделих за фдт с грешен цвят на ЕЛ. Не ми върнаха парите, замениха ми го. Споделих тогава това тук, за да се има предвид. Peace Политика на Сефора. ooooh! Sunglasses

# 548
Здравейте , имам следното питане във връзка с магазините на Сефора . Онзи ден отидох и си купих доста неща , но в последствие се сетих че едно от червилата които купих имам вече и реших още същия ден да ида да го върна . Отидох на касата и консутантката ми заяви че продукти не могат да се връщат , само да се заменят . Знам че по закон в 7 дневен срок можеш да върнеш неизползван и неразопакован продукт , като не е нужно той да е заменен с друг . В чужбина съм връщала продукти и не е имало проблем , защо тук имат тази практика ?! И изобщо това вярно ли е че не можеш да връщаш стока ?!?

По закон има такова изискване само за закупени онлайн стоки, не и от физически магазин. Всичко друго е по добрата воля на търговеца. И по това си личи кои търговци имат добри практики и връщат пари - ДМ, Кауфланд, Лидл и тн. и кои нямат - Лили, Сефора и тн. Аз лично при всяка възможност предпочитам да пазарувам от първите.

Между другото, Мак плачат за сигнал до КЗП. Някой от Варна да има желание да пусне? Има онлайн форма в сайта им, само трябва да снимате етикета. Аз лично се предлагам като доброволец да снимам етикета от магазин на Мак в София.

# 549
Снимайте и пращайте, те съвсем за канарчета ни взимат тук!

# 550
на мен не ми смениха маслото на фарсали-нмяало проблем ,а то пуска веднъж от пипетката...трябва да го затварям пак ,за да се закачи нещо и така 3-4 пъти , за да сложа на цялото лице...

# 551
  • София
на мен не ми смениха маслото на фарсали-нмяало проблем ,а то пуска веднъж от пипетката...трябва да го затварям пак ,за да се закачи нещо и така 3-4 пъти , за да сложа на цялото лице...

Преди да го купите гледахте/ четохте ли някакви ревюта за този продукт? Някой друг споделя ли подобен проблем? Защото ако има проблем със самия продукт като цяло и се ползва по този начин е нормално да ви твърдят, че няма проблем, но ако друг никой не се оплаква - за мен е дефект и трябва да се смени. Друг е въпроса, дали ще го направят, а могат дори с един тестер да ви го заменят - все пак тестерите ги получават безплатно и няма да вкарат магазина в допълнителни разходи, макар такива да са заложени като % във всяка търговия.

# 552
Приятеклка го има и нейния си "пуска" нормално , гледам клипове-там също.

# 553
  • София
Приятеклка го има и нейния си "пуска" нормално , гледам клипове-там също.

Няма да коментирам, защото аз от Сефора БГ пазарувам изключително и само в краен случай.

# 554
esmeralda23, аз бих снимала, и ще подам оплакване, но ще мога да отида там чак на 21.04 или 22.04 най-рано. Мога ли да го подам и без снимка? Наистина съм потресена от това и сега много ме гложди дали и останалите цени са същите като в София. Вчера си купих един рефил руж и беше 39 лева - толкова ли е и в София? В единична опаковка е 49 лв иначе. А сенките рефили по 25 лв ми казаха че са... За съжаление съм си ги купувала досега от чужбина и не знам тук по колко вървят и дали не съм се “минала”...

Благодаря на всички за информацията, много се радвам, че ви има, момичета! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт