Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 38 154
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Аз ще раждам в частна болница и в самата такса си влиза избор на екип. Специално за Русе по-добрият избор е частната болница пред държавното АГ.
Моето бебе също е доста активно и ме рита често, особено когато съм в покой. Вижда се и през кожата как се мърда. Heart Eyes Една приятелка ми каза, че в по-късните месеци даже ще се вижда краче/ръка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 646
За добро или лошо, И аз съм с активно бебе. Рита, преобръща се, то са вълнички по корема, пеперуди, надигания. Така си комуникираме с нея 😁
Ох, не ми се мисли за раждането като дойде време, не знам, мене си ме е страх. А и лекар все още няма, към когото да изпитвам доверие. Ще видим текущата ми АГ, ако е свободна тогава, при нея ще е вероятно. От Щерев се отказах след последния път. Много меркантилно се отнесоха, това ме отказа от тях. Интересно е, че пациентите с платен абонамент изказват само положителни отзиви. Явно парите управляват нещата.

# 647
Момичета, вие колко килограма сте на горе до момента. Дали има връзка качването на повече килограми и секциото.

# 648
Момичета, вие колко килограма сте на горе до момента. Дали има връзка качването на повече килограми и секциото.
Все още минус 1.5 кг спрямо забременяването (25+3 г.с.). Аз не мисля, че качените кг оказват влияние върху начина на раждане, т.е. ако си повече да е секцио.

# 649
Аз съм + 10 / 10.5 кг в 24+6 г.с.
Качените кг нямат отношение към начина на раждане. Само се моля да преборим гадните гъби и да нямам проблеми за нормално раждане. Доскоро исках секцио, ама като се замисля, то е рязане, катетри, раздвижване, чудо бррр, по-лесно ще се  възстановя от нормално раждане и ще си гледам бебка.

# 650
Аз съм +7кг в 24+6 г.с.
Килограмите нямат значение за начина на раждането.

# 651
Аз съм +9 кг и съм 27 г.с., но докторът ми каза да внимавам с хапването да не кача килограми над нормата. Каза, че ще ми е по-трудно. Как обаче да внимавам като ми се хапват най-различни неща 😁
Опитвам да наблягам на плодове и зеленчуци, но.. 🙄

# 652
  • Перник
Аз съм +16 кг в 28 г.с.+ 1. Аз също мисля , че килограмите нямат общо с начина на раждане.

# 653
Аз съм +10 в 26г.с +5.И според мен няма отношение качени кг и секцио

# 654
Извинете за въпроса, но какво означава като пишете 26 г.с. +5?

# 655
26 г.с + 5 дена

# 656
  • София
Здравейте,
+11 кг в 26г.с.
Мога да споделя моя опит с раждане и избор на екип.

Девойка 1- без избор, на дежурен екип, сменяха се, нямам забележки. Единственият неприятен спомен ми остана шиенето- всичко усещах, не питах дали са ме обезболили, но ритах накрая....

Девойка 2- с избор, пак в същата болница, но при АГ, при която правех профилактичните прегледи и ми вдъхваше спокойствие, доверявам и се. Уговорихме се, тя дойде навреме, но тъй като раждането се разви светкавично, бях приета от дежурния екип в предродилно, 10-15 минути по-късно тя пое нещата и 10 минути по-късно малкото изплака...за малко да родя в колата....Тук моя бонус от избора беше благата упойка за шеф и кройка, събудих се след 15 мин като нова.
Третата девойка мисля пак да е с избор, но много се надявам този път да стигна навреме в болницата, просто миналия път имахме късмет, че не беше още час пик, инак не ми се мисли....
Моя извод е, че не всичко може да се планира, но при финансова възможност и лекар, на който се доверявам, се възползвам, а като дойде деня, каквото сабя покаже....

# 657
  • WonderLand
Извинете за въпроса, но какво означава като пишете 26 г.с. +5?

Означава 26 седмици и 5 дни от бременността.

# 658
  • Варна
Следя ви, но не пиша. Качените килограми имат значение за вида на раждането, защото се образува мастна тъкан не само по видимите части на тялото. Лекарката ми обяснява, че колкото повече качени кг (има се предвид над нормата и като цяло кг на бременната жена, от които стартира)  има по време на бременност, толкова по-малка е вероятността за естествено раждане.

# 659
Здравейте момичета, искам да попитам при обременяване с глюкоза от къде се взима кръв,от вената или от пръста? Утре ще се подложка на тази процедура, защото в Кипър независимо, че всичко е в норма ти го препоръчват.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 17:32 от nikita111

Общи условия

Активация на акаунт