Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 38 153
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен! Някоя от вас правила ли е ваксини по време на бременност? В болницата, в която се следя ми препоръчаха да си направя ваксина тетаност. Аз съм в Турция, до сега нямах семеен лекар, но днес се записах и бях на преглед по скоро среща при нея попитах за тази ваксина и ми обясни, че се прави на два приема в 20 и 24 седмица. Аз вече съм ги минала де, здравното министерство ги препоръчвало и са включени към манипулациите на бременните жени тук. Стана ми интересно и в същото време странно. Аз лично няма да правя, но има ли сред вас правили някакви ваксини?

# 661
Аз в 24+3 съм с 3,7кг напред.
Иначе днес бях на преглед при частната. Мери шийка, всичко е наред, не видя контракции, плацентата си е високо по задна стена, за това и доста се усеща и вижда бебока като шава. Иначе той върви с около седмица и половина- две напред. Grinning Основно на дължина, но и по останалите мерки също бил напред. Grinning Чак не го знам къде се събира по- голямо това дете, на мен корема ми още стои повече като подут след хапване, а все още мога и напълно да го глътна. Grinning  Иначе каза, че по- натам може и да забави темповете на развитие, когато започне да му става тясно. Ще го видим след около месец пак, колко е пораснал.

# 662
  • София
След завършване на училище не правя никакви ваксини вече. Тук не съм чувала да се правят на бременните, нито препоръчани, нито задължителни. Не виждам причина...може и да има такава, но аз не го намирам за необходимо -лично мнение.

# 663
След завършване на училище не правя никакви ваксини вече. Тук не съм чувала да се правят на бременните, нито препоръчани, нито задължителни. Не виждам причина...може и да има такава, но аз не го намирам за необходимо -лично мнение.

Аз мисля по същия начин. И също след училище не съм правила нищо. 😀

# 664
  • София
Lys Bleu, с теб май сме заедно и искрено ти завиждам за кг. Аз вече съм 10 отгоре Sad
А аз да попитам - какво мислите за стволовите клетки? Има ли някой, който мисли да взема и към коя банка се е насочил?

# 665
Аз съм 24гс+5 и съм качила почти 4 кг. Но започнах много да усещам бебка, от няколко дена не се спира 🤦🏻♀ Спите ли вече с възглавница за бременни? Чудя се дали да не си купя...

# 666
Аз съм 24гс+5 и съм качила почти 4 кг. Но започнах много да усещам бебка, от няколко дена не се спира 🤦🏻♀ Спите ли вече с възглавница за бременни? Чудя се дали да не си купя...
Аз си спя с моята и ми е супер удобно. Както беше написала една мацка, гушкам се с възглавницата Simple Smile

# 667
  • София
За Коледа ми подариха тази:
Скрит текст:
Удобна е, но тъй като леглото ни е 140 см с нея ми става още по- тесничко.
Ще я ползвам за кърмене като му дойде време.
За съня сега ползвам една декоративна Икейска и ми е доста удобна:
Скрит текст:

# 668
Lys Bleu, с теб май сме заедно и искрено ти завиждам за кг. Аз вече съм 10 отгоре Sad
А аз да попитам - какво мислите за стволовите клетки? Има ли някой, който мисли да взема и към коя банка се е насочил?

Аз подписах договор с Биорегенерация.Клетките се взимат при раждане и тогава се заплаща( ако са количествено и качествено годни). Предварително само капаро. Ако сте в по ранна седмица има доста добри намаления( аз подписах в 24г.с и намалението ми беше 800лв). Това е една от онези инвестиции, която човек се надява никога да не му се върне, но все пак, ако се наложи може да спаси живот - на детето, на братче/сестриче или дори на родител . Общо ще ми струва 4200 на 2 вноски за 2 месеца. Има разбира се и разсрочено плащане с минимално оскъпяване.

# 669
И аз бях в голяма чуденка относно тия стволови клетки... В крайна сметка май се отказах от идеята, но има още време да помислим по въпроса.
Коремчето ми е доста голямо вече, бебка е 1100 г и ми е зор да се въртя в леглото, дори ме боли леко като се завъртя на другата страна, докато се наместят всички органи и бебе Grinning Подпирам с декоративна възглавница, но обмислям да си купя такава за кърмене, тъкмо после ще си я ползвам. Проблемът е, че не мога да си харесам.
Появиха се стрии и на другата ми гърда, хем мажа сутрин и вечер, хем не растат в момента... не знам от какво, но здраве да е. Може от хормоните да е.
С килограмите - заковах + 7 кг от 2 седмици и не мърдам /27г.с. + 2 дни съм/.
Имам главозамайване от време на време. Нито ми е лошо, нито нищо, просто започвам да виждам двойно за 2-3 минути и после се оправям. С малък диоптър съм и астигматизъм. Това за АГ ли е или за очен? Някой с подобен проблем?

# 670
Sunny kid, важното е да сте здрави с бебето. На килограмите не винаги можем да влияем, особено при бременност не винаги се обуславят от храната и движението ни.
Иначе аз без да искам някак изключих вечерята от менюто, закусвам, обядвам, около 4 хапвам нещо и вечерта не съм гладна, но не се и натискам да ям като нямам желание.
За стволови клетки и ние нищо конкретно не сме решили още, но за сега като че ли не успяват да ме спечелят толкова.
Възглавница не ползвам, не знам и занапред дали ще започна. Но аз нямам проблем за сега с въртенето, тежест и т.н, а тъй като в момента се ширя сама на спалнята и със завивката се разполагам, както искам, за момента си прекрачвам част от нея просто, като се прибере мъжа ми ще се подпирам  на него. Grinning Не знам, дали би ми била удобна тая възглавница и освен себе си, да трябва и нея да въртя от една на друга страна всеки път.

# 671
За добро или лошо, И аз съм с активно бебе. Рита, преобръща се, то са вълнички по корема, пеперуди, надигания. Така си комуникираме с нея 😁
Ох, не ми се мисли за раждането като дойде време, не знам, мене си ме е страх. А и лекар все още няма, към когото да изпитвам доверие. Ще видим текущата ми АГ, ако е свободна тогава, при нея ще е вероятно. От Щерев се отказах след последния път. Много меркантилно се отнесоха, това ме отказа от тях. Интересно е, че пациентите с платен абонамент изказват само положителни отзиви. Явно парите управляват нещата.
Аз нямам подобни наблюдения. С първата си бременност бях с платен пакет, сега не съм, отношението е все добро. Не правя ФМ там, намерила съм си по-добър специалист. Живот и здраве, там ще раждам отново.

# 672
  • София
Здравейте момичета, искам да попитам при обременяване с глюкоза от къде се взима кръв,от вената или от пръста? Утре ще се подложка на тази процедура, защото в Кипър независимо, че всичко е в норма ти го препоръчват.
Вчера за втори път си правих обременяване. При първото ми вземаха кръв от пръста, а сега от вената.  Peace Това в две различни лаборатории.

Pinks, и аз съм с малък диоптър за късогледство. Още не са ми казвали да ходя да се преглеждам, но усещам, че се е увеличил по време на бременността. Sad

# 673
За добро или лошо, И аз съм с активно бебе. Рита, преобръща се, то са вълнички по корема, пеперуди, надигания. Така си комуникираме с нея 😁
Ох, не ми се мисли за раждането като дойде време, не знам, мене си ме е страх. А и лекар все още няма, към когото да изпитвам доверие. Ще видим текущата ми АГ, ако е свободна тогава, при нея ще е вероятно. От Щерев се отказах след последния път. Много меркантилно се отнесоха, това ме отказа от тях. Интересно е, че пациентите с платен абонамент изказват само положителни отзиви. Явно парите управляват нещата.
Аз нямам подобни наблюдения. С първата си бременност бях с платен пакет, сега не съм, отношението е все добро. Не правя ФМ там, намерила съм си по-добър специалист. Живот и здраве, там ще раждам отново.

Еми, както се казва — шанс! Мен искаха за пълна тъпотия да ме вкарат в болницата да лежа и да заплащам по 120 лв на ден за легло. Други лекари го отрекоха напълно. Какво да си мисля, не знам, освен че искат да взимат пари 😄

# 674
Световъртежът е нормален според мен за този етап на бременността. Аз нямам диоптър, но с предната бременност точно в този период беше започнало много често да ми се случва, че и по улиците, сядах по бордюрите и клечах докато ми мине, защото ми и причерняваше. АГ ми каза да си нося винаги вода и нещо сладко и да пия ако имам възможност айрян. Нещо с кръвното ми се случваше - епизодично падаше, също от засиления кръвопоток и големия обем кръв в следствие на бременността се получава, вестибуларният апарат също не е на 100% в момента заради изместване на центъра на тежестта, а в някои случаи ако много сме лежали по гръб в следствие притискането на вена кава. Може все пак да споделиш с АГ да установи дали всичко е ОК

Общи условия

Активация на акаунт