Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 37 842
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
Момичета правили ли сте изследване на витамин Д? И как сте с левкоцитите?

# 676
Витамин Д изследвах в трети месец и се оказах с дефицит, от тогава всяка сутрин пия по 6 капки Вигантол , но не знам докога :/ всеки път питам и всеки път ми казва да продължавам , а си мисля че трябва вече да направя една контрола 🧐🤨
Левкоцитите този месец са ми съвсем леко завишени , но всичко друго е в норма и док каза ,че всичко е наред 🤷🏻♀

# 677
Моя витамин Д е 19 при референтни стойности 30/100. Уж пия капки от време на време, но явно ще трябва да увеличим дозата. И левкоцитите ми са завишени така бяха и в 3 месец казаха ми, че е нормално.

# 678
  • София
Витамин д не съм изследвала. Всичко останало ми е в норма.

# 679
Вит Д изследвам на 45 дни. Приемам Вигантол.
За да се вдигне, трябва постоянство, защото е трудно.

# 680
Момичета, вие ли си го назначихте този витамин Д? На мен само 2 пъти ми изследваха кръв и урина през бременността, но не съм имала и вит. Д включен към изследванията.

# 681
Момичета, вие ли си го назначихте този витамин Д? На мен само 2 пъти ми изследваха кръв и урина през бременността, но не съм имала и вит. Д включен към изследванията.

Лекарката ми го назначи ама май доста късно в предвид, че съм в 26 седмица. И аз до сега давах само два пъти кръв. В 12 седмица и сега.

# 682
Витамин Д и аз не съм изследвала, иначе на 02.04 ще пускам отново изследвания, но мисля, че ще са си като предния път, без токсоплазмозата вече.

# 683
  • София
Витамин Д, както и желязо и Б12 съм си ги пускала по моя инициатива, не са ме насочвали. Д-то ми излезе под нормата и тогава се консултирах с АГ-то. Изписа ми вит. Д на капки. След време си пуснах контрола да видя как се движат нещата - пак сама си го реших, беше се вдигнал малко и сега е над долната граница.

# 684
  • София
На мен ми назначиха изследване на Вит Д и Б12 и излезе ниско Д-то, а Б12 на границата. АГ ми изписа хапчета вит Д, но нямаше в аптеката и си взех някакво спрейче. А за Б12 ми изписа инжекции 1 път в седмицата. Като изключим Фолиева киселина, друго не приемам. Следващия път май пак ще ми ги назначи да ги проверим. На 20ти съм на преглед. Simple Smile

# 685
Витамините ми ги назначи лекаря , още при регистрацията на бремеността / само да уточня , че са назначение от лекар при когото се следя на частно/, тази по ЗК изобщо не ги е споменавала ,тя ми пуска само кръв и урина 😊

# 686
Незнам дали са ми изследвали вит. Д и В12, но сега погледнах, че в пренаталните ми витамини, които приемам всеки ден ги има и двата витамина

# 687
# 688
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които са решили да раждат в Щерев. Цената на раждането включва ли избор на екип, леглодните, храната и грижите за новороденото? Питам, защото гледах в ценоразписа им, че за всяко посочено перо е предвидена отделна цена. Ако е така, всичко сумарно излиза около 4000 лв. Освен това има ли опция да се вземе направление за раждане и стойността му да се приспадне?

# 689
Другите цени са ако не си здравно осигурен, целия пакет е 2100лв мисля за нормално и с 100 лв по-скъпо за секцио и ти включва всичко. Не, няма как да се вземе направление.

Общи условия

Активация на акаунт