Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 37 841
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за отговора!
Преди малко четох из форума, че в Щерев не поемат раждане преди 36 г. с.,а препращат към Майчин дом. Вярно ли е? Да не се налага, разбира се, но все пак е хубаво човек да го знае това...

# 691
Някой посети ли вече бебемания, нещо интересно или атрактивно като цени?

# 692
  • София
Благодаря за отговора!
Преди малко четох из форума, че в Щерев не поемат раждане преди 36 г. с.,а препращат към Майчин дом. Вярно ли е? Да не се налага, разбира се, но все пак е хубаво човек да го знае това...
Майчин дом, Токуда или Надежда.

# 693
  • WonderLand
Някой посети ли вече бебемания, нещо интересно или атрактивно като цени?

Аз смятам да се насочвам натам след малко. Усещането ми за време е нещо много размито. Имам чуватвото, че юни е толкова близо и нямам време за нищо, от друга страна пък гледам календара и имам повече от 3 месеца още, та няма за къде да бързам. Но пък се и притеснявам, че тепърва трябва да сменяме квартира и все още нямам нищичко за бебето, защото в сегашното ни жилище е прекалено тясно. 🤯

Искам да ви питам обаче бебоците в какво положение са? При мен мъника до последно беше седалищно, но сега имам чуеството, че се е обърнал, защото вече почти не го усещам долу, както беше доскоро, а го усещам горе в областта около пъпа. Това дали е признак, че се е обърнал вече?

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 10:57 от SilverDream

# 694
SilverDream
Не е точно така, март ей сега ще свърши и реално остават април и май. Моя термин е началото на юни. А и не всички бебчета чакат да термин. А тези със секцио ще ги изместят поне седмица , че и повече напред. Реално след 34-та седмица бебето се води доносено и може да се роди. За мен си е идеално време за пазаруване. Края на април ще подготвям и стаята.

Ще чакаме впечатления от бебеманията.

Аз още се чудя дали да пращам зълва ми да ходи да гледа нещо да ми купува.

Бебка беше с главата на долу последния път, но точно усещанията ми са в долната част главно и по рядко към пъпа и може би към хълбоците. Но това е нормално, защото и ръцете и краката винаги на преглед са пред лицето Simple Smile не иска да опъва краката много а може би да ги смуче хаха.

# 695
Напоследък забелязвам, че косопада ми е намалял и окосмението по тялото ми значително по-бавно расте и е оредяло. Дали е свързано с това, че чакаме момче🤔

# 696
Моето сигурно още от шестия месец е главично разположено и дай Боже така да си остане до края. Усещам по ниско долу ръчичките, а от време навреме по-силни ритничета около пъпа. Наистина много издава хълцането къде е главичката на бебето.
Аз си поръчах вече дрешки и доста неща през интернет, но има още за купуване. Мен по скоро ме тресе треска и ми е много нервно и напрегнато, че стягаме къща - иска основно чистене навсякъде, нареждане на мебели, обзавеждане на баня, пердета, детската стая още не е готова, а Мм често е в командировки и не знам кога ще успеем да подготвим всичко... терминът ми е 31.05/01.06, ей го къде е... ама каквото - такова, все ще се оправям някак, няма да го върнем бебето я😁.

# 697
И аз усещам бебето като хълца, също е главично.  Нищо още не съм гледала за бебето. Имаме от каката, по великден ще ги взема да ги разгледам да видим какво що ще трябва още. Сега каката намазва, че всичко е само за нея още.

# 698
Напоследък забелязвам, че косопада ми е намалял и окосмението по тялото ми значително по-бавно расте и е оредяло. Дали е свързано с това, че чакаме момче🤔
Онзи ден бях на фризьор и споделих, че косата ми не пада въобще и не се омазнява. Тя каза , че е нормално от хормоните и мога да ги проследя и след бременността да видя как си променят и така да взимам добавки, които да ми помогнат да е все така , както сега Simple Smile

# 699
Косопадът обикновено е силен след раждането. Понякога в продължение на 1-2 години...

# 700
  • WonderLand
Аз тъкмо се връщам от бебеманията. Имаше много хора и много щандове. Не забелязах кой знае какви намаления, обаче имаше много мални фирми, за мен непознати, които предлагаха натурална козметика бебешки аксесоари от хубав и качествен памук, заради които ми се струва добра идея да се посети. Имаше и няколко щанда за стволови клетки. Аз чесно казано много исках да видя пелени за многократка употреба тип памперси, но не намерих.

Бременния ми мозък обаче работи с пълна сила. Минах през HM да видя пак бременните дрехи и докато пробвах и ходих за размери успях да си загубя якето...

# 701
Да си призная не се бях замисляла за косопад сега ама като го споменахте май и моя намаля сега. Дано обаче не е като предната бременост след раждането много ми падаше косата.
Cheburita и на нас ни предстои местене в къща аз се чудя още дали да е преди да се появи бебето или след това. При нас бебето е планирано и добре, че свършихме по-голямата работа преди да започне да ми става зле от бремеността, че сега няма шанс да направя каквото и да било. Като, че ли знаех, че този път ще съм зле и бързах максимално бързо да свърша това което трябва. Започвам лека полека да пренасям нещата, които не ми трябват натам и ще видя кога ще стигна да отворя кашоните с дрехите от баткото да видя какво ще ползвам и какво трябва още. Започнах да се заглеждам за комплект за изписване ама нещо не мога да си харесам иска ми се нещо в жълто ама повечето са едно жълто избеляло ми седи. Sad

# 702
Аз все си мисля, че след раждането няма да имам време за нищо, а и да имам сигурно няма да ми се занимава 😁 и хич не ми се иска устройването на дома да остане за след това. Та сега е едно бързане, нещата са ми в три "къщи" и искам всичко да си прибера, изпера, наредя и да седна и да чакам бебето 😁 ама надали. Ние реално сме вече в къщата, но сме само в две стаи и всичко друго чака... ама те са казали хората, къща цял живот се прави.
Дрешките предпочитам да се предимно светли, бели, за да мога да ги пера всички заедно на висока температура, та това жълто, за което говориш даже идеално ме устройва и съм купила такива 😊.
Комплект за изписване съм поръчала на майка ми за подарък и съм я оставила тя да се главоблъска.
На мен също косата ми сега е много добре и много се надявам да не почне после да капе, че може да й тегля ножицата накрая.

# 703
Аз тъкмо се връщам от бебеманията. Имаше много хора и много щандове. Не забелязах кой знае какви намаления, обаче имаше много мални фирми, за мен непознати, които предлагаха натурална козметика бебешки аксесоари от хубав и качествен памук, заради които ми се струва добра идея да се посети. Имаше и няколко щанда за стволови клетки. Аз чесно казано много исках да видя пелени за многократка употреба тип памперси, но не намерих.

Бременния ми мозък обаче работи с пълна сила. Минах през HM да видя пак бременните дрехи и докато пробвах и ходих за размери успях да си загубя якето...
Привет на всички, аз съм от юлските мами, но т.к. съм с термин 5-ти, следя пътьом и вашата тема Simple Smile
 SilverDream, имаше ли хубави колички на изложението? Питам, понеже щях да ходя, но ми се провалиха малко плановете.  
Иначе в НМ има хубави дрехи, аз си купих доста неща от там, т.к. имат хубави дънки и тънки панталони за лятото.

# 704
И аз ходих днес на бебе мания, но не останах очарована. Ходих за количка буба, видях я там, но не я продавали, само мостра била и ако искам да отида да си купя от магазина им с 15% отстъпка, е, отидох, но в дундьо за 20% отстъпка. А иначе гледах шишета на нук и стартови комплекти на авент, които са с 15% отстъпка и отидох в айко, където са с 25%..

Общи условия

Активация на акаунт