Как казахте, че сте бременна

• 2 166
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте! Как казахте ,че сте бременна на колегите ви? Мисля да ги почерпя с нещо сладичко като торта или някакви сладки,но прочетох че не е хубаво да се черпи за това?Вие какво мислите?

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 23:29 от Не се сърди, човече

# 1
Не съм черпила. До 3-я месец се опитвах да се прикривам (макар че 2 колежки ме усетиха някак си), но след 3-я месец съобщих новината на началника ми. И оттам всички разбраха.

# 2
Показах им теста (с втората си бременност го направих на работа). Трябваше да ходя на ренгенова снимка, бях болна и предполагах синузит, затова направих теста. Понеже чертата беше бледа си мислех, че е отрицателен. Те разбраха преди мъжа ми 😁

# 3
Мисля, че не е уместно да се черпи при установена бременност, а след раждането. Нали се сещаш, да не се урочасаш. Wink

# 4
Аз изчаках да мине третият месец и просто го казах , но преди деветия месец нито черпих ,нито дрешки нищо не купувах
Буквално ден преди да редя купих всичко и през нощта водите ми изтекоха, все едно детето е чакало да му осигуря всичко за да се появи:)

# 5
Съвсем нормално казах, че скоро ще се наложи да отсъствам от работа, защото ако всичко е наред, ще съм в майчинство.
Не ми е уместно това с почерпката.

# 6
Бързичко казах и двата пъти, защото по принцип съм пушач.
Не ми е уместно да се черпи.

# 7
за бебе не се ли черпи след раждане. при мен се наложи рано да споделя с мениджърката си - политика на компанията. имам колежка в майчинство. принципно работим хибридно (от вкъщи и от офиса се редуват). тя има голямо дете и понеже той е мн болнав  - предимно работеше от вкъщи. + не нея не й личеше че ще има бебе. зарадва ни в нач.на 7ми месец с новината. понеже е 40+ и каза, че от суеверие го е скрила. малко трудно си намерихме нов колега за месец и половина.

# 8
Само на шефката и най-близките ми колежки казах около 2-3 седмици след положителния тест. На останалите не съм казвала изрично. Не съм черпила. Особено с втората бременност такъв стрес и параноя ме тресеше, че дори не смеех да си мисля за бъдещото бебе.

# 9
Казах по принуда в 4ти месец, защото бях хоспитализирана и съобщих само на мениджъра ми + изпратих болничния на ЧР.
Другите разбраха към края на 6тия месец като спрях да ходя в офиса и минах хоум. Не съм била камбаната, това са толкова лични неща и другите не ги интересува.

# 10
Според мен е абсурдно да се черпи. Винаги може да се обърка нещо с бремеността (да чукна на дърво). Черпи се при раждане, когато вече се знае, че всичко е наред. Аз просто казах на шефката, защото ми ставаше много лошо. Исках да изчакам 3 месеца, но не успях. Още във втори и казах. И леко, леко се понесе клюката. Въпреки, че много хора не знаеха до последно. Разбраха след като спях да ходя на работа.

# 11
Аз изчаках да мине третият месец и просто го казах , но преди деветия месец нито черпих ,нито дрешки нищо не купувах
Буквално ден преди да редя купих всичко и през нощта водите ми изтекоха, все едно детето е чакало да му осигуря всичко за да се появи:)
И аз исках така, но започнах по-рано с голяма вътрешна борба, но като виждам как бавят поръчки и всичко (или изобщо не приемат), че понякога и ти "сервират" пост фактум, че няма да я изпълнят - не виждам как би могло да стане това...
По темата: сами се досетиха, защото постоянно излизах да ходя по лекари.

# 12
  • Между гори и планини
Казах го набързо, защото ме приеха в патологията за задържане и цялата си бременност изкарах в болничен. Не съм черпила.

# 13
Аз, по физиологични причини, не съм бил бременен, но заявих бащинството си на шефовете, а на колегите обясних, че от тази до тази дата най-вероятно няма да ме има, понеже излизам в бащинство. Жена ми го направи по същия начин, каза просто, че ще отсъства година и нещо и толкова.

# 14
  • София
Чак пък да се черпи.. Не съм, като родих даже имаше хора, които тогава едва разбраха.
Не ми се вижда редно да се черпи. Всичко може да се обърка, дано не!

Общи условия

Активация на акаунт