Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 38 166
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
Може би въпросът е в постоянството, с което се приемат тези храни, за да имат действие. Предполагам, че трябва да мине известно време, за да има редовен ефект. Аз лично взимам всеки ден на гладно 2-3 чаени лъжици сусамов тахан, лъжичка сладко от рози и 3-4 сушени сливи, пия вода цяла чаша и поне 30 мин не ям друго. Някой път хапвам и пресни плодове, каквото има, повечето случаи ябълка, киви, портокал. Някои момичета си правят мюсли, те също много помагат, но на мен са ми блудкави. Ако прескоча това 1-2 дена и при мен се появява запек. Иначе не ме боли стомах и нямам спазми от това, но то си е до организъм.

# 601
  • WonderLand
А кафе сутрин не ви ли помага? Аз винаги сън била с редовен стомах и сега нямам проблем, но си спомням, че кафето добре действаше сутрин.

# 602
Milk-choc, писала съм по-нагоре за свещички Ева Кю. Нищо друго откъм хранителен режим не ми помогна на мен. Сиропът Фрутилакс също последният път не показа действие.  Confused

Относно козметиката - с каката ползвах Себамед и Судокрем за подсичане, сега също ще ползвам тези марки.  Peace

# 603
Малко е брутално, но круша на гладно и след нея литър айрян, няма как да не свършат работа. Но айряна да е домашно направен.
Аз от запек съм на разхлабен стомах вече близо месец. Може би заради айряните, но само те ме спасяват от непрестанните киселини и рефлукс.

# 604
Момичета изследваха ли ви за токсоплазмоза през бременността?

# 605
Да, още в началото ми пуснаха изследване за токсоплазмоза, някъде около първата ФМ беше.

# 606
На мен също ми пуснаха в 5ти месец, защото тогава се регистрирах и ми назначиха всички изследвания, които си направих.

# 607
Да, още в началото ми пуснаха изследване за токсоплазмоза, някъде около първата ФМ беше.
здравната каса поема ли го ? Нямам идея дали ми е пускано.

# 608
  • София
Мен около 5 месец също.
С миналата бременност не са ми пускали. Не е задължително изследване, но мисля, че се поема от касата, ако ти го назначат.
Аз от тогава толкова суджуци, риба и пастърма съм изяла, че сигурно пак ще трябва да си пускам...

# 609
  • София
Не ми е пускана токсоплазмоза, доколкото знам и не се покрива от ЗК.

# 610
Поема го ЗК, да. Аз не съм плащала за моите изследвания, но мисля, че щеше да знаеш ако са ти пуснали, на мен лекаря ми каза за какво ми пуска кръвни изследвания и като ми каза резултатите пак ми повтори всичко. Едва ли ще ти направят, без да разбереш.

# 611
Поема го ЗК, да. Аз не съм плащала за моите изследвания, но мисля, че щеше да знаеш ако са ти пуснали, на мен лекаря ми каза за какво ми пуска кръвни изследвания и като ми каза резултатите пак ми повтори всичко. Едва ли ще ти направят, без да разбереш.
нищо не са ми казали първия път за доста неща ми пуска ще я попитам,че се озадачих

# 612
Покрива се, в 10 гс като се регистрирах ми пуснаха. Оттогава не съм пускала пак.
Аз пък сега друго се чудя, бельото ми почти постоянно е влажно - явно се изпускам по малко, неволно. Не е от гъбички течение... Ще питам и док другата седмица, но е доста неприятно. На вас случва ли ви се?
И при мен бебка днес рита по-малко от друг път, дано всичко е наред..

# 613
  • София
Това не е задължително изследване така или иначе. По преценка на доктора се пуска, никъде не се изисква.

# 614
  • WonderLand
Елси, и при мен бельото е постоянно вшажно, но аз мисля, че просто е по-засилено течение. До колкото знам е нормално през бременността да се засили малко. Аз си карам с ежеднивни превръзки и съм окей така.

Общи условия

Активация на акаунт