Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 57 459
  • 446
  •   1
Отговори
# 180
нЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА МИ ДАДЕ МАЛКО ИНФО ПО МОЯ ВЪПРОС PraynigдДа повторя Цветето ми Юка започнаха да му жълтеят листата.Държа го в кухнята,но май забелязах че започнаха да пожълтяват като затварям щорите плътно.Дали не му е тъмно.А за навън не знам ама аз го купих за стайно растение уж.Да ми краси кухнята.
Юката обича много светлина и през летните месеци е желателно да се изнесе на защитено от силни течения място. Затова ако имаш възможност я изкараи някъде навън иначе може и да загине.

# 181
  • София
Момичета благодаря за съветите Hug
Обожавам цветята и се старая да съм им много добра стопанка Mr. Green затова за такива моменти ще се допитвам до вас.
  bouquet

# 182
Благодаря за отговорите.Май май наистина трябва да я изнеса ,а зимата пак ще си я вкарам ConfusedТака ми красеше кухнята ама няма как.
Днес имаме годишнина от сватбата и по тоя случай си купих бонсай-широколистен.Сложих си го на бюрото до компа.Ако някой има някакви материали как се отглежда моля за помощ Praynig

# 183
Благодаря за отговорите.Май май наистина трябва да я изнеса ,а зимата пак ще си я вкарам ConfusedТака ми красеше кухнята ама няма как.
Днес имаме годишнина от сватбата и по тоя случай си купих бонсай-широколистен.Сложих си го на бюрото до компа.Ако някой има някакви материали как се отглежда моля за помощ Praynig

Нищо не разбирам от Бонсай, въпреки, че много ми се ще да се пробвам, но пък в един друг форум съм попадала на това http://bonsai.firez.org/, разгледа го, може да ти е от полза  newsm10

# 184
Явно е ги пощя Thinkingи ще ги пръскам всеки ден,не както пише на опаковката през 6 дена Rolling Eyes

# 185
  • София
Като добавка към водата на Гарденията четох някъде назад, че се слага лимонов сок. Вярно ли е?
И също така бях чела, че е хубаво в почвата на някой цветя да се забождат няколко ръждиви пирона /целта е да пускат желязо/, но за кои цветя се отнасяше това?

# 186
Като добавка към водата на Гарденията четох някъде назад, че се слага лимонов сок. Вярно ли е?
И също така бях чела, че е хубаво в почвата на някой цветя да се забождат няколко ръждиви пирона /целта е да пускат желязо/, но за кои цветя се отнасяше това?

За гарденията не знам да обича кисела почва, но азалията със сигурност трябва да се отглежда в такава (а те са много сходни цветя и лесно се бъркат).

# 187
Здравейте и от мен!Имам проблем с едно цвете-аралия и дано някой да ми помогне!От известно време листата му жълтеят,станаха на петна и...падат.Мисля,че е неспасяемо вече. CryАко ви се е случвало такова нещо кажете,да знам ако е болест да пазя малката  аралия/че тя голямата си отива.../Ето как изглежда по принцип!
http://spb-flowers.listsoft.ru/img/15_bigshot.jpg

# 188
Имам питане към всички, успели да отгледат палми от костилки от фурми. Моите вече от няколко месеца си растат, най високият екземпляр е вече 33 см, но се чудя дали ще стане ей такова някой ден( извинявам се за лошата снимка, но това са големите палми, които има по повечето заведения на открито): http://images09.snimka.bg/000975460.jpg

За справка сега изглежда така ( най лявата саксия): http://images08.snimka.bg/000879686.jpg

П.С. да се похваля че след 20 дневно отсъствие нито една китка не ми е умряла, има само един леко позасъхнал храст, но дано да успея да го спася, и всичко това благодарение на "накисването " в легени и срязани туби от минерална вода:)

# 189
Браво Рокси PeaceСпасила си китките само така Peace

# 190
  • в семейството
Помооощ!
Ами тези бели мушички не мога да ги унищожа с нищо. Купих и един препарат Детрал и той не помага, а продължават да се размножават.
Казвайте какво да правя  Praynig

# 191
Уф за белите не мо9га да ти кажа нищо,но ако имаш черни вече съм им спец по трепането #2gunfire

# 192
Помооощ!
Ами тези бели мушички не мога да ги унищожа с нищо. Купих и един препарат Детрал и той не помага, а продължават да се размножават.
Казвайте какво да правя  Praynig
Трябва да имаш търпение за да се отървеш от тази напаст. Пръскай през три дни, защото препаратите действат само на вързастните, а когато се излюпят новите препарата вече не действа. Аз пръскам с Лактофол и съм доволна от него.
 Ако терасата ти е отворена ще се пребориш с тях много трудна (постоянно прииждат нови).
 Желая ти успех в борбата с тази гад.

# 193
Забелязах,че само летните цветя са нападнати от листните въшки-латинката и калдаръмчето,другите независимо,че са до тях нямат,защо така Rolling Eyes?

# 194
Дайте ми съвет как да съживя петуниите, тях съм ги сложила на източната тераса, където има пряко слънце само сутрин за няколко часа, обаче бях забравила няколко дни да ги полея и сега част от тях са умърлушени, някои изсъхнаха дори. От тогава ги поливам редовно, обаче само някои цъфтят Rolling Eyes
Има ли шанс да се съживят Whistling

Общи условия

Активация на акаунт