Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 355
  • 446
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Отдавна следя хубавата темичка. Сега ми се иска да питам какво ви хрумва за едни малки бели гадинки, които и подскачат из саксиите. Опитват се да ми уморят 2 цветя. Тънки са като косъм, 2-3 мм дълги, бели, скачат. Само в почвата са. Пръсках много пъти с БиоКил, което обикновено ми върши добра работа, но не и този път - умират повърхностните и само след ден пак е пълно. Мисля да приложа "бабешкият" лек с цигарата в пръстта, но приемам и други идеи. Благодаря ви!
Те вредят ли на растението? Thinking
Родителите ми отглеждаха финикова палма (от фурми) и винаги си имаше такива животинки в пръстта - не съм забелязала нещо да и става...

# 271
  • София
Здравейте на всички мами!!!   Laughing Laughing
Имам голяма молба към Вас. Търся грудчици на ахименес - бял, розов, жълт. Син вече имам. Предварително благодаря. Ако някои има нека се обади на z_v_d@abv.bg

Hug Hug Hug Hug
Не знам какво точно е това, което търсиш, но съм много доволна от този магазин - имам чувството, че има всичко в него! Simple Smile

# 272
  • ПАЗАРДЖИК
Следя темата отдавна и благодарение на съветите ви, моята китайска роза ще цъфти за първи път, а е на 3 години вече  Hug Сега имам питане за каучуковото ми дърво. Расте много добре, но стъблото му не е като на дърво - тънко е и е зелено и не може да удържи тежестта. В една саксия съм засадила 2 коренчета и съм ги преплела, за да е по-устойчиво, но пак не е достатъчно. По-скоро прилича на пълзящо растение, отколкото на дърво.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58437
На последната снимка е едно растение, което скоро ми подариха, но се опитва да изсъхне. Не зная как се казва. Как мога да го спася?

# 273
Костилката трябва само да докосва водата с тъпата си страна, за целта ти трябва по-тясна чаша. След около месец ще се разпука и я засаждаш. След още няколко ще поникне.
Костилката докъде трябва да е в пръстта.Цялата ли да е затрупана или не?

# 274
Мики,шефлерката ми загина.Със сигурност не беше щитоносна въшка.Нито съм я поливала много ,ни то съм я пресушавала.Просто не и хареса!Листата покафеняваха и клюмнаха.
Сега се чудя дали да махна листата и да продължавам да се грижа за нея или да я изхвърля?

# 275
Костилката трябва само да докосва водата с тъпата си страна, за целта ти трябва по-тясна чаша. След около месец ще се разпука и я засаждаш. След още няколко ще поникне.

Цялата да е зарита в пръстта.

# 276
Отдавна следя хубавата темичка. Сега ми се иска да питам какво ви хрумва за едни малки бели гадинки, които и подскачат из саксиите. Опитват се да ми уморят 2 цветя. Тънки са като косъм, 2-3 мм дълги, бели, скачат. Само в почвата са. Пръсках много пъти с БиоКил, което обикновено ми върши добра работа, но не и този път - умират повърхностните и само след ден пак е пълно. Мисля да приложа "бабешкият" лек с цигарата в пръстта, но приемам и други идеи. Благодаря ви!
Те вредят ли на растението? Thinking
Родителите ми отглеждаха финикова палма (от фурми) и винаги си имаше такива животинки в пръстта - не съм забелязала нещо да и става...

Така мисля, защото са се появили в 2 саксии и съответно и на двете цветя взеха да им линеят листата, окапаха известно количество. От 2 дни са на балкона, утре вече обмислям да слагам цигара вътре. Може би на финиковата не й влияят, тя е много голяма и листата й са твърди. Моите са средно голям бенджамин и една малка, а сега, де, забравих й името, кръгли шарени листа, ниско, има я в много разновидности. Като се сетя ще пиша какво е, но и то е нежно и все пак не капризно, от години го имам и не съм имала проблеми с него.

# 277

Цялата да е зарита в пръстта.

Ефросина, а колко дълбоко?!  newsm78
Моята костилка стоя 2 дни във вода, нали няма проблем?
Откъм тъпата страна вече се е поразпукала.
но смених водата и чашата, както каза.
сега чакаме. Sunglasses

# 278
  • София-в сърцата на моите деца
Специално за фурмите: Не ги пресаждайте докато са малки , защото умират. Аз така уморих доста, докато разбрах, че трябва да слагам по костилка в кофичка с памук и чак когато стане много голяма/излезе извън кофичката от кис .мляко/ я пресаждам с памука и сега имам 2м. палма от фурма. А иначе когато са много на едно място им се оплитат коренчетата и се късат при пресаждане! Sick

# 279
Аз ги засадих на около 10-15 см и всичките са поникнали. Имат доста дълъг периот но поникване. Аз бях се отчаяла, може би 2-3 месеца. А сега имам 3-4 малки дървета ! Някой не иска ли авокадо ?

# 280
  • ПАЗАРДЖИК
Ми аз искам авокадо, но няма как да си го взема  Cry

# 281
  • София
На последната снимка е едно растение, което скоро ми подариха, но се опитва да изсъхне. Не зная как се казва. Как мога да го спася?
Гузмания - прочети статията, има доста полезни съвети!

# 282
  • Карлово
Мики,шефлерката ми загина.Със сигурност не беше щитоносна въшка.Нито съм я поливала много ,ни то съм я пресушавала.Просто не и хареса!Листата покафеняваха и клюмнаха.
Сега се чудя дали да махна листата и да продължавам да се грижа за нея или да я изхвърля?
Чакай, недей да я изхвърляш. Моята я свалих тази година на двора и всички листа покафеняха и опадаха. Бях я забравила и след 2-3 седмици изкара нови листа. Така, че ако стъблото е живо, изчакай я малко

# 283
Чакай, недей да я изхвърляш. Моята я свалих тази година на двора и всички листа покафеняха и опадаха. Бях я забравила и след 2-3 седмици изкара нови листа. Така, че ако стъблото е живо, изчакай я малко

Благодаря!  bouquet

# 284
Следя темата отдавна и благодарение на съветите ви, моята китайска роза ще цъфти за първи път, а е на 3 години вече  Hug Сега имам питане за каучуковото ми дърво. Расте много добре, но стъблото му не е като на дърво - тънко е и е зелено и не може да удържи тежестта. В една саксия съм засадила 2 коренчета и съм ги преплела, за да е по-устойчиво, но пак не е достатъчно. По-скоро прилича на пълзящо растение, отколкото на дърво.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58437

Имам каучуково дърво, но това е най-непретенциозното растение, което някога съм гледала. Не знам какво да те посъветвам, освен да привържеш стъблото към пръчка, докато стане по-стабилно.  Thinking

Искам да питам как се казва това цвете http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1125415 ? petjah, използвам твоята снимка, защото се вижда добре.   bouquet 
Упорито отказвам да го гледам, защото съм чувала, че носи нещастие на къщата. Накарах и свекърва ми да го изхвърли от тях... Знае ли някой повече по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт