Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 364
  • 446
  •   1
Отговори
# 255
Ифа искаш ли още дифенбахията?

# 256
Мили цветарки,искам да попитам за една китайска роза,която сама си прихванах от резник.Сега расте много бързо,но само на височина/стана около метър/,без разклонения.Мога ли да и отрежа върха да се разклони малко? newsm78

# 257
Ама кротонът ми е на много светло място, на балкона съм го сложила, балкона е южен и всичките ми цветя се чувстват добре   Thinking

# 258
  • Карлово
Мога ли да и отрежа върха да се разклони малко?
Може. И наесен, когато я зазимяваш, я режиш също. Като градинска роза. Това е една от тайните, за да цъфти напролет отново.

# 259
Stra4iatela, светлината му е в повече! премести го на по-разсеяно осветление и ще стане пъстър.

# 260
Влизам само да се похваля  Embarassed
Преди месец и нещо ви бях питала за костилките от фурми. Е, поникнаха най-накрая, имам си вече 6 стръкчета  Heart Eyes Сега кога трябва да ги пресаждам в отделни саксийки  newsm78 Да не взема да ги прецакам, ако ги преместя сега през есента?

# 261
Влизам само да се похваля  Embarassed
Преди месец и нещо ви бях питала за костилките от фурми. Е, поникнаха най-накрая, имам си вече 6 стръкчета  Heart Eyes Сега кога трябва да ги пресаждам в отделни саксийки  newsm78 Да не взема да ги прецакам, ако ги преместя сега през есента?

Аз вече не ги местя докато не покарат 5-6 по-големки листа.Уморих доста в старанието си да ги пресаждам докато са малки.

# 262
  • София
аз пък влизам, за да питам по-опитните  bouquet
имам драцена - като тази
 http://www.florissimaltd.ru/images/Potplants/Dracaena%20Compacta.jpg

но много по-висока - към 1,5 метра, а отстрани са избили нови стъбла. Какво да я правя? Трябва ли да се реже, защото имам чувството, че ще се счупи?

и още - имам и висок кактус, който обаче не пуска разклонения, само расте на дължина и също мисля, че може да се счупи... Какво да правя?
Благодаря

# 263
  • Карлово
Сонетка, защо да се счупи?Стъблото и не се ли удебелява и то пропорционално на височината? А новите разклонения може и да пресееш в отделна саксия, но лично на мен повече ми харесва, когато около голямата има 2-3 малки драценки.
За кактуса - ами не знам. То няма как да го отрежеш, така че ще си расте така

# 264
  • София
микки, благодаря за съветите. Стъблото се удебелява, но все пак - става много висока и не знам дали ще продължи да пуска листа или трябва да се пререже или нещо такова...

# 265
  • Карлово
По принцип няма проблем да се отреже върха, но при по-млади растения. Не знам при твоето какъв ще е ефекта. Иначе моите драцени растат на височина и долните листа постепенно им изсъхват и падат и така.

# 266
Момичета, чета тук за авокадо...
Имам една костилка, какво да я правя, за да си отгледам авокадо?
Търсенето не ми се активира, ще съм благодарна някой да ми каже.
Засега съм я сложила ( костилката) в чаша с вода
до по-ясни времена)))
 Peace

# 267
Костилката трябва само да докосва водата с тъпата си страна, за целта ти трябва по-тясна чаша. След около месец ще се разпука и я засаждаш. След още няколко ще поникне.

# 268
Здравейте на всички мами!!!   Laughing Laughing
Имам голяма молба към Вас. Търся грудчици на ахименес - бял, розов, жълт. Син вече имам. Предварително благодаря. Ако някои има нека се обади на z_v_d@abv.bg

Hug Hug Hug Hug

# 269
Отдавна следя хубавата темичка. Сега ми се иска да питам какво ви хрумва за едни малки бели гадинки, които и подскачат из саксиите. Опитват се да ми уморят 2 цветя. Тънки са като косъм, 2-3 мм дълги, бели, скачат. Само в почвата са. Пръсках много пъти с БиоКил, което обикновено ми върши добра работа, но не и този път - умират повърхностните и само след ден пак е пълно. Мисля да приложа "бабешкият" лек с цигарата в пръстта, но приемам и други идеи. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт