Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 432
  • 446
  •   1
Отговори
# 75
  • Карлово
Кактусът ми цъфна! Laughing Ура!Забравих му вида, а не ми се рови посред нощ из книгите.От онези топчестите, чийто цвят трае 24 часа.

# 76
  • Монреал
Страхотни сте, мами! Аз съм начинаеща цветарка, не помня много-много имена на китки, но пък доста им се радвам и се опитвам да се грижа както трябва.
Имам едно разкошно каланхое, някаква маранта или калатея (не съм сигурна какво), една циклама, която не иска да цъфти (май ще се приспиваме с нея), една тревичка (много нежна), еленови рога, които са доста хилави, 1-2 палми... Сега съм надъхана на една финикова палмичка - засадих си поне 10тина фурми, само една се показа досега, едва се е подала, много й се радвам Simple Smile
Сигурно ви се струвам смешна с моите цветя, виждам какви красоти си отглеждате, но все от някъде трябва да се почне, нали така  Grinning
А сега да питам - има едни бели лепкави като паяжинки в основата на листата на едната ми палма, струва ми се че се прехвърлят и на цикламата - пак в основата на листата и по грудката. Не виждам никакви животинки, само тези беличките неща. Какво да правя?

# 77
Момичета искате ли да да ми подарите дифенбахия Hug Grinning

# 78
  • София
А сега да питам - има едни бели лепкави като паяжинки в основата на листата на едната ми палма, струва ми се че се прехвърлят и на цикламата - пак в основата на листата и по грудката. Не виждам никакви животинки, само тези беличките неща. Какво да правя?

И аз завъдих такива по палмите си, казаха ми 4е се казват пухенка. Пробвах да ги пръскам с препарат против акари, но нищо не се получи. Една позната цветарка ми каза да ги пръскам с препарат инсектицид за стайни растения, а не акарицид с който ги пръсках. Имало в селскостопанските аптеки различни видове, но още не съм ходила да търся. Но от тия гадинки миналата година ми умря кротона.

А за почвата ме посъетваха, когато купя пачва да я препичам във фурната или да я премия с вряла вода преди да засадя растения в нея и така измирали всички ларви в нея. Пробвах първо препичане във фурната, обаче доста смърди тая работа, но досега цветята не са завъдили никакъв бурен, явно има ефект.

# 79
Момичета искате ли да да ми подарите дифенбахия Hug Grinning
А защо не?Ще я гледаш ли? flower

# 80
 Heart Eyesда с много любов Hug

# 81
Здравейте момичета!Тя била много готена тая темичка.Аз все я прескачам,тъй като имам две мини рози и толкоз.Обаче тея мойте рози цъфтяха месец, два и спряха, вече нямат нови пъпки.Една приятелка ми каза,че трябвало да се подрежат по някакъв начин, но не й било ясно много.Та знаете ли какво трябва да направя в случея?
Благодаря предварително!

# 82
Чоколина, бананът  държи на много високата въздушна влажност (при вас на морето не е трудно постижима  Wink) и доброто осветление (без силно слънце). Пуска издънки, които трябва да се отделят (като станат 10-на сантиметра, с остър нож се откопават).

Мерси, Мъни!  Hug Влажност има, наистина. А как да го поливам - засега му сипвам в чинийката отдолу, ежедневно, да не му стане нещо?
Това е най-добрият начин за поливане. Гледай час след като си сипала водата да няма останала в паничката. Ако има - излей я. Зимата - по-пестеливо. Важната е да не пресъхва, но и да не подгизва!
За банана: ако се отреже няма да пусне корени (отрязаното). По принцип избиват издънки, но не и при тези червеи.
За отърваване от червеите накиснете саксията в слаб разтвор на калиев перманганат. Червеите ще тръгнат да излизат отгоре. Или полейте със съответния разтвор, пък те ще избягат в паничката.
Не съветвам да се мият корените (специално на банана), че си е голям стрес това...
Laurelin, не разбрах: като паяжина или като памук са нещата. Ако е второто - пръскай с инсектицид. Това е т.нар памуклийка или кръвна въшка. Ако е паяжина - фитоакари (те са с размери от порядъка на десето от милиметъра). Съответно пръскане с акарицид.
Ифа, с удоволствие бих ти дала дифенбахии, ама не ми се праща по пощата  newsm78

# 83
 CryЕ поне с другите ти съгражданки можете да си разменяте цветя Peaceнищо аз ще си намеряя Simple Smile

# 84
Благодаря на всички за съветите около моя банан!Дано да се съвземе,че на мъжа ми му е голяма мъка...Гледа го повече от мен smile3503а сега и червеи за риболова като му осигурява- любов голяма.

# 85
  • Карлово
Аз пък ще се изфукам. Снимки ще ви пусна друг път, че фотото е на ремонт. Лимонът ми се къса да цъфти това лято. А и кактусът снощи цъфна. И как става така, че когато най-малко се грижа за тях, те виреят най-добре newsm78

# 86
  • Монреал
Mъни, много точно казано - като памук е, малки топчици, лепкави, а днес видях едно много ситно животинче да пълзи по грудката на цикламата ми  Close Значи спешни мерки ще вземам... А може ли за всеки случай да напръскам и против акари?! (не ме линчувайте, моля, не съм голяма цветарка, не съм ползвала никакви препарати досега, само съм подхранвала)

# 87
Mъни, много точно казано - като памук е, малки топчици, лепкави, а днес видях едно много ситно животинче да пълзи по грудката на цикламата ми  Close Значи спешни мерки ще вземам... А може ли за всеки случай да напръскам и против акари?! (не ме линчувайте, моля, не съм голяма цветарка, не съм ползвала никакви препарати досега, само съм подхранвала)
Пръскай, пръскай. Най-добре с някакъв комбенеран препарат - Клинес, Моспилан, и т.н.
Успех!
Ифа, ако не си намериш - свиркай! Ще измислим нещо...

# 88
Пръскай, пръскай. Най-добре с някакъв комбенеран препарат - Клинес, Моспилан, и т.н.
Успех!
Ифа, ако не си намериш - свиркай! Ще измислим нещо...
Ами за сега няма от къде Flutter
Днес бях неприятно изненадана от листни въшки по калдаръмчето,а аз се чудя защо не ми върви ,а предните години се получаваха страхотни,сложих го до една теменужка,знам,че те са естествена отрова за въшките,дано се получи.Здравеца все още се надявам да цъфне и той,а иначе му избиват все нови и нови листа.Фикуса ми пак нещо не е добре,има нови листенца,ама пак стоят на петна,незнам кака да го лекувам ooooh! Sad

# 89
Ето ми го банана, който за съжаление след градушката вече не е същият  Close

А това са ми останалите цветя на балкона

Общи условия

Активация на акаунт