Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 432
  • 446
  •   1
Отговори
# 60
Уау Здравейте момичета.Много ми е приятно.Сега видях готината темичка-може ли да ви питам един въпрос?Шифлерата ми е с някакви кафеви гадинки -полепнали по нея като ги чистя със спирт/понеже така пише в книгата ми/ се размазват все едно имат кръв/мож и да имат де/Дали това е Акар?Благадаря ви предварително  bouquet

# 61
Уау Здравейте момичета.Много ми е приятно.Сега видях готината темичка-може ли да ви питам един въпрос?Шифлерата ми е с някакви кафеви гадинки -полепнали по нея като ги чистя със спирт/понеже така пише в книгата ми/ се размазват все едно имат кръв/мож и да имат де/Дали това е Акар?Благадаря ви предварително  bouquet
Това според мен са Щитоносни въшки. Взами си препарат за борба с тях.

# 62
Какъв препарат ми препоръчваш?

# 63
  • Карлово
Какъв препарат ми препоръчваш?
Аз третирам с Айкън. Виж по-предния ми постинг

# 64
Аха благодаря Hug smile3525

# 65
  • Варна
Чоколина, бананът  държи на много високата въздушна влажност (при вас на морето не е трудно постижима  Wink) и доброто осветление (без силно слънце). Пуска издънки, които трябва да се отделят (като станат 10-на сантиметра, с остър нож се откопават).

Мерси, Мъни!  Hug Влажност има, наистина. А как да го поливам - засега му сипвам в чинийката отдолу, ежедневно, да не му стане нещо?

# 66
Вижте каква Снимка  направих днес сутринта на балкончето ми Heart Eyes

# 67
  • Карлово
Тоничка, страхотно попадение!

# 68
Snimkata e trepa4.

# 69
Банановата ми палма загива от гнусни дъждовни червеи devilкоито са се появили от уж стерилната пръст която си купувам от пазара.А пък аз преди да я оторя старателно я прегледах за разни гадинки.Абе виждам аз че нещо не е на кеф тая палма,както си растеше като полудяла и всички и се чудеха и радваха,мъжа вика- дай да я напръскаме със светена водица,някой я урочаса smile3503И днес тръгнахме да я изнасяме на терасата и кво да вида -чинийката й пълна с червеи newsm09Какво да правя?Мислихме да измием корените хубаво и да я пресадим наново,ама ако са изгнили...а в пръста има още доста червейчета.Другото което се сетих е да одрежа стъблото  до корен и да го потопя във вода,ама дали ще пусне нови коренчета?Моля помогнете! smile3511

# 70
  • София/Благоевград
Тъкмо мислех да задам подобен въпрос. При мен във саксията на драцената има дъждовни червеи. как да се оттърва от тях преди да са я унищожили???? newsm78 Предварително ви благодаря!!!

# 71
  • София
Тъкмо мислех да задам подобен въпрос. При мен във саксията на драцената има дъждовни червеи. как да се оттърва от тях преди да са я унищожили???? newsm78 Предварително ви благодаря!!!
Пресади я.

# 72
Да се похваля и аз- преди около месец на разходка в парка намерих жълъд с пуснало коренче и го насадих в къщи и вече си имам 10см дъб. Някой да знае как да го направя на бонсай и трябва ли да го прибирам през зимата на топло?

На теория, за да направиш бонзай трябва да забавиш растежа на дръвчето. Това, което съм чувала като методи ми звучи като светата инквизиция във вариант за растения:
отглеждат се в много плитки съдове, омотаване с тел, рязане здраво, за да оформиш желаната корона на дръвчето, подрязване на корените всяка година, периоди на рязко засушаване, пак за да се спре растежа и т.н

ето сайтове
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=272
http://www.bonsaiprimer.com/
http://www.bonsai.ru/

# 73
Vela, страхотни са !
Каква е тази специална почва?
Почвата е за цъфтящи растения и по възможност да не е българска. Преди три години имах страхотни петунии и почвата беше хонландска.Понеже имахме познат в разсадника ни даде някакви гранули и каза ,че това било "маята".Та тогава петуниите бяха разкошни,  имам снимки но са на хартиен носител и ще се пробвам тези дни да ги сканирам.Почва купувам само от разсадници, с доказан произход.

# 74
Банановата ми палма загива от гнусни дъждовни червеи devilкоито са се появили от уж стерилната пръст която си купувам от пазара.А пък аз преди да я оторя старателно я прегледах за разни гадинки.Абе виждам аз че нещо не е на кеф тая палма,както си растеше като полудяла и всички и се чудеха и радваха,мъжа вика- дай да я напръскаме със светена водица,някой я урочаса smile3503И днес тръгнахме да я изнасяме на терасата и кво да вида -чинийката й пълна с червеи newsm09Какво да правя?Мислихме да измием корените хубаво и да я пресадим наново,ама ако са изгнили...а в пръста има още доста червейчета.Другото което се сетих е да одрежа стъблото  до корен и да го потопя във вода,ама дали ще пусне нови коренчета?Моля помогнете! smile3511
Присаждай мила.Измии корените но внимавай много че са много чувствителни/аз така подредих моя банан Embarassed/Две седмици след като присадиш-натори с тор за Зелени растения УСПЕХ

Общи условия

Активация на акаунт