Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 57 459
  • 446
  •   1
Отговори
# 195
Незнам дали ще ти помогне ,но защо не ги наториш например,за да ги подсилиш малко,а може и да купиш има препарати за подсилване на цъфтежа Grinning

# 196
Какво става ,нещо се загубихте Rolling Eyes

# 197
  • София
Тъй като гледам, че темата потъва, да питам -
дайте идеи как да си поддържам и гледам петуниите - всичко за тях ме интересува.

# 198
Важно е да сяа на слънчево място,да се поливат редовно и да се торят за да цъфтят повече Peace

# 199
  • София
А колко е "редовно поливане"? Аз ги поливам всяка сутрин, но все така цветовете не се застояват повече от два-три дни Rolling Eyes Торя ги, през поливане, взела съм си тор за всяко поливане.

# 200
И аз ги поливах 1 път на ден ,а цветовете не могат да са вечни,нормално ти падат Peace

# 201
  • София
Добре Peace Hug

Минавам на следващият проблем Mr. Green
Юка -
Купих си юка с много дебели стебла /два бр. в саксията/. В оранжерията, от където я купих казаха, че мога ако искам да ги разделя, което и направих.
Малкото тръгна много добре, но високото стебло нещо доста му изсъхват листата и постоянно почиствам ново изсъхнало листо.  Примерно на 3 дни изсъхва по едно. Вече почти не й останаха листа  Sad
Седи на западен прозорец, има доста слънце, поливам я, торя я, овлажнявам листата.
Каква би могла да е пирчината?

# 202
  • Карлово
Вивиан, не съм сигурна кой е правилния начин, но моята юка расте невероятно на доста тъмно място. Поливам я не много често, сега 2-3 пъти седмично, а зимата и цяла седмица издържа. Взех я от сестра ми, която я беше доста занемарила, но успя бързо да се съвземе. Принципно, растенията в магазини ги подържат с изкуствени торове, и затова доста от тях се скапват в домашна обстановка. Особено възрастните екземпляри.

# 203
мами кажете ми защо листата на бананите ми изсъхват newsm78Извинявам се предварително ако някой преди мен е питал,но просто нямам възможност в момента да се поровя повече.Благодаря ви предварително

# 204
Искам да помоля за съвет  PraynigПодариха ми бенджамин ,но не съм го присадила защото ме е страх.Да изчакам ли да се разхлади ,ще издържи ли в този почва?

# 205
Бананът иска много вода и пулверизиране на листата . веднъж в месеца ги забърщи с намокрена в бира гъба. Стават прекрасни !

# 206
Бананът иска много вода и пулверизиране на листата . веднъж в месеца ги забърщи с намокрена в бира гъба. Стават прекрасни !
за водата знам,но за бирата не.А мислиш ли,че може да е от това,че листата се допират до пердето newsm78,Благодаря ти много  bouquet

# 207
ох, много ме притеснява моята висяща моловка Sad!Мисля си че не върви... Нека ,ако някой има ,да си я покаже да видя дали така трябва да е - като моята - или не  Praynig

# 208
Пепи, ако се допират до пердето вероятно им се отразява. Всичките ли изсъхват или само най-старите ? Аз ги отстранявам щом почнат да завяхват. Подхрани го с тор. Скоро взех от цветарския магазин естествена тор от калифорнийски червеи. Бананът ми направо "полудя" !

# 209
Момичета, за първи път влизам в тази тема. Не съм прочела нищичко, извинете ме Embarassed
Имам малка градинка на двора. Засях на пролет декоративен слънчоглед, който сега цъфти в невероятни жълти цветове. Обаче на някои корени някои цветове взеха да завяхват, някак потъмняха... А пък други цветове от същия корен не са такива...
Дали прецъфтява? Аз очаквам да обера семе от цветовете, семето което сях, е като семките за чоплене, обаче два пъти по-малко... Очаквах и вътрешността на цветовете да потъмнее, тоест да започне да става като обикновената слънчогледова пита...

Кажете, моля, боледуват ли от нещо слънчогледите ми, или така трябва да става newsm78

Общи условия

Активация на акаунт