Февруарски бебета 2019г. Тема 1.

• 23 009
  • 648
  •   1
Отговори
# 330
Ние сме със седалката на количката, но я държа легнала или много леко изправена ( мисля, че е около 15 градуса). Много й харесва да гледа дърветата, радва им се, смее им се...абе щастие.
В къщи се върти като пумпал, от корем по гръб, от гръб по корем.

И при нас през нощта я намирам обърната по корем. Педиатърката ми каза, че е много малка да спи така и сега се будя при най-малкият шум, за да я върна обратно.

За захранване решихме да е към 5 месец, защото е изключително гладна и вече млякото просто не й стига. Ще започнем със зеленчуци.

Иначе сме много високи на 4 месеца 70см и 7400гр. Направо все едно е на 6-7 месеца, ще видя дали сега ще забави малко темповете на растеж.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 00:24 от gerjito

# 331
Да, ние сме с коша за новородени и ще е така докато навърши 6 месеца. До тогава легналото положение е изключително важно. Като я нося в раницата може да си гледа.
Захранването още не съм решила на 5 ли да бъде или да изчакам до 6я,зависи от развитието.

# 332
  • Перник
И ние сме последни дни с коша за новородено, защото тези дни сигурно вече ще почнат да му опират крачетата - наближава 70 см и той. Ще ползваме летния кош в легнало положение.

# 333
И ние сме с коша, иначе я носим с кенгуру, нашият "летен" не мога да го разгадая какви положения има, но тия дни ще се занимавам с него, но най вероятно и ние ще избутамв до 6я  с него(макар че и при нас май започна да става къс) . Другата седмица сме на дк и педи каза че ще почваме захранването( 5м), мисля със зеленчук.

# 334
Мин Хо днес става на 4 месеца. Smile
Реших да зарочна от другата седмица сас сок от морков, а и после и ябълка.След това още не съм го измъдрила. В събота сме на ваксина и ще видим и педиатърът какво ще каже. Тук започват да захранват с много рядка оризова каша. На мен, обаче, този вариант не ви се харесва много.
Нашата количка няма кош, така че и такива грижи нямам. Joy
И ние сме с коша, иначе я носим с кенгуру
Карина, бебка стои ли в кенгуру, харесва ли й? Мин Хо иска на ръце, но в кенгуру плаче и се дърпа. Disappointed

# 335
Обича кенгурчето, но макс 40мин до час и после или на ръце или в количката Simple Smile ортипеда каза при всеки удобен случай да я носим, защото било мн добре за гръбначето и против луксация.

# 336
ортипеда каза при всеки удобен случай да я носим, защото било мн добре за гръбначето и против луксация.
На ръце ли?
Не иска и 5мин в кенгуруто. Правя се на маймуна пред огледалото, излизам на терасата, навън....нищо! Той иска на ръце. Cry

# 337
Оп пропуснала съм да уточня, когато имаме възможност да я носим в кенгуруто по препоръка на ортопед. Нашата също се беше научила на ръце, но се отучи засега, гледам да я слагам да легне и да играем с разни играчки, после аз я забавлявам, после пеем и т. Н. Като й омръзне на ръце малко, после дремва, после хапва и така. Сега сама си измести "режима", ляга в 22.30 и става в 07.00, яде и пак заспива и то самичка Grinning пробвах да я храня и през нощта ама спи като пън и цоква малко и пуска Simple Smile

# 338
Благодаря, че сподели. Hug Не знаех, че кенгуруто е полезно, мислех че е обратното.
Иска на ръце, но и аз го срагам да легне, правя се на маймуна, само и само да го забакна. Joy Откакто се върти явно му доставя удоволствие, защото се заиграва и по малко сам. На кенгуру-не! Мисля си, че на него не му харесва да е обърнат към мен и не вижда. Thinking
Мин Хо ляга към 19:30~20:00ч и става към 5:00~5:30ч. Търси си да яде и хрез нощта и това е. Дори си мисля, че яде прекалено често и това малко ме притеснява.

# 339
  • Перник
Момичета, имате предвид ергономична раница или слинг, нали? Защото не би трябвало да има никъде по света ортопед, който препоръчва носене в кенгуру, което именно води до луксации на ставите. Разликата е ключова и е в позата на бебчето - има много статии и много подробна тема тук за правилното бебеносене.
Другото, което не препоръчват педиатрите сега, е да се дават плодови сокове до 1 година. Извинявам се, че ви противореча, всяка майка си знае, но мисля, че е важно да се знае това.

# 340
martinsitka, хубаво е, че споделяш дрго мнение.
Аз, честно казано, може би не съм от най-добрите мами. Привърженик съм на количката, а другите приспособления само в краен случай на нужда. Нашето кенкуру дори е подарък. Мислех и за слинг, но те съм убедено дали ще ползваме и това, което имаме у дома. Въпреки, че опитвам да приуча малкия и признавам, е удобно, не съм фен на бебеносенето. Ще погледна статията със сигурност, благодаря. Grinning
Колкото до плодовете, аз тук се опирам на опита на тези, около мен, отгледали по 2-3 здрави големи деца.  Сок от морков или ябълка, смятам да дампо лъжичка-две като прелюдия към реалното захранване. Тук в Корея примерно, започват с рядка оризова каша. Изчетох много и накрая бях повече от объркана.

# 341
  • София
Има ортопеди, които препоръчват кенгуру. При него крачетата на бебето също са разкрачени, до луксация води прибирането на крачетата, при това ако е плътно.
http://www.doctoryanakiev.com/podr.html?id=2

# 342
  • Canada
martinsitka, хубаво е, че споделяш дрго мнение.
Аз, честно казано, може би не съм от най-добрите мами. Привърженик съм на количката, а другите приспособления само в краен случай на нужда. Нашето кенкуру дори е подарък. Мислех и за слинг, но те съм убедено дали ще ползваме и това, което имаме у дома. Въпреки, че опитвам да приуча малкия и признавам, е удобно, не съм фен на бебеносенето. Ще погледна статията със сигурност, благодаря. Grinning
Колкото до плодовете, аз тук се опирам на опита на тези, около мен, отгледали по 2-3 здрави големи деца.  Сок от морков или ябълка, смятам да дампо лъжичка-две като прелюдия към реалното захранване. Тук в Корея примерно, започват с рядка оризова каша. Изчетох много и накрая бях повече от объркана.

Не е задължително да започваш с оризовата каша, но е хубаво и нея да включиш понеже има добавено желязо, поне в купешките. Аз захраних с рядка овесена. Зависи и от вкуса а детето.  Simple Smile

# 343
Polar bear, ти с какво започна захранването?
Четох и на корейски и на български, накрая в главата ме стана каша.
Захранването, признавам си, ме плаши.

Чак сега разбрах, че нашето било ергономична раница. Joy То на корейски думата е една за двете.

# 344
Става дума за кенгуру, дори бяхме с него при прегледа и ортопед го разгледа, каза че това, че е разкрачено помага. Не мога да го цитирам дословно, но дори на амбул лист го пише (мисля че каза кенгуру / раница, и двете вършат работа). Преди него същото ни то каза доктора, който я гледа за ставите. Не споря, казвам това което са ми казали Simple Smile
Иначе беба я носим, в кенгуруто с лице напред за да гледа. А за соковете и аз съм чела, че не са ок да се дават рано, но не съм наясно, като отидем след няколко дни при педи ще питам всичко за захранването Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт