Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 12

• 81 226
  • 639
  •   1
Отговори
# 405
Зависи какво друго е чело детето, но не по-рано от 9-10 години.

# 406
Трилогията Корфу на Джералд Даръл, включваща 3 книги, които ги има самостоятелно издадени. Проверих първата сега - "Моето семейство и други животни" я има в Читанката.

# 407
  • София
Дъщеря ми /11 год./ сега чете точно "Моето семейство и други животни", но й върви много бавно. Влачи я сигурно месец, което е нетипично за нея. Учудвам се, защото тя много обича животни и казва, че е забавна. Често пита, обаче за непознати думи.

# 408
Bubunka, и мойта дъщеря е на 11. Пита или си проверява непознатите думи, ако не може да ги разбере от контекста. Така е с всяка книга. Също така съм сигурна, че заради непознати думи, чието значение не е разбрала, пропуска неща в текста, но пак - с всяка книга го има този момент. Ние гледахме един от филмите по книгата, тя беше много впечатлена от филма и книгата сега ѝ върви добре.

# 409
  • София
Ние винаги оставяме гледането на филмите след прочита на книгите. После прави разбор на приликите и разликите и сравнява дали нейната визуална представа за героите съвпада с представеното във филма.

# 410
Принципно и аз предпочитам първо книгата и после филма, но понякога става обратното.

# 411
A "Чудо" дали би била подходяща за тийнейджър? Малката е на 8, още е малка за тази книга.

# 412
"Чудо" спокойно става за 8-годишни, точно на 8 дъщеря ми я чете за първи път. Става и за тийнове, става и за родители. Примерно Хари Потър е далеч по- неподходящ за дете на 8, но масово децата я почват в тази възраст още.

# 413
  • Бургас
По негово желание Харуки Мураками - Норвежка гора и на същият автор A wild sheep chase.

# 414
"Чудо" спокойно става за 8-годишни, точно на 8 дъщеря ми я чете за първи път. Става и за тийнове, става и за родители. Примерно Хари Потър е далеч по- неподходящ за дете на 8, но масово децата я почват в тази възраст още.
Мерси, Блу.

# 415
По негово желание Харуки Мураками - Норвежка гора и на същият автор A wild sheep chase.
На колко е години този любител на Мураками?

# 416
  • Бургас
На колко е години този любител на Мураками?
   Младежът е на 15 години .

# 417
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
"Самуил", "Калоян" и "Симеон" на изд. Българска история ... Книги приказки са и за сега първата върви добре ... Да видим ...

# 418
"Самуил", "Калоян" и "Симеон" на изд. Българска история ... Книги приказки са и за сега първата върви добре ... Да видим ...
Еха, ще ги потърся.
Днес купих тази на щерката. На 10 години е.

# 419
А купували ли сте нещо на Майкъл Морпурго или Холи Уеб?

Общи условия

Активация на акаунт