Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 фев. 2019, 19:29 ч.

Студент по Журналистика

 • 355
 • 5
 •   1
Отговори
 • в къщи
 • Мнения: 63
Здравейте, мами! Имам кандидат - студентка в къщи. В момента е 11 клас. Иска да кандидатства в Софийски университет с бакалавър Журналистика. Обаче не сме ориентирани по много въпроси - колко оценка ни е нужна на матурата по български, какъв е кандидат - студентския изпит, който трябва да положи, можете ли да препоръчате учители в Стара Загора, които да я подготвят за изпита (не за матурата), ако имате личен опит споделете, по каква програма трябва да се подготви за Софийски университет, справочници какви ни трябват и общо взето всичко, което знаете и може да ни помогне! Simple Smile Благодаря!

# 1
 • Мнения: 17 008
Леле! Ти ли ще ѝ пишеш репортажите/статиите на студентката?  Laughing
Тя, ако тази информация сама не може да си набави, къде е тръгнала?

# 2
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 497
Леле! Ти ли ще ѝ пишеш репортажите/статиите на студентката?  Laughing
Тя, ако тази информация сама не може да си набави, къде е тръгнала?
Тъкмо тръгнах да пиша нещо такова и аз 😂
На въпросите ви могат съвсем лесно да се намерят отговори в нета. На сайта на СУ например.

# 3
 • Мнения: 2 380
Има я цялата информация на сайта на СУ, но е по-лесно всичко смляно наготово, примерно мама да пита в БГ-Мама.
Едно време беше есе и устен изпит по обща култура - човек трябва да е много запознат с актуалните новини в страната и света, политическа обстановка, култура, наука, всичко. Така че, ако още е така, бих посъветвала госпожицата да почва да чете стабилно и да се информира от всякакви източници.

# 4
 • Мнения: 1 788
Дъшеря ми завърши журналистика преди седем години, само че в УНСС. Не знам дали сега начинът на провеждане на изпитите е променен. Тя изкара 5,98 на модула по български, но голямото ни чудене беше що е то писмен и устен изпит по журналистика. И аз с моята логика реших, че трябва да си наясно с всичко: география, история, политика, икономика... И се започнаха едни уроци в къщи... сядаме на вечеря и обсъждаме Балканската война, примерно. Щерката твърдеше, че не може да се влезе без частни уроци, след време, вече като студентка, я попитах: "Какво стана, май не може да се влезе без частни уроци?!", а тя се засмя и каза: "Добре, че бяха уроците на мама и тати..." За писмения изпит тогава темата беше "Топло", предната година пък май беше "Защо искам да остана в България". Сега май нивото е доста занижено, дъщеря ми се ядосва, че правописните грешки вече не ги смятали за грешки, защото трябвало да изпокъсат почти всички, това, казано от нейн преподавател. Успех на момичето и да знае, че реализацията впоследствие е доста трудна!

# 5
 • Мнения: 2 380
И аз това чувам, че страшно е паднало нивото и на Журналистиката, и на ПР. Това за СУ. Но вероятно явлението е повсеместно. В тази връзка според мен по-добри журналисти стават завършилите Българска филология. Доста по-грамотни са освен това. Но следването е в пъти по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт