Пиша за да помоля за съвет относно домашните пюрета, които правят на бебето си. Налага ми се да купувам плодове и зеленчуци от магазина (най-често големите вериги) като гледам да взимам "био", защото все пак е за моето детенце и искам най-доброто за него като всяка майка. Пределно ми е ясно, че не може да става и дума за натурални зеленчуци и затова знам , че трябва да се киснат, за да излязат поне част от нитратите и другите гадости от тях. Вече два пъти кисна за по час в студена вода.Четох, че е по-добре да се киснат със сода за хляб. Безопасно ли е това за бебе? По колко време се киснат? Белят ли се предварително? Посъветвайте ме.Имам нужда от помощ, понеже съм доста неуверена, когато става дума за здравето на детето. Освен това четох, че има някакви машинки за измерване на количеството нитрати. Някой има ли такава и има ли полза от нея? Ще са ми полезни всякакви съвети свързани с правилното приготвяне на храна за бебето. Не знам дали това е правилното място за въпроса ми и се извинявам, ако съм сбъркала групата, но тук крайната дума ще има администратора. Благодаря ви предварително. 😊