Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 849
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Почти всичките ми лимфни възли са засегнати. Сега взех и изследването от Сити Клиник. Пише, че освен лимфните възли са засегнати и тъканите около тях Sad

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 12:26 от Тинтири-Минтири

# 616
  • София /Абсурдистан
Лейди, какво стана с ЯМР на баща ти?
Излязоха ли резултатите?
Не са още. В четвъртък направо ще ходя да видя какво става.

# 617
zori_g_n
"Имам чувството,че Дудов е привърженик на повече на брой и по-тежки химии."

Не можах да цитирам адекватно, нещо, Но Ох, дано да е така. Щото, за мен искаше с 2 курса повече  от едното лекарство, а от другото с 4 повече, отколкото предлагаха във Варна и аз избрах Варна. Демек направих по-малко от колкото искаше Дудов и понякога се тюхкам правилно ли постъпих. Ще ти бъда благодарна да споделиш повече защо мислиш така.

Тинтири, кураж! Нали е лечим, спокойно!

И аз нямам вяра на ваксини и дивотии.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 13:02 от unabella

# 618
  • София
Имам 4 химии с ЦЕФ 90, вторите 4 с DC. Пише, че са назначени с оглед "огромния риск на фона на растежен фактор - Липегфилграстим (Lonquex)". Някой може ли да преведе какво е това чудо?
След химиото трябва да се проведе отложено лъче. Какво значи отложено?
Заедно с лъчето да започне ендокринна терапия със Золадекс (това онова в корема ли е?), в комбинация с Нолвадекс.
След 2-рата или 3-тата химия ще направят пет скенер. Иначе ме прати за обикновен скенер в лаборатория Спектър преди да почне химията. Ще говоря с личната дали ще даде направление.

Иначе в изследването на трите маркера пише:
1. E-cadherin - позитивна реакция в 100% от туморните клетки
2. p120 - позитивна мембранна реакция в туморните клетки, при негативна - цитоплазмена
3. Ki-67 - 20% пролиферативна активност.

Някой ако може да ми преведе всичко това на разбираем език, ще съм благодарна, че бая се шашнах!

# 619
  • София
Ами ,защото си пиша с няколко момичета и забелязах,че той назначава повече химии,отколкото Тимчева(консултирали са се и с двамата).Но кой е прав,няма как да разберем за жалост.

Тинтити,а в хистологията от Света София не ги ли пишеше тези неща за възлите и тъканите?Питам,защото в моята пише,че възлите са чисти и са описали подробно състоянието на изчистените жлези ,но аз не съм ги носила за второ мнение и се чудя дали има нужда.За второ мнение носих блокчетата само от първата,при която отстраниха 2-та тумора.
 Отложено лъче сигурно е ,защото се прави чак след химиотерапията (май 1 месец след нея).
 Моето Ки 67 май е най-високо - 46% съм аз.Утре имам среща с Тимчева,ще видим ,какво ще ми предложи.Мислех днес да си нахвърлям разни въпроси към нея,но нещо не се сещам много,какво да я питам.

# 620
  • Враца
Аз от тази карбоплатина имам късна реакция. До полунощ повръщах и нямам никакъв апетит.
Днес успях да стигна до НОИ и да занеса това УП2. Обясниха ми, че пенсията ще ми се изчислява от 17.12./ датата която съм подала за ТЕЛК/ и затова е така. Дано не трябва да нося други неща.
Наложи се да се кача до втория етаж и едва успях. Успях да не се разрева поне от безсилие. Момичето занимаващо се с документите ми беше много младо.

# 621
Той е готин. И голям специалист. Щом е казал, че трябват повече химии, значи е така. Имам му пълно доверие на него.

Ъ? Повече химии? Тъкмо пак се чудех що аз имам толко много, а вие толко малко. Имам 16 химии общо! Нямам разсейки по никой лимфен възел. Да ме уморят ли планират тук? Сигурно и те като професор Дудов обичат да се презастраховат. Следващия път като си видя доктора ще го питам аз, но има време до тогава.

# 622
  • София
Зори, в хистологията от Тина Киркова пише само, че са с метастази лимфните възли. В тази от Сити пише, че са макрометастази, както и че има прорастване в капсулата и околната мастна тъкан.

Аз проблеми с многото химии нямам (сигурно като почнат друга песен ще запея, де). Предпочитам на сигурно да я уморим скапаната гад.

# 623
Маритаа, зависи от лекарствата, които ти вливат. Някои са по-силни, по- на рядко, други повече курсове, на по-често...схемите са различни.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 15:30 от unabella

# 624
Той е готин. И голям специалист. Щом е казал, че трябват повече химии, значи е така. Имам му пълно доверие на него.

Ъ? Повече химии? Тъкмо пак се чудех що аз имам толко много, а вие толко малко. Имам 16 химии общо! Нямам разсейки по никой лимфен възел. Да ме уморят ли планират тук? Сигурно и те като професор Дудов обичат да се презастраховат. Следващия път като си видя доктора ще го питам аз, но има време до тогава.

Не, при теб просто таксанът(най-вероятно Паклитаксел) ще е всяка седмица в по-ниски дози, а не на 3 седмици в по-високи. Не е нещо по-различно, просто така го практикуват вече защото е по-щадящ за организма.  Реално тези 12 вливания са равни на 4 през 3 седмици. Спокойно, не е нещо по-силно. Напротив, по-добре е, защото така се понася по-лесно от организма и съм почти сигурна, че няма да имаш никакви странични.

# 625
Ах благодаря ви девойки! То има логика, но все пак....де да знам.

Това "Ки" показател какво беше? Ами конизация какво е? А на ПЕТ скенер не ви ли гледат преди да започнат лечението (сори за въпросите, но си "сверявам часовника все").
Колата ми се счупи и чакам пътна помощ. Пропуснах си курса за грим на химични булки😁 Е сега тренирам да не се ядосвам с незначителни битовизми. Нищо, че  си е е..ло мамата🤣🤣🤣

# 626
  • София
"Имам 4 химии с ЦЕФ 90, вторите 4 с DC. Пише, че са назначени с оглед "огромния риск на фона на растежен фактор - Липегфилграстим (Lonquex)". Някой може ли да преведе какво е това чудо?
След химиото трябва да се проведе отложено лъче. Какво значи отложено?
Заедно с лъчето да започне ендокринна терапия със Золадекс (това онова в корема ли е?), в комбинация с Нолвадекс.
След 2-рата или 3-тата химия ще направят пет скенер. Иначе ме прати за обикновен скенер в лаборатория Спектър преди да почне химията. Ще говоря с личната дали ще даде направление."
Тинтири- Минтири, точно както е при мен дума по дума, заедно с лимфите, транскапсулна инвазия в масната тъкан. Назначението ми е същото с оглед огромния риск и т.н. Аз вече направих 5 химии през 21 дни, на 7 март ми е 6тата. Тези назначения са на Дудов, нали? В Сити Клиник София ли се лекуваш или нещо обърках?
И аз чакам отложено лъче, колко отложено, 180 дни болнични са точно с 8-мата химия на деня 181 - трябва да съм тоя ден на работа. Ако някой може да работи между химиите - аз не съм този човек. И за протокола- на 57 г съм. И адски много ме боли гърбът отдясно зад оперираната гърда. Сутиените на Амоена ме стискат, аз съм чашка Д, уж взех 9 вместо 10, а сега се ядосвам, че не взех 8 да речем. Тоя силикон извира от сутиена, който е 38/85 и уж е точно по мярка, ама май не събира силикон 9. Жената беше нелюбезна и бързаше много да не меря. Също и с перуката. Доплатих 100 лв и отгоре към протокола, а перуката е китайска и излезе много лоша. Така дадох нови 400 лв в Магама, но е по- добра, поне не изглежда степана точно отпред.
Да се върна на лечението, което е точно като моето - аз от Лонкуекса съм пребита, отначало 2 дни, всеки следващ път повече. Новата химия, т.е. 5-тата, DC направо ме усмърти, сравнено с червената. Върви с дексаметазон 2 дни и плюс Лонкуекса - 1 седмица ме простря.
КИ показва скоростта на деление на клетките. До 15 е добре, над 20% е агресивен рак, бързо се делят клетките. Моят е 25%. Младичката асистентка каза да не се кося, била виждала КИ 80%.
Отивам да си избирам нов диван! От 10-на дни се забавлявам, като изхвърлям и подарявам мебели и купувам други.
Вчера боядисах стена с латекс.
Дръжте се! Нямаме нужда от снимки на гърди за подкрепа, нали?

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 17:39 от vallinna

# 627
  • София /Абсурдистан
При нен предоперативните химии бяха 6, професора ги следеше и изчистиха всичко, пу пу. А имах разсейки. Всички ме питаха ама защо химия преди операция,бе е ли обратно, явно така е трябвало. После извадиха само 3 лимфни възли, чисти и трите.
Човек трябва да има доверие на лекаря си.

# 628
  • Враца
Мислех, че аз съм единствената която мрънкам тук и направо срам ме хвана. Не се радвам, че има и други като мен, но и аз не мога да работя и то нищо. Дано поне тази терапия има ефект, ако не...

# 629
  • София /Абсурдистан
Нищо не мога да работя и аз, едвам се мъкна.
Не си представям как ще го избутам това лечение.

Общи условия

Активация на акаунт