Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 310
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София /Абсурдистан
Какво значи не са назначени нужни изследвания?
Какво всъщност е назначено?
Аз не мога да помогна със специалист, и ММ е в Сити, знаеш. Оперира го лекар в Света Ана, д-р Златев, но ти не искаш операция...
Трагично звучи това за отписването, недей така.
Ами така изглежда. Не само че искам да го оперират, но и той иска, обаче лекарите не искат. И са категорични, явно така трябва. На 83 г. е, не е малко, ама жив човек е . Не знам защо не са назначени скан на бял дроб и корем, за се види черния дроб. Това на всички назначават, на мен също. На него са му писали само скан на тазови органи Когато има такова отслабване на тегло, с над 50 кг, винаги се гледа и черния дроб за метастази евентуално.  Ако  има и са до 7, могат да се горят. Тива ще го прави доц. Ханджиев в Сити клиник. Утре ще запиша час за преглед. Цените са вдигнати, прегледа вече струва 160 лв, другото е по каса. Ако ще постъпва в отделението, има еднократна такса от 300 лв. Здравето вече е скъпо удоволствие..

# 691
Леди, а имаш ли брат, сестра да ходят с баща ти по лекари....или не? Нещо, според мен, много се натоварваш вместо да се засилиш...Дано да му се помогне...

# 692
  • Враца
Лейди, защо не отидеш с всички изследвания на специалист - онколог и да ти кажат какво е положението. На възраст 83 години и загуба на тегло 50 килограма не е добро, но вие трябва да решите. И операциите и терапиите са тежки.

# 693
Лейди, съчувствам ти. Не ти ли казаха защо така го отписват? Явно не са щом се тюфкаш. Наистина е странно. Единственото логично нещо, за което се сещам е, че лекарите се сещат какво му е и без скенери и прогнозите не са добри, но пък в този случай поне на теб трябваше да ти го кажат🙄🤔

На приятеля ми майка му почина от рак есента. Беше в последна фаза на белия дроб. Не ходила по лекари, не се "търсила" и на края мъжа и я завел на сила. Ами те и предложиха химио и т.н.защото протокола го изисква, но на нас ни казаха в коридора, че всъщност е излишно. Жената обаче нямаше и намерения да се подлага на това и избра сама нейната битка да приключи тогава.

Предпочитам да си говорим за сексуалните си проблеми😁😁😁 Аз например имам яко такива. Откакто ме диагностицираха май съвсем забравих ролята си на прелъстителка и гледам и прелъстителя му окапаха мъдята🤣🤣🤣

# 694
  • София /Абсурдистан
Лейди, защо не отидеш с всички изследвания на специалист - онколог и да ти кажат какво е положението. На възраст 83 години и загуба на тегло 50 килограма не е добро, но вие трябва да решите. И операциите и терапиите са тежки.
Тежки са, разбира се. Лекарите са категорични, че няма да оперират. Ще ходя да чуя и второ мнение, иначе така са решили на комисията. По принцип тук с хора над 70 г много не се занимават. То явно и възможностите са такива.
Брат ми участва във всичко, но нищо не разбира, не е в час с тези неща и затова ходя и аз. На 12 имам вливане, а на 13 е сцинтиграфията, точно тогава ще съм алергясала и зле, ама трябва да отида с него, нещо ги гледам, че не могат да се оправят без мен и ако не ида, после ще трябва да ходя пак - я за документи, я за друго.
Херцептина за сега няма как да го спра, ще търпя докато може. Още повече, че не мога да пия таблетките. Все е нещо.

# 695
Привет! Изчетох Ви, че тия дни имах малко компютърни неволи и  вместо да се мъча с малки дисплеи, реших да наблегна на културната и социална програма.....,та сега наваксах с четенето, но нещо не ми хареса уклона на темата......Уж, сме все хора минали през изпитания
и натрупали мъдрост, пък гледам нерви се хабят за глупости......И позитивизма нещо позачезнал.... Crossing Arms не бива така, не бива!
Аз, докторите ги уважавам, дори и само защото са учили като луди и защото по цял ден търпят какви ли не пациенти, че им и помагат.....или поне се опитват. Но, за себе си лично съм стигнала до извода- не се ли получи двустранно разбирателство, не ми ли допада начина по който работи.....отивам при друг. При най- малкото съмнение, второ и трето мнение и търся резервен вариант. И те са хора и те грешат, но пък никой не може те задължи да се лекуваш при него. И колкото и утопично да звучи- аз смея да твърдя, че има много свестни хора и професионалисти сред тях. И не- не заради парите го правят. Когато са такива и за без пари, пак си работят съвестно....Е, има си и мърша и в тяхното стадо, но то къде ли няма.
Добавки, ваксини и прочие панацеи и аз имам вече на склад вкъщи, че родата и приятелите взеха да пращат.....но пия само бирена мая и витамин В комплекс. Това ми е казал лекуващият лекар, като свърши химията, тогава ще засилвам организма....Правила съм в миналото си грешки да се самолекувам или да правя и  паралелно алтернативно лечение, наред с официалното- но вече не си позволявам такива своеволия......щото като излязат лоши резултати от изследванията или се алергизирам, всичко си е за моя сметка.
Тинтири, конизацията е лека манипулация....аз поне не я усетих като операция. Та, няма се плашиш- да минава и да заминава....За веждите- не било хубаво по-време на химия. Аз, изтървах момента.....,а и честно- нещо не харесвам шаблонните вежди, дето масово правят...Но, имам позната която прави хубави/ и скъпи/ микроблейдинг-и и като мине и замине всичко ще я тормозя да ми направи едни почти естествени....до сгъстяването на моите си. За перуките- аз писах вече- взех си сравнително евтина и си поръчах една от Али експрес- но докато търсех и  установих, че те повечето дето се продават тук по магазините и сайтовете ги има и там, само дето цените са различни.....А, да и систъра ми е купила една и тия дни ще ми я донесе, да видим дали ми е улучила размера и стила.....
За секса, аз не мога се оплача......и след  хистеректомията и охициално в критическата вече 5 години и  по време на химията, все съм си както преди. Но, то и от настроението  ижеланието на партньора зависи, мисля Thinking

# 696
  • В царството на игрите:)
Мери, на мен цикълът ми също дойде 2 -3 години след като спрях Золадекса и бях останала само на Нолвсдекс. Ами и аз се шашнах, но вече свикнах. Проблем е, ако още си на Золадекса,, а ти май не си. А това, че изотопа за петскенера се чисти 8 години е пълна глупост. След 24 часа го изпишкваме. Аман от градски легенди!

# 697
Не ми казахте какво е това конизация ей! 🤣 Да не е забиването на някакви хави в тумора, за да му забележат размера? Тука му викат маркиране и на мен още не са ми го направили.

# 698
  maritta, забравила съм, че си в много хубава държава....Не съм се съобразила, че там може и да е така както ти пишеш - извисено е всичко. ☺️

# 699
  • София
marittaa, конизация е конусовидно изрязване на част от шийката на матката. Прави се, когато има изменения в клетките, с цел да не се разпространява.

Люба, точно си мислех къде се загуби. Радвам се, че си добре!
Ще ми се да си направя микроблейдинг, аз и по принцип много искам, ама май няма да смогнем финансово и с това преди химията

# 700
marittaa, конизация е конусовидно изрязване на част от шийката на матката. Прави се, когато има изменения в клетките, с цел да не се разпространява.

А ти защо имаш? Свързано ли е с рака на гърдата ти?

maritta, забравила съм, че си в много хубава държава....Не съм се съобразила, че там може и да е така както ти пишеш - извисено е всичко. ☺️

Не, не е всичко възвишено тук. Просто има ред и дисциплина. От този ред и дисциплина идва и високия стандарт на живот, а от високия стандарт идва НЕоскотяването на хората и хуманните прояви. Говорим процентуално. Разбира се, че навсякъде има и от доброто, и от лошото (както в Швейцария така и в България), а и е различно. Тук едно е по-добро в сравнение с България, а друго по-лошо, както и обратното. Но не е толкова чак всичко възвишено. Такива капоталисти незнам има ли други....сигурно евреите само😜

# 701
Лейди, не забравяй да се пазиш и да не се претоварваш. Мисли и за себе си, и ти си в критично състояние, трябва и да си почиваш и да си спокойна.
За баща ти... Моята съседка на 83г. отказа да я оперират, беше с рецидив след рак на яйчниците. Беше минала доста терапии, закрепи се за две три години и пак. И не посмя, въпреки че беше единственото спасение, операцията е много тежка и рискована, възстановяването много трудно. Сигурни ли сте, че искате да го подложите на този риск с всичките неясноти, проблеми и мъки... Знам колко е трудно и тежко такова решение, мислила съм хиляди пъти какво ще направя ако / като се случи на мен.... Не знам дали е правилно, но бих предпочела да си ида тихо и кротко без да вдигам шум и без да създавам много проблеми на близките. Вместо да се подлагам на несигурно, мъчително, тежко и скъпо и дълго лечение със съмнителен резултат. Мамка му и рак...

Тинтири-Минтири, масово жените не са доволни от микроблейдинга, изтрай малко, това да ти е проблемът. След два три месеца ще си като нова.

# 702
Тинтири-Минтири  Има време докато почнат да ти оредяват веждите. Аз във вторник съм на трета химия и моите не са мръднали. Е вярно е , че вече не ги оформям , защото не растат нови. Така си ми стоят , както ги бях оформила след първата химия. Говорих с една позната , която прави микроблейдинг и тя ми каза , че няма проблем да си направя ,ако се наложи.

# 703
  • Враца
Някой ако използва болкоуспокояващи да каже какви?
Фри, и аз мислех така, но като се хванах ще видим. Ако стигна 80 не зная какво ще мисля, а и тук влияят близки хора, но нещо поддържащо ще е по- добре.

# 704
  • София

А ти защо имаш? Свързано ли е с рака на гърдата ти?

Не е свързано. Конизацията беше планувана за януари месец, но появата на рака на гърдата промени плановете и я отложихме. Сега от диспансера държат да я направя преди началото на химията, затова набързо я организирахме пак

Общи условия

Активация на акаунт