Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 874
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Плевен
Момичета, утре съм на скенер, компютърен томогарф, да съм по-точна де....Спекла съм  се, стиснете по един палец, че последните два пъти и алергична реакция към контрастното вещество имах...
И по темата- и аз с трудните моменти, стрес, глупости...и бам-за една седмица, и при вас. Ноооо, не се оплаквам! В движение съм, с акъла съм, значи всичко е наред! А и ако стана и нещо ме боли- жива съм! Да живеем пълноценно и да се радваме на живота!

# 556
  • Враца
В нета анонимност няма.
За себе си просто мога да кажа, че не съм склонна просто да споделя всичко въпреки, че заплаха не чувствам. При други не е така.
Междудругото точно в този форум имах такова разкритие преди години което ми повлия на отказа да пиша. Тогава разсъждавах така.

# 557
  • Варна
Момичета, утре съм на скенер, компютърен томогарф, да съм по-точна де....Спекла съм  се, стиснете по един палец, че последните два пъти и алергична реакция към контрастното вещество имах...
И по темата- и аз с трудните моменти, стрес, глупости...и бам-за една седмица, и при вас. Ноооо, не се оплаквам! В движение съм, с акъла съм, значи всичко е наред! А и ако стана и нещо ме боли- жива съм! Да живеем пълноценно и да се радваме на живота!

Точно така, моме!
Елифанта, отпуснаха ли ти го този Золадекс най-накрая. Имай предвид, че някой друг ден забавяне не е фатално, имах и аз такъв един момент точно с тези разминавания в крайните срокове на протоколите, рецептите и другите му простотии... Дано вече си си набавила лекарството. Пиши наред ли е всичко. Мисля си те и теб...

# 558
В нета анонимност няма.
За себе си просто мога да кажа, че не съм склонна просто да споделя всичко въпреки, че заплаха не чувствам. При други не е така.
Междудругото точно в този форум имах такова разкритие преди години което ми повлия на отказа да пиша. Тогава разсъждавах така.
Al87,  всички сме с никове, тоест анонимни...и ти също!

# 559
Абе, зарежи ти тая анонимност. Има си хора за всичко......най- вече тия без личен живот и без работа  Sunglasses
elifanta, стиснали сме!
Преди малко се обади един приятел дето живее далече, че утре щял да идва в нашия град в командировка. И вика, не знам дали е удобно, да идвам у Вас....че нали си болна. Ей, като подпалих- така го насметох хайвана, че взе да заеква. Ни съм на легло, ни съм прокажена, нямам намерение да умирГам Mr. Green......И вино пия и мохабет мога да правя. И ми е третата седмица след химия, в най-добрата си форма съм един вид. Пък и аз душа нося и имам нужда да поразпусна.......Амаха..... Crossing Arms

# 560
  • В царството на игрите:)
Много сте писали, дами и както се убеждавам за пореден път, между всички ни има нещо общо - преживяване или преживявания, които са ни оказали сериозно въздействие и в крайна сметка непреодоляването му води до тази наша тема Simple Smile Аз също съм имала своите лоши моменти, но тук се разказаха далеч по - тежки истории и искрено съжалявам за това. Истината е, че нищо не случва на случаен принцип и не радостта и доволството, а всъщност изпитанията ни правят това, което сме. Аз съм оперирана на 35 /почти 36/ години. Направиха ми мастектомия и пет- шест години бях без гърда. Бях свикнала с това и не, че се харесвах, но намирах начин да се чувствам добре в тялото си, защото бях жива!!!! После ми се отвори парашута по най - неочакван начин и ми направиха три възстановителни операции с моя мастна тъкан като ми намалиха и здравата гърда и сега имам по - малък, но доста приличен бюст. Има разлика, но на фона на липса на гърда и друга с размер Д си е направо супер. Как болеше, обачеееее, не искам да ви обяснявам. Simple Smile Както и друг път съм казвала, рака не промени живота ми в битов план. Пороците си останаха, апетита за "забранени" неща  също Simple Smile Единственото, което се промени е, че желанието за секс изчезна след първата инжекция Залодекс и повече не се върна. Добре, че си родих децата...Хахахаха! На мен хормоналната терапия ми се отрази така, но не при всички е така. За това какво промени диагнозата психологически съм писала много, много назад в темите и няма да пиша отново...През април ще станат 10 години откакто чух за рака и за това, че се е промъкнал в живота ми по терлички и то по време на бременност!!! 10 години живот във филм - ту на ужасите, ту комедия, ту трилър, ту драма и екшън..., но пък неочаквано щастливи, пъстри и жизнени..Дано не ви звучи шизофренично? ...Прегръщам ви!!!

# 561
  • Плевен

Точно така, моме!
Елифанта, отпуснаха ли ти го този Золадекс най-накрая. Имай предвид, че някой друг ден забавяне не е фатално, имах и аз такъв един момент точно с тези разминавания в крайните срокове на протоколите, рецептите и другите му простотии... Дано вече си си набавила лекарството. Пиши наред ли е всичко. Мисля си те и теб...
[/quote]
От аптеката ми го дадоха по-рано, а протоколите ще бъдат с по-късна дата. Сложиха ми инжекцията, купих на "черно" и сега спокойна, че както и да си оправят протоколите, ще имам една резерва, която ми гарантира 4 години спокойствие...

# 562
elifanta, успех днес.
Стискам палци 🤗

# 563
  • София
elifanta, успех и от мен! Палците са стиснати!

Аз днес ще ходя до работата да дам болничния и да си взема бележката за социалните. Доста ми е напрегнато Sad

# 564
Аз няма да пиша какво съм изживяла.
Едно мога да кажа, че човекът който ме погуби беше собствената  ми майка. Успявах да преживея много неща, но това не успях и то на доста години. Няма и да успея. Ако беше друг човек - да, но не и моята майка.

И при мен така започнаха нещата - от тормоз от майка ми. 90% от жените с РМЖ са в конфликт с майките си. Това го знам от психоложката на "Една от 8".

Само да добавя, че спадът в либидото се оправя с точния човек. Smiling Imp

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 08:46 от armyhousewife

# 565
  • София /Абсурдистан
Аз няма да пиша какво съм изживяла.
Едно мога да кажа, че човекът който ме погуби беше собствената  ми майка. Успявах да преживея много неща, но това не успях и то на доста години. Няма и да успея. Ако беше друг човек - да, но не и моята майка.

И при мен така започнаха нещата - от тормоз от майка ми. 90% от жените с РМЖ са в конфликт с майките си. Това го знам от психоложката на "Една от 8".

Това не е точно така, въпреки, че колежката доста уверено го лансира, без да има никакви сериозни доказателства. Аз съм един от примерите - конфликт с майка ми нямам и не съм имала никога Simple Smile
 Ако някой се интересува от психологичните аспекти на тази болест, може да прочете книгата на Зорница Ганева " Още нещо за рака на гърдата" . Много ясно и изчерпателно написано истинско научно изследване, поднесено по достъпен за всеки човек начин. За съжаление, самата тя изгуби битката с гадината...

# 566
  • Варна
Спиритче , съжалявам 😐
marittaa, явно е алергична реакция към нещо. Пиши после какво са ти казали.

Утре ми е първия работен ден и ми е притеснено 😥

Успех на работата, девойче! Ти можеш много, суперуомън си Grinning Докажи им го както и на нас доказа и вече никой не се съмнява във възможностите ти!

А за останалото... Аз пЪ не съжалявам! Даже се радвам, че съм допускала някои грешки, че ми се е случвало това или онова независещо от мен. Аз съм максималист, не изсмуча ли и най-дребничката полза от всяка една гадна ситуация само тогава вече страдам, извлека ли ползичка някаква било то и минимална просто отхвърлям като преживяно и право напред. Всичко неприятно случващо се в живота ни учи, приземява, възпитава, амбицира, калява. И за хората много научих, а най-важното и ценното за мен е, че и за себе самата много неподозирани истинки разкрих... продължавам и още, и още да разкривам сега покрай рака. Човекът е една необятна минивселена, крие много в себе си, не само това, което на пръв поглед се вижда като визия, образование, възпитание, възраст, общо здраве. Мнооооого повече се крие във всяка една от нас.

# 567
Това не е точно така, въпреки, че колежката доста уверено го лансира, без да има никакви сериозни доказателства.
Може би го казва за случаите, които минават през нея. Какво е казала Зорница Ганева в книгата си, ако можеш да кажеш накратко, не ми се четат такива неща.

# 568
  • Варна
На една от консултациите... всъщност на съвсем първата, частната ми онколожка освен за епикризите и хистологията започна да ме разпитва и за кръвните ми близки къде са, как са, за работна среда, за отношенията с мъжа ми, с колегите ми, с всичките ми роднини като цяло. Останах с впечатление, че са важни "подробности", един вид не вирееш ли в мирна и социално здравословна среда сякаш нещо се отключва. Тя е жена, на която безрезервно вярвам. Не просто с али-бали и сладки приказки ти пълни главата. Вече е пенсионерка и консултира в частна клиника, но е била от шефовете така да го кажем в онкодиспансера във Варна, наистина знае много. А и около нея медицински образовани лица не липсват. Единият син стоматолог, другият уролог, мъжът и коремен хирург, тъст и е бил някакъв от психо-докторите. Та при такова ясно изразено медицинско обкръжение тя да започне да разпитва за тези неща, значи категорично оказват влияние... да не кажа, че ако не е генетично заложено са едва ли не основния виновник. Затова и гледам вече по-лекинко на живота, малко неща си слагам на сърце освен ако не са хубави преживявания. Лоши паралелно ще се случват неизбежно, близък ще загубиш, в дълг ще се вкараш, работа може да загубиш, но какво пък толкова... всичко това си е част от живота, важното е да го преживеем без много, много драми. Не знам с такова мислене, минутки, дни, месеци или цели години крада в борбата, но съм сигурна, че крада живот, а не губя. Wink

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 10:00 от Spirit Crusher

# 569
  • София /Абсурдистан
Това не е точно така, въпреки, че колежката доста уверено го лансира, без да има никакви сериозни доказателства.
Може би го казва за случаите, които минават през нея. Какво е казала Зорница Ганева в книгата си, ако можеш да кажеш накратко, не ми се четат такива неща.
Не може накратко, то е доста изчерпателно. После ще го потърся, аз я имам книгата в печатен вид, но от някъде я смъкнах и в електронен. Ще опитам да я кача някъде и който иска да прочете, да дърпа. Чете се леко, няма нищо тежко и натоварващо.

Общи условия

Активация на акаунт