Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 666
  • 553
  •   1
Отговори
# 150
Прочетох темата още като я пусна и в началото ми стана много жал. Все още ми е, де.Но после прочетох пак и последващите мнения и някак ми звучиш много хладнокръвно. Което не че е проблем. Просто има нещо, което ме смущава в историята ви. Затова са и горните ми 2 реда. Не се заяждам, просто не мога да си представя как хладно хладно представяш ситуацията, как въпреки всичко го описваш с положителни качества, как някак не си разстроена.
И аз така. А това с наркотиците ме уби. Значи той не пипнал през цялото време, а ти си се друсала като за световно?  Е не мога да си го представя, честно. А към кокаин не се ли привикваше лесно и отвикваше трудно, че не съм много наясно?

Знаех, че ще има такива реакции- не съм се друсала всеки ден все пак, аз не съм била някаква наркоманка. Това че съм взимала екстази на партита- веднъж на месец-два или съм шмъркала кока пак веднъж на няколко месеца не мисля, че ме прави наркоман. И не- аз не съм привиквала към нито един наркотик- кокаинът да не е хероин, хайде стига?

# 151
  • Варна
Ами по принцип кокаинът е по-пристрастяващ от хероина, поне така съм чела. Не съм казала, че си наркоманка, а че ми звучи изключително странно ти да се друсаш, а партньорът ти да те гледа доволно отстрани. Просто се опитвам да си представя реакцията си, ако видя моят мъж да смърка и не мога да си го представя. Пълен, тотален абсурд. Че и да правя необезопасен секс баш тогава. Толкоз лампа не му ли е светнала поне да те пази? Като не пие и не смърка би трябвало да има трезва преценка.

# 152
Ами по принцип кокаинът е по-пристрастяващ от хероина, поне така съм чела. Не съм казала, че си наркоманка, а че ми звучи изключително странно ти да се друсаш, а партньорът ти да те гледа доволно отстрани. Просто се опитвам да си представя реакцията си, ако видя моят мъж да смърка и не мога да си го представя. Пълен, тотален абсурд. Че и да правя необезопасен секс баш тогава. Толкоз лампа не му ли е светнала поне да те пази? Като не пие и не смърка би трябвало да има трезва преценка.

Аз имам крът пиятели от студентските години и не сме излизели навсякъде с мъжът ми- тогава още гаджета. Той е по-домошар като цяло, чете си там надъхващите финансови книги и в Университета не ходеше много по партита. Аз съм пробвала наркотици не пред него- какато казах,той беше против. Това беше преди 6-7 години хора! От тогава съм вече пораснал друг човек, работя и т.н. Просто луди студентски години- вече е забравено отдавна.
  Що се отнася до Ибиса- тогава го правехме с презерватив- още гаджета, и се скъса. А там в цялата дъндания направих глупостта да не проуча от къде мога да си купя постинор или някаква испанска алтернатива. Помислила съм явно, че ще се размине- грешка! Sad

# 153
Всякакъв опит с дрога ми е отвратителен. И не съм убедена, че човек може наистина завинаги да скъса с това. Просто веднъж минеш ли червената линия, е много лесно да го направиш отново при достатъчен стрес. Аз лично не бих имала дете от мъж с какъвто и да е опит с наркотици, ако ще да е приключил (или той да твърди това) преди години.

Но в случая не съм убедена, че проблемът е този.
Както и останалите казаха, човекът има други приоритети и никакви скрупули.
Да, предложението за вазектомия е повече от добро.

# 154
Аз изобщо не мисля, че него го бОли взимаш ли, взимала ли си ...и не това е причината да не иска дете.
писах вече, да не се повтарям...

# 155
Аз пък се зачудих каквато си дива какво си му харесала на мъжа ти с финансовите учебници Simple Smile

# 156
И в крайна сметка авторке, реши ли да си събираш багажа и да бягаш? Звучиш несигурна, а още по-страшното е, че го оправдаваш за всичко! Ще намериш друг мъж. Не му позволявай да ти съсипе живота. В момента, в който чукнеш 40 ще си заменена с 20 годишна, която ще забремени на минутата. Говоря ти го от опит. В началото на моята катастрофална връзка имах толкова червени лампи, които ми светнаха - ама нали и аз като тебе, заслепена от "любов" преглътнах всичко. Той също друсаше и то редовно. Опитваше се да ме въвлече и мен, ала аз отказах. Имах други приоритети. Когато ме натири след няколко години с довода уж, че не съм можела да имам деца ми стана ясно, че всъщност проблема е бил, че не се вписвам в картинката и отказвам да му играя по свирката. За това пича си намери една 20 и няколко годишна млада и загубена, която веднага забремени и я затвори като слугиня в дома си (имам информация, че нещата в момента не вървят по между им. Явно моята история се повтаря, ама поне се отървах без да има бебе замесено).
Та авторке, не чакай! Времето си лети и няма връщане! Не игнорирай червените лампи! На времето като се събирах с моя кретен само една приятелка плахо посмя да ми каже, да не бързам защото може би съм ползвана като трамплин за развитие и квартира (нещо, за което между другото и ти си ползвана).
Не послушах никого, реших да им докажа че не са прави... натроших си главата и единственото, което загубих беше време, което никога няма да си върна. Искаш ли да се обърнеш на 40+ сама и без деца?

# 157
Абе щеше да проличи, ако жената е наркоманка. Щом има собствен бизнес с валути и тн, по-скоро е от прагматичния тип, не от онези, дето злоупотребяват със себе си.

Това, че родителите ти са богати, Миа, на мен ми обяснява брака (защо тоя човек се е оженил, щом е "над тия неща със семейството"), естествено, не че мъжа ти се е оженил за пари, но много приятно се е насадил в семейство, в което има финансова свобода и по-малко отговорност за него. Така поне на мен ми звучи.

Иначе и аз съм съгласна с класиката, че ако се разделите, един ден ще го видиш да бута количка. Сигурно е някакъв природен закон, та все така се случва : )))

# 158
  • London
Тя авторката вече знае какво трябва да прави, какво още нищите сума страници се чудя. Всичко се каза, вече към локуми отива.....

# 159
Чудя се какво ли ще стане, ако му кажеш, че случайно си забременяла? Може би ако реагира отвратително, както се очаква, ще ти е по - лесно да го видиш в друга светлина и да се разделите.

# 160
  • София
Съгласна съм с Франсоаз. И на мен ми хрумна това.
Описанието му е като на психопат. Особено частта с хладнокръвното "казах ти така, за да не се разстроиш". Ама може би е просто тъпак. Не знам. Той има ли майка и в какви отношения са?

Има нещо много студено в тези отношения, от което мен тръпки ме побиват. И от двете страни.

# 161
Мен ме побиват тръпки от идеята, че хора се женят и правят деца с партньор, когото са преценили само на база аху-иху.
На маса мога да седна с всякакви идиоти и да се възхищавам от общата им култура.
Обаче ако искам деца от някого, няма да гледам колко добре се разбираме с чаша вино на фона на морски бряг при залез през отпуската, когато си почиваме. Нито пък колко е напред в кариерата. Да създадем дом, семейство, деца, да се понасяме следващите поне 20 години - тези неща са на съвсем друга плоскост.

# 162
  • София
Авторке, на твое място ще ти кажа какво бих направила. Чакам г-н Бизнесмен да се прибере от работа, сядаме и съвсем кротко бих му задала въпроса какъв според него е моят полезен ход в ситуацията, създадена от него! Просто ей така, да чуя неговото мнение. За теб разбрах - обичаш го, разбирате се и за момента не искаш да се разделяте.
Иначе аз не бих се примирила да нямам дете. Без мъж мога, без дете - не!

# 163
  • Варна
Е, то е ясно какъв ѝ е полезният ход според него - да си трае и да не се разстройва. Нали затова е бил целият цирк.

# 164
  • out of space
И в крайна сметка авторке, реши ли да си събираш багажа и да бягаш? Звучиш несигурна, а още по-страшното е, че го оправдаваш за всичко! Ще намериш друг мъж. Не му позволявай да ти съсипе живота. В момента, в който чукнеш 40 ще си заменена с 20 годишна, която ще забремени на минутата. Говоря ти го от опит. В началото на моята катастрофална връзка имах толкова червени лампи, които ми светнаха - ама нали и аз като тебе, заслепена от "любов" преглътнах всичко. Той също друсаше и то редовно. Опитваше се да ме въвлече и мен, ала аз отказах. Имах други приоритети. Когато ме натири след няколко години с довода уж, че не съм можела да имам деца ми стана ясно, че всъщност проблема е бил, че не се вписвам в картинката и отказвам да му играя по свирката. За това пича си намери една 20 и няколко годишна млада и загубена, която веднага забремени и я затвори като слугиня в дома си (имам информация, че нещата в момента не вървят по между им. Явно моята история се повтаря, ама поне се отървах без да има бебе замесено).
Та авторке, не чакай! Времето си лети и няма връщане! Не игнорирай червените лампи! На времето като се събирах с моя кретен само една приятелка плахо посмя да ми каже, да не бързам защото може би съм ползвана като трамплин за развитие и квартира (нещо, за което между другото и ти си ползвана).
Не послушах никого, реших да им докажа че не са прави... натроших си главата и единственото, което загубих беше време, което никога няма да си върна. Искаш ли да се обърнеш на 40+ сама и без деца?

Мъжът й не се друса и никога не се е друсал!!!!!! Защо реши, че ще я замени с друга, защо?!?!

Боже мой, понякога този форум ми прилича на клуб "Отчаяни съпруги", друг път на "Затъпели съпруги".

Миа, животът ти е хубав, човекът те обича. Не си престаряла, имаш време. Ще поиска дете, просто трябва да му  помогнеш да поиска. Трябва да е наясно, че е важно за теб. Без ултиматуми.

Общи условия

Активация на акаунт