Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 24

• 34 996
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Зденка Тошкова - медицинска сестра
Георгица Кавалджиева - медицинска сестра

Мед сестри на яслена група, в градината на сина ми

# 706
Зденка мисля, че е полско. Поне имам приятел с полски корени, който се казва Зденек.

# 707
Роня е героиня на Астрид Линдгрен от "Роня дъщерята на разбойника".

# 708
За Аблена - това е "истинското" име, Йовков е измислим Албена като вариация Simple Smile

”Колкото за името на Албена, аз го чух случайно: миналата година прочетох в един вестник, че при с. Надежда, Софийско, влакът блъснал една каруца, в която имало един поп и една жена на име Абленка. Името ми хареса. Отпосле научих, че има име Аблена. Но в тая си форма името не ми харесваше вече, не само че по-мъчно се изговаряше, но и поради друго: когато се създава един художествен образ, трябва да се намери име, което най-добре да изразява същността на лицето, да внушава най-пълно неговите духовни и физически черти. Албена не би била Албена, ако се наричаше Аблена. Такава, каквато е в пиесата, тя трябваше да си остане с името, с което е създадена и което й прилича – Албена.“

# 709
Моя колежка си кръсти детето Аблена, а не Албена, това преди 20 години.
Зденка е популярно чешко име - отворете някой чешки филм и гледайте имена-поне няколко Зденки има. А може и поляците да го ползват - то дето Чехия/Словакия, там и Полша.

Сутринта в Преди обед по бТВ седмичната коментаторка-актриса каза и обясни значението на имената на децата си - Алгара и Ситара.

# 710
Алгара е прабългарско, ако не се лъжа. Ситара имаше нещо от санскрит. Минаха години обаче и не помня всичко Embarassed

# 711
Да, едното е прабългарско, а др.от санскрит и имат хубави значения, но не ги запомних.

# 712
Ах, как знам! Ах, как съм училаааа bowuu

Joy Joy Joy

# 713
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Елексира - тук какво да кажа .... явно за родителите си е нещо специално това дете/че кое дете не е /и съответно и името е спешъл. Simple Smile
То хубаво, но е с правописна грешка, защото "еликсир" се пише с и.  Confused

Кремен - мъж
Милиана

# 714
  • софия
Срещнах една позната на майка ми вчера - има си внучка - Крисанна, 3 месеца /въпросната баба се казва Анита , а другият дядо бил Калин - на двамата е кръстена...../

# 715
Анита е мн.хубаво и рядко име. Само една Анита имаше навремето в нашето голямо училище с паралелки до буквата  З.  За новообразуваното име - със смесени чувства съм, трудно е сякаш за възприемане.

За  елИксир и Елексира  - наясно съм с правописа на нарицателното същ.име, но все пак, като се каже собственото Елексира, се сетих веднага за нарицателното,което е  с "И"  Simple Smile

# 716
Анита е мн.хубаво и рядко име. Само една Анита имаше навремето в нашето голямо училище с паралелки до буквата  З.  За новообразуваното име - със смесени чувства съм, трудно е сякаш за възприемане.

За  елИксир и Елексира  - наясно съм с правописа на нарицателното същ.име, но все пак, като се каже собственото Елексира, се сетих веднага за нарицателното,което е  с "И"  Simple Smile
Елексира идва от елек и сира. какво толковаму се чудите и маете!?! Simple Smile

# 717
Оххх, сега  ...да си призная , първо се сетих за сера  Blush

# 718
  • Германия
Срещнах една позната на майка ми вчера - има си внучка - Крисанна, 3 месеца /въпросната баба се казва Анита , а другият дядо бил Калин - на двамата е кръстена...../

Ако е трябвало непременно да съчетаят двете имена.. аз бих се спряла на Калиана, много по-благозвучно и нежно ми се струва

# 719
  • София
Генослава Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт