МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 438
  • 744
  •   1
Отговори
# 645

puhtulka ,мъжът ми ходи в Монтреал за няколко седмици и не е във възторг, хем беше в центъра. Става само за екскурзия.

# 646
Didi_bili, и при нас е такава картинка. Добрич. Работа има, но за мизерни пари и само работнически позиции. Търсят се лекари. Но кой ще ти дойде тук. И те бягат към градове  и държави с по-добро заплащане. Учителите са по-добре платени вече, но не се усеща все още недостига, за който алармират по телевизията. Чувам, че с връзки се вреждат за такива позиции. Кварталите с мургаво население набъбват, разширяват се...

# 647
  • София
Циганите са на почит, все пак са един основен гласуващ под строй контингент, дондуркат си ги. Майка ми е учителка. Да увеличиха им заплатите, коетонпокрива скока на цените, но и бумащината при тях расте, малко хора отчитат психическото натоварване,  на което са подложени. Няма и млади кадри, ако се появи някой, то е колкото докато си намери друга работа. Вече е пенсионерка, но няма и кой да я замести. В детската градина където е номер 2,същата работа, нямат кадри, даже са назначили двама незавършили, още учещи. На помощния персонал заплатите не пипани, работят за 400лв, само жени на пенсионна възраст.

# 648
Майка ми е учителка.
Моите и двамата са учители. От тях знам за много от безумията в системата. В същото време те сами ми предлагат да се захвана с тази професия. Куриозно, но факт. Аргументират се с повишените заплати. Аз обаче нямам желание да ставам част от нещо толкова абсурдно като образователната ни система. Даже по-скоро се чудя как моите деца ще минат през тази месомелачка без тя да убие вроденото им любопитство към света и без да ги лиши от способността да разсъждават самостоятелно. Не случайно сменихме училището на сина тази година. А догодина ще изберем сегашните му учители да поемат по-голямата му сестра. Пък дано в пети клас му провърви с учителите от горния курс.

# 649
  • София
Преди време и моята майка ми предлагаше да ставам учителка, но не е за мен тази работа.

# 650
  • София
Ако ми предложат текущата ми заплата за учителска позиция, още утре записвам педагогика. Много бих искала да преподавам ЧО или ЧП, или химия, биология, физика до 8ми клас, когато е още лесно и интересно 😁 И математика може, от мен да мине. За български съм твърде зла, няма да преживея правописни грешки...

# 651
На много места учителката професия не е най-платената, но си има бонуси, дълги отпуски, по-гъвкаво работно време.Няма как да бъдат изравнение заплатите с тези в бизнеса, където се произвежда продукт и се реализират печалби в някакви обозрими срокове. С образованието се произвежда потенциал за печалби в бизнеса, но докато не се реализира си остава потенциал. Ох, аз ще заспя ако трябва да преподавам ЧО или ЧП. И със сигурност ще бъда строга, но справедлива Simple SmileSimple Smile

# 652
Проблемът е, че изискват от учителите не само преподаване, а и много бюрократични задачи. Пишат доклади, статистики, отчети за всякакви дреболии.

# 653
Е, то навсякъде бюрокрацията е хартията е много. Просто...учителите много се оплакват, затова техният глас се чува толкова. Аз, като работеща в две сфери, образование и частно, мога да съпоставя и ви казвам, че и в държавното, и в частното, се харчи много повече хартия...

# 654
Здравейте. Не съм писала отдавна и още не съм наваксала с четенето, но влизам да се оплача какво ми се случи днес в социалните. Защото нещо ми е много странно. Отидох да подам заявление за удостоверения за да си ползвам правото на безплатно пътуване с влак и автобус, но служителката ми каза че нямам право защото третото ми дете няма още годинка. Служителките си признаха че и те не виждат смисъл в това ама такъв бил закона и дори и да подам заявление ще получа отказ. На някой друг да му се е случвало подобно чудо ?
П.С. Връщам се да чета и да се включа по актуалните теми Simple Smile

# 655
Да, така е. Не позволяват до навършване на 1 година.

# 656
  • София
И аз имам спомен, че ми казаха след годинка когато навърши детето.

# 657
  • София
Точно така е, потвърждавам от собствен опит и аз.

# 658
  • Варна
Това за годинката го научих тук от вас. На мен ми издадоха още като нямаше месец малката. Ама бях отишла с бебе на ръце и бях попаднала на служител мъж. Даже той попълни документите. Не съм се пробвала по цигански. Просто никога не е имало на кого да ги оставям, когато мъжът ми е на работа.

# 659
Аз пък никога не съм се възползвала от това пътуване. То няма и за къде толкова да пътувам сама, че да го използвам.

Общи условия

Активация на акаунт