МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 475
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
puhtulka - честити рожби.
Моите раждания са на 30, 36и 39г. Сега се замислих дали не се повтарям с това инфо, но се усещам и изтрещяла. Бебето така зверски го мъчи зъб. Снощи не съм спала, цял ден е мрънкане, рев, мрънкане. Купих поредния илач, нищо от другите не действаше. Искам да спя, спя, спя. Изобщо не мисля за смърта. Сега съм на вълна как да излекувам бащата, след като баткото докара вирус, всички се натръшкахме, 3седмици само лекарства се въртят, но бащата няма оправяне. Днес е на китайско мъчение, ще спи с компрес, накрая клекна, защото вече и той се умори от лекарства и насреща нищо. Дано, този компрес подейства и при него както при децата, и да се приключи с тази част на черната серия.

# 616
Trikitil Hug
Това все едно аз го пиша Heart
Мойта е на година и два.  Венците са й като гъби от тях само дърпа уши сополива през ден кашля от задна хрема повтаряща серия. Супер кисела само отваря затваря катери. Характер че ... По миналата седмица довлякоха чревен вирус и ние така всички отнесохме.   Ужасно е. Взех кръвно да вдигам аз от всичкото преразтежение по фронтове ...

# 617
Хора, моят е с тлъсти жълти сополи. Никакви капки не помагат.
Ако го заведа на лекар, какво ще му изпише за тези сополи? И са бая, ръкавите побеляват от бързане. Иначе не кашля, проблемът са само сополите, но са тлъсти и много.

# 618
  • Sofia
puhtulka - честити рожби.
Моите раждания са на 30, 36и 39г. Сега се замислих дали не се повтарям с това инфо, но се усещам и изтрещяла. Бебето така зверски го мъчи зъб. Снощи не съм спала, цял ден е мрънкане, рев, мрънкане. Купих поредния илач, нищо от другите не действаше. Искам да спя, спя, спя. Изобщо не мисля за смърта. Сега съм на вълна как да излекувам бащата, след като баткото докара вирус, всички се натръшкахме, 3седмици само лекарства се въртят, но бащата няма оправяне. Днес е на китайско мъчение, ще спи с компрес, накрая клекна, защото вече и той се умори от лекарства и насреща нищо. Дано, този компрес подейства и при него както при децата, и да се приключи с тази част на черната серия.
Абсолютно същата ситуация. Юли хленчи и реве денонощно от зъби. Вече трети месец продължава киселия период - нищо не е избило, само долните две си стоят. Покрай историята с бебето се отби и смятах, че може и да е по-лесно, но не..Понякога през деня успявам да легна с него и това ме спасява от пълно изтощение и полуда.

# 619
Вдигнала съм ръце вече. Слага коларгол и гентазон.  Помагат но спра ли мине не мине тръгват. Ей са спи и похръква а как се мята като спи. ...

# 620
  • Sofia
Вдигнал съм ръце вече. Слага коларгол и гентазон.  Помагат но спра ли мине не мине тръгват.
И аз слагам коларгол в момента, редувам с виброцил, понякога тобрадекс...нищо. докато не излязат зъбите съм безпомощна.

# 621
Виброцил, тобрекс - нищо не помага. В понеделник освен да го заведа на лекар. Той е на 4 г, заби не никнат. Оф, писна ми..

# 622
Добре дошла на новата мама с момиченцата!

Noel, нормално е да имаме такива страхове. Та кой ли не иска да си изгледа децата без тежки изпитания като болести и смърт. И нашето семейство е минавало през изпитанията, които предлагат болестите. Пролетта на тази година беше много трудна за нас. ММ беше болен, беше голям стрес за всички, особено в съчетание с проблемите, които синът ми имаше в старото училище. Слава богу всичко премина. Но след тежкото изпитание съвсем спрях да гледам телевизия и новини. Мярвам по нещо в интернет, но не задълбавам. Излишен стрес ми е това. Просто не си струва. Мисля положително и се старая още повече да не критикувам другите, а да търся доброто в тях.

# 623
  • София
Аз обмислям и бебето тази вечер с компрес. Днес отново зелени сополи, само преди 4дни спрях антибактериалните. Мъжа с половин уста каза май действа, без убеждаване се съгласи и тази вечер да спи така.
Ще напиша компреса, някоя мама от безсилие ако реши да пробва. На вестник/брошура предварително надупчена с игла(размер колкото от плешките до край)  на дробовете се маже мед, по-добре да е захаросан, но и течен става, ръси се с нишадър. Слага се на гръбчето, трябва след това найлон(правя потник от найлонова торба) облича се дреха, аз даже две слагам, примерно потник и блуза. Спи се така цяла вечер. Под спящия по- добре сложете одеяло, дебело сгънат чаршаф, шавливите изцапват с меда, защото се разтича.
Това ми го каза преди 7г доктор УНГ, щерката влачеше с месец кашлица и зелени сополи, нищо не помагаше. Всички доктори казваха задна хрема, дробове чисти. Доста бях очудена и скептична, защото мислех, че това ще действа само за бял дроб, но още на първата вечер се усети рязко подобрение. До три компреса максимум съм финиширала със заболяването. Най ме е яд в момента на мен си. Хем сина преди 2седмици го финиширах така със заболяването, хем не настоявах до съгласие мъжа да го прави, хем и бебето го влача с лекарства и не правя компрес.

# 624
  • София
За хремавите - не знам обаче за бебета колко е подродящо - препоръчвам инхалации и чорап с едра сол, затоплен, на челото. Може би за малките с детски инхалатор. Аз съм често със синузит и тези двете много ми помагат, като за мен за инхалациите слагам и етерични масла. М/у другото, инхалациите преди лягане помагат и на мъжа ми п/в хъркане, обаче след това му тече кръв от носа, с тънки капиляри е. Най-малкият и той е така, с тънки капиляри и имаше един период хем с градинските сополи, хем каквото и да сложа в носа, на сутринта възлавницата в кръв. Тогава в една аптека ми препоръчаха вазелин с клей - слагам с клечка за уши в ноздрите. Не отпушва носа, но дезинфекцира и лекува. Също много помага при хрема и кашлица мазилото Хустагил (за деца над 1г) - отпушва носа. Също и билковите сиропи с мащерка, дори и да няма силна кашлица, пак действат отхрачващо и помага при задна хрема.
Често си взимам синулан дуо, май месец на малкия изписа сиропа Синулан джуниър, помага също много, но е за по-големи деца, над 3г мисля пишеше.

М/у другото, Хустагилът вече ми е едно от основните лекарства в домашната аптечка. Оставих една тубичка и на вилата. Освен при хрема и кашлица, помага и при схващания. Лятото бяхме на планина на палатки, последната сутрин малкият се събуди с много схванат врат, изобщо не можеше да се движи от болки, едвам ходеше. В аптеката в Ямбол само Хустагил ни позволиха за неговата възраст (Диклак и подобни ни отказа аптекарката), още вечерта детето се раздвижи и на другия ден беше добре.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 11:39 от Аня♥♥♥

# 625
Аз правя инхалации с физ ратвор или пулмикорт (ако лекарката ми е предписала) за кашлицата. Сега започнах и с едно друго Севасепт (3% натриев хлорид), Добре му действа на малкият коларгола(но не трябва да се слага често), чай с джиндифил (това при ангина,болно гръло),давам ряпа или лук с мед, но като че ли няма особен ефект.За съжаление преди 2 месеца дадох антибитик и падна имунитета, но в момента давам капки от клеева тинктура без алкохол и се позакрепи.А забравих да добавя и сироп от черен бъз, но той се пие по схема и всеки пеи фреш от различни плодове - лимони, портокали, ябълки, моркови (зеленчук) каквото се сетя.Мандарините също са много полезни.

# 626
  • София
Инхалации с физиологичен разтвор с инхалатор (небулайзер) са ок и за 0+.

# 627
Ох, момичета,нас днес трябва да ни изписват,но престоят ми тук ме хвърли в размисли и страсти.Момичето в стаята с мен е на 17,бебето на 9 месеца, циганка,както и 90%от лежащите тук деца.Майка и е родила първото си дете на 12😮.Уж знам че са неграмотни,но...друго е да го видиш със собствените си очи.Детето го отбила на 4 м,ок,това не ме впечатли и аз така правя,ама продължила да го храни прясно мляко.Пита ме какво е захранване,не знаела,детето е на обща храна и ядяло всичко,вкл.мед, портокали.Донесоха и пюрета и тя се чуди защо детето не ги яде-ами че то яде овкусена храна,как да стане.Казах и,че носът на бебето е запушен,тя:а то така си душа.Е,все пак каза на док и сега му слага капки Друга пък не си била къпала детето 2 месеца.Абе....потресена съм,деца гледат деца.Ама на нея нито мама,нито баба и били казали,че прясното мляко е вредно,тя вземала от крава,домашно....Ох,сори за дългия пост,но нямам думи просто,трябваше да споделя.

# 628
  • София
Факт е обаче, че оцеляват, колкото и грубо да звучи 🙄 Той инстинкта сякаш им е друг. Докато моите бяха в кувиози и на една дама също, директно си пита може ли да я изпишат и като е ОК бебето след няколко дни да дойде да си го вземе.
Бебки се родиха в 35+ седмица, по 2300 и са на два антибиотика, постепенно ги спират. Аз развих някаква инфекция, вдигнах Т и също съм  с два АБ и бях тръгнала да се прощавам с всички, докато нещата не взеха да се наместват нещата. Та понякога се чудя кое е по-добре 😒

# 629
Оцеляват ама на 40 години изглеждат бабички. И аз така се запознах с едно момиче от Добрич на 16 преди 10 години като лежах с едното дете и детето и беше на 2 месеца, хранеше го с вафли,защото нямала пари за адаптирано мляко, свекърът всичко изпивал от детските, и той се домъкна на 40 години един чичка да вземе картата.Живеели в някако село и се изхранвали от това да търсят дърва, детето беше с Спина бифида и и казаха,че няма да оцелее. Момичето си обичаше бебето не мога д акажа, но то самото то беше дете на 16. Нали има закони в тази страна са правен  на секс с непълноленит, защо не ги гонят тях?

Общи условия

Активация на акаунт