С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 350
  • 827
  •   1
Отговори
# 630
Моята свекърва навремето наистина насила даде първия сладолед. Детето не искаше, накрая разтопен го набута и много беше горда със себе си. Защо съм гледала аз без да направя нещо не помня. Но нашата баба има такива изблици, които не се връзват със здравия разум. За щастие има много положителни качества за компенсация. И не става дума за набутване насила, но поне да купиш детето като поиска, не ей така да предлагаш щото на теб ти е кеф да набуташ я вафла, я сок,  я кренвирш.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 13:30 от gingerina

# 631
Нищо прекалено не е хубаво. Дали от мама, дали от баба, все тая.

# 632
  • София
Аз само чета, но да се включа във връзка с даването на забранени неща. То пък взе, че се случи баш със свекървата. Mr. Green
Дойде на гости, малкия да е бил на година и нещо, на масата имаше чипс Доритос, ако се сещате- царевичния, твърд. Набута му тя едно парче, да опитал, а аз все още имам фобия от задавяне. Ами, задави се, посиня. Аз й казах да не дава, ама момченце бил. Тогава си научи урока.

Аз съм привърженик на личния пример.
Не може да хрупаш чипсове и шоколади, и торти, а на детето да проповядваш колко са вредни.
Да се спазва режима на захранване според възрастта и ако има здравен проблем, е едно, но да не му се разрешават куп неща, а родителите да си ги хапват, не го разбирам.

# 633
Днес една приятелка, която замина за чужбина с мъжа си при свекърва и зълва ми звънна да се оплаче как свеки я чакала да влезе в банята и влизала в стаята им вземала де що види дрехи, бельо и чаршафи и започвала да ги пере. След много кратни забележки от страна на приятелката ми, свекървата вече не пипала нейните дрехи, препирала на ръка всяка вечер боксерките и чорапите на синчето... Зълвата пък обсебила брат си неведнъж заспивала на леглото на младите прегърнала братчето...

# 634
Откачена работа. Това е куку . Ама както се казваше многократно в тази тема, ако къщата е собственост на свекърва всичко е ок. И гащите ти може да пипа и докато се обичате вечер може да дойде да ви завива. Той и сина го хапят мишки в случая.

Доколкото разбрах детето е малко и се дави от чипса, не е толкова до здравословно или не. Това, че имаме малко дете не означава да ядем само пюрета. 😁

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 15:16 от lolita1213

# 635
  • Най-красивата страна
Миналото лято виждах всеки ден как мамите си вземат децата от ДГ и идват на площадката.И се започва голямото ядене-отварят пакети чипс,гризки,снакс,солети,кубети....
И сладолед си хапват редовно.Даже и на бебета дават да ближат.
Дъщеря ми не съм я ограничавала от яденето на сладолед.Но на площадката не давам да яде.

Бабите- а те са само две на нашата площадка-те не купуват чипс.Те носят по една торбичка пържени картофи от топлата витрина на близкия магазин.

# 636
Да, в моя случай беше малко детето- на година и половина. Не ми е проблем чипсът, не съм фен на здравословното хранене, а самият риск от задавяне. То си е човещинка, аз и газирано разрешавам от две- три години.

# 637
Къщата не е на свекърва. На квартира са всички там гастербайтерска къща от типа 6 двойни стаи с обща баня и кухня. Тоест освен приятелката ми с нейния и свеки и зълва има и много други хора там. Добре, че нямат брак и деца, а са на етап годеж. Отидоха да работят уж да спестят пари за ремонт на наследствения апартамент на приятелката ми след годежа им и да живеят в бъдеще там. Бъдещия младоженец се обърна на 180 градуса обаче. Искал с мама и кака на село и там да ремонтирали.

# 638
Ами какво. Да се замисли много добре. Имам аз една дружка в подобно положение. Но тя роди две деца. Сега синко не иска да си тръгва от мама, нищо че си имат отделно и ново собствено жилище.

# 639
  • София
Злодеида, ужас.

# 640
Сигурно ще се разделят. Не знам до кога ще изтърпи. Оня ден се опитала да повдигне темата да се изнесат на квартира отделно и всички дружно скочили срещу нея. Годеника и казал, че не е добре и че искала да му раздели семейството, а кака го накарала да идат на разходка за да се успокоял. После се върнали с пижами "  brother and sister"

# 641
Аз не давам съвети за оставяне, обаче  Злодеида, пред девойката има два пътя - да остане с тоя пикльо и да си трови душата с изпълненията му или да върви напред без него и родата му. В едно легло, в една връзка, в един дом, за повече от двама възрастни е тясно.

# 642
То  и за смях не става това.

# 643
  • Fort Worth, TX
Честито на приятелката ти.Това е само началото.Не успее ли да го накара да се махнат я посъветвай тя да се махне.Приятелят й, ако мъж на място ще я последва.

# 644
  • някъде в орбита...
Злодеида, твоята приятелка пак с късмет е била - видяла е този цирк преди да сложат подписите. Да си опича работата за себе си, пък нейния ако му дойде акъла ще я последва, ако ли не - отървала се е леко. Честно, както каза Боряна, това и за смях не става...

Общи условия

Активация на акаунт