С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 430
  • 827
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Е, то голям ужас някоя свека да я направят баба - отврат направо  Laughing Laughing Laughing

# 421
Е, то голям ужас някоя свека да я направят баба - отврат направо  Laughing Laughing Laughing
Ако е чакала като мен  доста време , ще реве от радост като мен.Но ако младите са хлапета ,дето ще и  увиснат на врата да ги отглежда  с внучето си е за замисляне.Може да няма и за тяхното отглеждане, да не стигат.
Ей ,писва и да отглеждаш някого ,едни 30 години стигат и да почва сам да се справя.Пък че решил на 20 че го може и  се сдухала работата и увисне пак на мама...не ми се  е случило.Може би е  хубаво, ако после на 40 още е сам.Сложно е...

# 422
Е, то голям ужас някоя свека да я направят баба - отврат направо  Laughing Laughing Laughing
Ами тя има дете на 10 години , да и тропнат и едно беше и съвсем ще и се открие хоризонт. Joy
Мамобабин един такъв, къдрав.

Дано не бързат тези двамцата с бебетата, защото на по 21 не знам доколко е любов, доколко е нужда.

# 423
Каквото такова. На 21 години вятър ме вя на бял кон. Не, че сега съм кой знае колко поумняла, но за разлика от тогава май по- бива.
Аз пък идвам да се похваля. Свекърва ми се обади и не мога да си изкривя душата- зарадва ме.

# 424
С какво те зарадва, Лол ?
С обаждането ли , или със съдържанието му ?

# 425
  • София
Е, то голям ужас някоя свека да я направят баба - отврат направо  Laughing Laughing Laughing
Ами тя има дете на 10 години , да и тропнат и едно беше и съвсем ще и се открие хоризонт. Joy
Мамобабин един такъв, къдрав.

Дано не бързат тези двамцата с бебетата, защото на по 21 не знам доколко е любов, доколко е нужда.
Е тя девойката, до колкото знам, така или иначе не работи, първите няколко години след като роди, едва ли ще го дадена ясла и ще заработи, та ще има време да си го гледа и няма да има нужда да го тупне на Кремито да й го гледа. Иначе и аз мисля, че човек първо трябва да си стъпи на краката и тогава да се обебя /тая дума от тук я научих Stuck Out Tongue Closed Eyes/. Обаче арната снаа' няма такива намерения, май откакто е заминала за щатите.

# 426
Ами жената просто ме попита как съм, Таис. Зарадвах се, че ме потърси. И ми звучеше загрижена. Дано наистина да е така. Силно се надявам Simple Smile

# 427
  • София
Ееех, липсва ми Уиш и майката на Хамстера

Ами и аз имам 9 и 1/2 годишен, ама ако щерката реши да ме прави баба...не мога да имам претенции.
Ако сте гледали Стани богат миналата седмица, имаше една баба на 2...майкооо, стройна слаба, с опъната кожа и червена коса (може да беше и перука).
Та съм навита на такава сделка: ставам баба в замяна на минус 15 кг и хубава кожа без бръчки.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 14:56 от Cuckoo

# 428
Издразни ме свекървата. Бяхме в парка с детето. Голям мерак да го държи, ама детето ходи само и не иска да го държат. Държа го за лакътя 5 мин, щерката се дърпа и нервничи. Пусна я най-накрая, малката си взе една пръчка от поляната и в устата. Свекървата до нея седи и я глеееда. Аз бях по встрани (нарочно, да им дам пространство да си комуникират), нямаше как да реагирам веднага. Не че е драма, ама махни му пръчката от устата, вместо да го държиш за лакътя!

После мъжа ми я разпитва как й е кръвната захар, ходила ли е при лк за направление за очен, ей такива неща, нормални, притеснява се, като му кресна "не ме тормози", "остави ме на мира" и така, поскарахме се, явно трябва на 60 годишна жена да обяснявам, че да те питат как си е грижа и израз на обич.

# 429
Аз затова моята не я питам такива неща. Последния път като я питахме как така вече реши да спре да работи, каза че сме искали да умре на работното си място. А ние я питахме, защото според нас отдавна трябваше да спре, че й идваше натоварено с новите технологии. Като видя, че трябва да се помогне финансово за някой проблем, давам сигнал, че ще помогнем и толкова. Така пък взех, че станах добрата снаха и ако видите какви постове ми пуска във фейса, ще рече човек, че сме супер близки.

# 430
  • при късмета
Издразни ме свекървата. Бяхме в парка с детето. Голям мерак да го държи, ама детето ходи само и не иска да го държат. Държа го за лакътя 5 мин, щерката се дърпа и нервничи. Пусна я най-накрая, малката си взе една пръчка от поляната и в устата. Свекървата до нея седи и я глеееда. Аз бях по встрани (нарочно, да им дам пространство да си комуникират), нямаше как да реагирам веднага. Не че е драма, ама махни му пръчката от устата, вместо да го държиш за лакътя!

После мъжа ми я разпитва как й е кръвната захар, ходила ли е при лк за направление за очен, ей такива неща, нормални, притеснява се, като му кресна "не ме тормози", "остави ме на мира" и така, поскарахме се, явно трябва на 60 годишна жена да обяснявам, че да те питат как си е грижа и израз на обич.
Седейки като страничен наблюдател, вместо да реагираш, следващия път ще се повтори същото. В това което си описала, според мен по-голямата вина е твоя. И ще е твоя като се повтори. Толкова ли е трудно да реагираш? Свекърва ти предполагам не е ежедневно с детето, че да не знае защо нервничи, просто ѝ кажи да го пусне, защото иска да ходи само. А като виждаш, че е сложило пръчка в устата си изобщо няма да се обръщаш към свекърва си, кажи на детето да не я слага в устата, че е мръсно. Какво точно очакваш да се промени следващия път, щом стоиш и гледаш, а никаква реакция на несъгласие не изявяваш? Всеки нормален човек би си помислил, че не прави нищо нередно и то заради твое действие или по-скоро бездействие

# 431
Апхахаха. Почнахме с анализите. Ма ко кажи ти на 10 месечно да не си слага пръчка в устата.

Ти нали нямаш свекърва, какво се пишеш главен анализатор свекървенски въпроси?

Естествено, че съм й казала и аз, и сина й да пусне детето да си щъка само и естествено, че ще съм настрани, за да може бабата да комуникира с внучето си, иначе внучето седи до мен и бабата ще се чувства изолирана, в тоя случай срещата ще е ненужна.

Ама няма нужда въобще от тоя диалог, казах какво ме е издразнило, не искам съвети или акъли.

# 432
  • при късмета
Защо мислиш, че 10 месечно не разбира какво му казваш, особено като е често? Кога смяташ да му казваш да не слага пръчки в устата си, към 5 годишна възраст?
Независимо дали ми е свекърва или друг човек, ако прави с детето ми нещо, което го кара да нервничи, не бих стояла настрани по никакъв начин. Това, че детето ми е било до мен с някой друг, не му е пречело на комуникацията с другия, пък нищо, че при мен стоеше.
Според теб, това, че го е направила свекърва ти, с нещо повече ли ѝ позволява да кара детето да нервничи? Трай си и чакай да не те дразни

# 433
Чети с разбиране, Ма ко. Казах, че не ми трябват анализите ти, пък те даже не струват, щото пропускаш каквото ти е удобно от поста. На лично ми пиши като ти е зор. Как и защо детето ми комуникира с други хора е моя работа, че и педагогическа квалификация имам, гледай си твоето дете, тука се оплакваме от свекърви. Ти от свекървата няма ли да се оплачеш?

# 434
  • при късмета
От зълвата има много за оплакване, все пак и на нея съм снаха, но отдавна съм я пратила където ѝ е мястото и ако смее, се обажда на брат си

Общи условия

Активация на акаунт