С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 424
  • 827
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Пишете в публичен форум, а не ви трябвали анализи. Ами няма как да стане.
Нямате сливи в устата да направите забележка на свекървата, че следващия път да не ревете пак.

# 436
  • София
Е, това е форум – нормално е когато се напише нещо, да има коментари.
Иначе аз също съм на мнение, че когато нещо в нечие поведение те дразни, е добре да се каже по подходящ за събеседника начин.

# 437
  • София
От зълвата има много за оплакване, все пак и на нея съм снаха, но отдавна съм я пратила където ѝ е мястото и ако смее, се обажда на брат си

Хи,хи, "ако смее", викаш? Joy
Що, да не би да я е страх, че ще ѝ пратиш биячи, ако се осмели?
Или брат ѝ ще я напердаши, щото се е опитала да ти измачка лаковото покритие?
А, да ти е минавало през ум, че може да има друга причина да не иска да си причинява контакт с теб? newsm78

# 438
Моята свеки беше същата
Идваше и почва да квичи на децата, и да ги размята все едно са кукли
И очаква да й се радват, а не да пищят от ужас
Освен това идваше с едни тънки тънки токчета и пола, много подходящо за пясъчник и площадка Simple Smile и за търчане след дете
Даже се караше на другите деца и им изнасяше лекции да не пипат играчките и подобни...хаха...
Ех времена...но тя не обича много малки деца, не знае какво да прави с тях, как да общува...сега, като са големи, по-добре им се получава комуникацията Wink

# 439
  • при късмета
От зълвата има много за оплакване, все пак и на нея съм снаха, но отдавна съм я пратила където ѝ е мястото и ако смее, се обажда на брат си

Хи,хи, "ако смее", викаш? Joy
Що, да не би да я е страх, че ще ѝ пратиш биячи, ако се осмели?
Или брат ѝ ще я напердаши, щото се е опитала да ти измачка лаковото покритие?
А, да ти е минавало през ум, че може да има друга причина да не иска да си причинява контакт с теб? newsm78
В голяма грешка си. Не тя не иска комуникация с нас, а тя е отрязаната. И то от семейството и на другия брат, не само от нас. И аз бях последната, която я отряза от четирима ни, мъжа ми само като я чуе и вдига кръвно. Всеки път се обажда само като нещо трябва да ѝ се свърши и хем е в последния момент, хем не търпи възражения. Като я сиктирдоса, се обажда на мен, защото знае, че ако мога ще ѝ свърша работа. Обаче умря тая и сега не ѝ изнася. Та затова казах, че който се налага да поставям на място го правя. Мъжа ми, видно и той

# 440
  • София
Апхахаха. Почнахме с анализите.Ма ко  кажи ти на 10 месечно да не си слага пръчка в устата.

Скрит текст:
Ти нали нямаш свекърва, какво се пишеш главен анализатор свекървенски въпроси?

Естествено, че съм й казала и аз, и сина й да пусне детето да си щъка само и естествено, че ще съм настрани, за да може бабата да комуникира с внучето си, иначе внучето седи до мен и бабата ще се чувства изолирана, в тоя случай срещата ще е ненужна.

Ама няма нужда въобще от тоя диалог, казах какво ме е издразнило, не искам съвети или акъли.

Не съм МаКо, но наистина кога смяташ да кажеш на детето, че не е ок да си слага пръчка в устата? Като стане първи клас ли? Ясно е, че на 10 месеца от 1 казване няма да има ефект, но от многократно - би трябвало. Възпитание му се казва на това "повторение".
Масово забелязвам подобно поведение у мамите на малки деца "то е малко и не разбира, за това няма смисъл да му казвам" и това в един момент, когато детето почне да разбира, се превръща в "каквото и колкото да казвам файда няма" Ами няма и да има, след като години наред не му е обяснявано какво не може и какво е лошо, детето не го приема за нередно и впоследствие "не слуша" какво му се говори.
В случая явно и свекървата не смята за необходимо да каже на бебто да си махне пръчката от устата. Според мен, когато нещо в нечие поведение дразни, следва да се уведоми устно и да се реши проблема.

# 441
На бебе на 10 месеца не само му се казва, но и решително му се вади пръчката от устата. Не толкова, че е мръсна, колкото, че може да се нарани сериозно.
Изобщо, много съм впечатлена от развитието на това 10-месечно – търчи около пейката с пръчка в устата и се очаква само да се опази. От спокойствието на майка му пък съм двойно впечатлена.

# 442
Че кога е проходило това 10 месечно та е толкова стабилно да търчи  и то с пръчка...Освен да му я дадат.

# 443
  • при късмета
Не разбрахте ли, че кактуса има педагогически опит и като е казала, че на 10 месечно нищо не се казва, значи е права. Точка
Боряна, много деца прохождат около 10 месеца. Не търчат де, ама ходят самостоятелно. Моя проходи на 9 м. и 3 дни, племеницата на 10м., тъкмо ги беше навършила

# 444
Защо се заяждате! Жената каза, че бабата е била до детето, тя самата по-настрани и затова не е могла веднага да реагира. Къде е написала, че не го учи да не лапа боклуци или му разрешава да го прави, та почнахте със свободните съчинения!? Някои нямат деца, а и обикновено се дърлят с всички и за всичко ей така заради спорта, ама тези с децата защо говорите глупости! Кога забравихте, че са като светкавици малките и до него да стоиш, пак можеш да го изпуснеш, какво остава, ако някоя баба се бута напред! Недоспали ли сте, на диета ли, понастъпиха ли ви в градския транспорт, докато отидете на работа ли, та сте като отровни киселици от сутринта!

# 445
Птица , у  нас прохождат след годината и ми е чудно ,нищо друго.Но пък има   ирано проходили деца.Явно.Ние сме от бавните, от мен се започва, и после дълго се клатушкаме.Но пък в други неща   е друго.

# 446
Не става въпрос за прохождането, а за останалото. Момичето какво написа, те накъде го извъртяха, че и се надцакват в обидите и подигравките.

# 447
Защо, това е суха нагледна подготовка за реален сблъсък със свекърва на живо
Все права, поне така си мисли тя де Simple Smile, и по гръб не пада Simple Smile

# 448
  • при късмета
Птица, тя ясно е казала
Апхахаха. Почнахме с анализите. Ма ко кажи ти на 10 месечно да не си слага пръчка в устата.
Не коментираме реакциите ѝ, за които не е ясно дали изобщо са изразени, защото нарочно стояла настрани, а за подход към 10 месечно дете. За втори път се изтъква с опит в педагогиката и психологията и за втори път пише откровенни глупости. Миналия път заяви, че било нормално мъж да има еднаква отношение към майка си и жена си

# 449
Защо се заяждате! Жената каза, че бабата е била до детето, тя самата по-настрани и затова не е могла веднага да реагира. Къде е написала, че не го учи да не лапа боклуци или му разрешава да го прави, та почнахте със свободните съчинения!? Някои нямат деца, а и обикновено се дърлят с всички и за всичко ей така заради спорта, ама тези с децата защо говорите глупости! Кога забравихте, че са като светкавици малките и до него да стоиш, пак можеш да го изпуснеш, какво остава, ако някоя баба се бута напред! Недоспали ли сте, на диета ли, понастъпиха ли ви в градския транспорт, докато отидете на работа ли, та сте като отровни киселици от сутринта!ца

Птица, а ти кога забрави какво представляват бебетата?
Това, което си написала, може да важи за 2-годишно дете, ама за 10-месечно? Ти колко 10-месечни, търчащи из парка си виждала?
Аз нито едно, а не е като да не съм виждала рано проходили бебета. Ама проходили, не търчащи като светкавица.
То си личи кой е киселяк от сутринта.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт