С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 406
  • 827
  •   1
Отговори
# 480
О, приемам Simple Smile Самата аз се потрисам от доста жени, и то бегли познати, колежки или приятелки, а дори не са ми снахи Simple Smile
Все пак ако случа на такава снаха, не знам дали бих се бутала зорлем на всяка цена. За детето е най-важна връзката с родителите и те носят ( всякаква) отговорност за детето. Няма да ми е приятно, но...самата аз съм отгледана от прекрасни баби и дядовци, но със съответните последствия за мен и родителите ми- нямаме абсолютно никаква емоционална връзка.

# 481
  • Бургас
На мен не ми е тежало детето и почивка и отмяна ми осигуряваше мъжа ми. Не разбирам защо трябва да я осигуряват баби и дядовци.

Бравос! Моите пък са ми като воденични камъни..

Бабите са ни осигурявали време само за мен и мъжа ми. Ясно е че той ме отменя, както и аз него през 99% от времето. Но имаме нужда и да останем за малко сами. Канили са ни по сватби или други поводи на заведения, където не е особено подходящо за бебе или малко дете.

♥ HAPPY ♥, на твоята свека и аз не бих поверила дете. За щастие не познавам такива безотговорни баби.
Аз имах предвид нормални любящи и грижовни баби, каквито са повечето надявам се.

# 482
  • при късмета
Че то смисъла да оставиш детето на баба не е ли, за да си починеш/излезеш/спиш и т.н.?
Точно. Като ще съм и аз там - голямата почивка.
♥ HAPPY ♥ , напълно приемам написаното от теб, всеки случай е сам за себе си.
Но и ти приеми, че зависи И от снахата - някои са реално пострадали от неглижиране на указанията им, други дори без повод (т.е. детето не е направило алергия) вдигат скандал за 1 бонбон/вафла/ или нещо подобно
Не съм съгласна. Няма да направи алергия от вафлата, следавия път ще му даде фъстък на неподходяща възраст, а тази алергия може да коства живот, наясно ли си? Например. А и двете идват от неспазване на указанията, независимо дали при един случай е имало последици, а при друг не. Не спазва указанията, обичайно не остава насаме с детето. Това ми е мнението. Вместо да треперя дали няма да стане нещо сериозно, предпочитам да предотвратя възможността за това.
Мария, в тази тема обикновено се коментира не оставяне на детето при нужда или изключение, а за спорадични и по-чести контакти. Различно е

# 483
По повод помощта. Има моменти в които наистина е нужна и съм щастлива, че точно сега дори ми я дават. Понякога се налага колкото и да не ти се иска.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 11:08 от lolita1213

# 484
Да,  зависи от бабата и майката.
Приемам, че има идиоти, понякога и от двете страни на едно бебе, но повечето не са такива. Нормални жени, с нормални инстинкти и способни да опазят едно дете.

# 485
  • София
Не си познала Абсурт. Изобщо няма да идва, дори на самоход. Сина ти щеше да ти е обяснил, че като не зачиташ мнението на родителите, независимо дали със списък или само с обяснения и не би се съобразявала с него, изобщо не можеш да претендираш да идва при теб. Пък ти го приемай за свиване на уши, като нямаш друго обяснение

Напротив, познала съм и още как!
Внукът ми е вече на 25, та съм минала по този път и съм щастлива, че такова чудо като теб не ми се е паднало от съдбата- явно, не съм прегрешила чак толкова. Mr. Green

И не, аз не претендирам никой да идва насила- всички идват при мен защото имат желанието да го направят и защото още от детството си са разбрали нещо, което ти не си способна да схванеш.
Че майка им не е идиот, защото ако беше, те самите щяха да имат наследствените тежнения.

# 486
  • при късмета
Да,  зависи от бабата и майката.
Приемам, че има идиоти, понякога и от двете страни на едно бебе, но повечето не са такива. Нормални жени, с нормални инстинкти и способни да опазят едно дете.
Защо само жените, т.е. бабите визираш? Дядовците къде остават? Често и те са с претенции за контакти колкото бабата
Абсурт, внука ти не е от снаха все пак, нали? Така, че твоите собствени критерии примера ти е несъпоставим. А едно е дъщеря ти да ти казва нещо за внучета, съвсем друго снахата. Особено на теб

# 487
Абсурд, браво за семейството, само че тук не обсъждаме теб Simple Smile Защо все те дразни ма ко? Всички искаме такива отношения, и бихме се радвали на задружно семейство и нормални семейни отношения. Но понякога не е възможно и в това няма лошо. Аз съм сигурна, че свекърва ми си обича внуците, даже и мен заобича, просто някои неща няма как да се случат с нея, такъв тип човек е, и млада беше тогава и изобщо...дори не й се дразня, защото за разлика от майка ми поне се опитваше. Семействата са различни.

# 488
Щото жени обсъждаме жени в тая тема, ма ко. Grinning

# 489
  • София
Не съм съгласна. Няма да направи алергия от вафлата, следавия път ще му даде фъстък на неподходяща възраст, а тази алергия може да коства живот, наясно ли си? Например.
Имах предвид да не се прави драма, ако детето не е с доказана алергия и нищо не се е случило. В такива случаи правиш бележка и си имаш едно наум за следващия път.
Но мнителните хора, както свекърви, така и снахи, от 1 пропуск скачат на генерални заключения. Като снахите се чувстват силни, защото могат да лишат свекървата от внуците й.

# 490
Мен например ме дразни свекървата като довлече стек кола на децата ( защо, за Бога), но не чак толкова, колкото когато баба ми НА СЕЛО накупи куп пакетирани боклуци, вместо домашни мляко и деца. За протокола- децата ми обожават домашно мляко, със все каймака му, домашни зеленчуци, синът ми направо може да ходи и да пасе из градината наред...И бабата му купува чипс и близалка. Че го и подканва да ги яде, зер защо седят в шкафа Simple Smile Ми смешно ми ставаше и ме дразнеше Simple Smile, а жената го е направила за добро, да го зарадва и да видят в магазина, че му угажда Simple Smile
Та стига с тия алергии и вафли, понякога ситуациите са нелепи и е нормално човек да се оплаче Joy

# 491
  • при късмета
Е за да имаш едно на ум, значи си мнителен. Иначе не ти направила впечатление. А за безопасността на едно дете отговарят само и единствено родителите. Носят отговорност дари при друг да стане нещо, за това, че са го оставили точно на този човек
Хепи и грам ли не разбира като обясниш или ти не си го правила изобщо

# 492
  • София

Абсурт, внука ти не е от снаха все пак, нали? Така, че твоите собствени критерии примера ти е несъпоставим. А едно е дъщеря ти да ти казва нещо за внучета, съвсем друго снахата. Особено на теб

Ех, ма ко, пак трябва да ти се обяснява.
Както дъщеря ми, така и сина ми не смята, че го е родила майка- идиот.
А, снахата също не смята, че мъжът ѝ е дете на идиот.
От друга страна- синът ми има критерии, които изключват възможността да бъде с чудо като теб.

♥ HAPPY ♥
, тук единствената, която няма и не е имала свекърва, е ма ко, а от нея думата не можеш да вземеш при оплюването.
А, си си позволила да кажеш нещо добро за собствената свекърва- че не е малоумна, например, и тя скача да те опровергае.
Затова се дразня, а не защото защитавам свекървите " по принцип". Все пак, бях снаха 40 години, а и тъща съм. Предстои да стана и свекърва....

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 11:35 от absurT

# 493
Баба се научи, свеки- не Wink До човек си е Wink

# 494
  • при късмета

От друга страна- синът ми има критерии, които изключват възможността да бъде с чудо като теб.
От това трябва ли да си направя извода, че сина ти е свил ушите, само, че пред теб? Т.е отговаря на определението за повечето мъже, чиито жени имат проблеми, обсъждани в темата? Или да

Общи условия

Активация на акаунт