С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 399
  • 827
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Баба се научи, свеки- не Wink До човек си е Wink
Е, тя е твоя баба все пак. Т.е. ще те послуша.
Но твоят син е чудо - много съвременни деца не ядат точно истинско мляко, сирене и т.н., познай защо
Скрит текст:
Имам колежка от околните села на София, аз градското чедо купувах доскоро прясно мляко от техен съсед, а тя - нейните не ядели, искали си плодовите боклуци, искали си пица. Да питам ли откъде децата са с такива вкусове? И моят син би се хранил само с бургери и пици, но номерът не минава.
Имах предвид, че бабите знаят кое харесва на внуците, освен това гледат и от чуждите внуци.

# 496
  • София
Скрит текст:

От друга страна- синът ми има критерии, които изключват възможността да бъде с чудо като теб.
От това трябва ли да си направя извода, че сина ти е свил ушите, само, че пред теб? Т.е отговаря на определението за повечето мъже, чиито жени имат проблеми, обсъждани в темата? Или да

Боже, да решиш, че синът ми е свил уши пред мен, защото не смята че е дете на идиот и не би понесъл в живота си една ма ко, е върха на мисловно-логичните ти способности!
Респект! Joy

# 497
  • София
Ма ко, ще извиняваш, но е напълно възможно и приемливо един син да уважава и се възхищава на майка си.
И ако тя наистина може да служи за еталон - много вероятно снахата да се опитва да я надскочи или ако не може - да я принизи. Такава е човешката природа.

# 498
  • София
Чак пък "много вероятно"...

# 499
 Нормалните хора си имат достатъчно интересен живот за да човъркат  и да се занимават с глупости. Колко по-лесни могат да бъдат нещата, ако не сме дребнави. Уви, има дразнители с неоспорими качества.

# 500
  • Най-красивата страна
И аз съм гледала племеницата ми,като беше бебе.Дете на брат ми и снаха ми.Оставят я и ми казват какво може да яде и какво не.
Къде мога да я заведа и къде не.Какво да и облека..
И аз спазвах техните правила,защото детето е тяхно.
Нито съм се подразнила,нито съм ги критикувала,нито съм си позволила да дам нещо забранено на детето .

Не е толкова трудно.
Не разбирам какъв е пролема на бабите,всякаш нарочно правят каквото си знаят и изобщо не се съобразяват с правилата определени от родителите...

# 501
  • MI
Видях много нови отговори и реших, че има нов интересен казус, а то било пак надскачане по принцип снаха-свекърва. Grinning Някой ако може да ми обясни кому е нужно и какво носи освен късане на нерви? НЕ е нужно да се свиват ушите пред никого, нито да се кара задължително мъжа или с майка си, или с жена си. Честно, ако мен баща ми или мъжа ми започнат така да ми обясняват аз какво трябва да правя и да ме принуждават да се карам с други, защото иначе съм проЗта, ще ги накарам да съжаляват много бързо. Независимо кой от двамата е бил. Не виждам защо за мъжете да е различно. И още нещо - забелязала съм, че мъж който не уважава майка си (освен в случаи на отявлени патологии) рядко уважава и жена си. Но много жени това го разбират късно и после има ама защо, ама как, аз къде гледах, горката аз.

# 502
  • при късмета
Ма ко, ще извиняваш, но е напълно възможно и приемливо един син да уважава и се възхищава на майка си.
И ако тя наистина може да служи за еталон - много вероятно снахата да се опитва да я надскочи или ако не може - да я принизи. Такава е човешката природа.
Изобщо не считам това за природа. Не познавам снаха, която да се сравнява със свекървата в кеото и да е отношение. А вече стана въпрос, че не е нормално мъж да има еднакво отношение към майка си и към жена си по принцип, не според мен.
Няма нужда нито от надскачане, нито от принизяване, става дума да не се бърка някой там, където няма право на мнение. А начина на отглеждане на детето е решение само и единствено на родителите и бабите не са абсолютно никакъв фактор по този въпрос. Ако свекърва реши да оспорва тези решения, то тя, а не снахата се опитва да надскача или принизява, не мислиш ли?

# 503
  • София

Всъщност, не иде реч нито за възхищение, нито за еталон. Нормалното мислене е, че щом те е отгледала жив и здрав, щом си е с ума, няма причина да се държиш като параноик.
Нито да си избиваш пуберските комплекси, за да се чувстваш значим.
Разбира се, че ако детето има някакъв проблем, който изисква специално внимание и отношение, ще се обсъди и вземе предвид.
Но, обсъждане става между зрели ментално индивиди, а не с някого решил да се изживява като  командир- всезнайко.

# 504
  • София
Чак пък "много вероятно"...
Нали знаеш как жените се оглеждат и сравняват една друга. Плюс това снахата също има майка.
Сещам се за "Баба праща поздрави и се извинява"

# 505
-veni- То всеки нормален човек усеща кога е крайност и кога нещо нормално. Има наистина много префърцунени майки, които направо залитат.
Ама сега не мога да не се подразня, ако аз се старая да огранича боклуци и шоколади за сметка на хубава храна, а бабата да натъпче две годишно с кит-кат, точно преди супата. И това е само пример за нещо елементарно, което не е болка за умиране и повод да изпадаш в истерии.

# 506
  • при късмета
Всеки знае от кого е отгледан. Но това няма значение. Трябва другия родител да се убеди, че може да ти се оставя детето, не да убеждаваш своето си дете. Все пак се очаква и двамата да имат поглед над начина ти на общуване с детето, за да преценят заедно на кого ще се оставя. И в двете посоки важи, разбира се

# 507
  • София
Изобщо не считам това за природа. Не познавам снаха, която да се сравнява със свекървата в кеото и да е отношение. А вече стана въпрос, че не е нормално мъж да има еднакво отношение към майка си и към жена си по принцип, не според мен.
Няма нужда нито от надскачане, нито от принизяване, става дума да не се бърка някой там, където няма право на мнение. А начина на отглеждане на детето е решение само и единствено на родителите и бабите не са абсолютно никакъв фактор по този въпрос. Ако свекърва реши да оспорва тези решения, то тя, а не снахата се опитва да надскача или принизява, не мислиш ли?
Да, няма нужда, но се случва и клишетата не го отменят. Независимо, че едва ли някоя снаха или свеки ще го каже в прав текст.
Не говоря за оспорване на решения за детето, нещата започват обикновено преди това и отношенията са цялостна картинка, не са на модули.

# 508
  • при късмета
Неразривно свързани са, защото самите отношения се градят на отделните модули, взети заедно. На за да се каже, че нещо е природа, то трябва да се среща в повечето случаи, а не да се случва

# 509
  • Наблизо
Моята свекърва знам,че ще се хранят подобявящо при нея - научи се наскоро да готви и много й харесва.
Не ми пречи,две деца е отгледала - ще се справи за седмица с нашето.Въобще не се сравнявям с нея,тя е съвсем друг човек.

Но още от сега правя планове как летата ще прекарва детето при бабите и дадовците си,както аз навремето.

Общи условия

Активация на акаунт