С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 356
  • 827
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Моля, само не цититрайте, че вероятно малко по-късно ще редактирам поста, че има някакви познати на свеки, които ме следят в нета....

Докато с това не се справиш, много ще си пореваваш!
Нищо по- лошо, за теб самата, няма от страха да си кажеш какво не ти харесва в държанието и претенциите.

# 601
Права е absurT. Мълчейки, не си правиш услуга, само трупаш в себе си и се тровиш. Докато някой ден не избухнеш от нищото...
Не става въпрос да вдигаш скандали или да държиш просташки тон – просто тихо и спокойно си казвай мнението и си го отстоявай.

# 602
  • Gotham City
Благодаря, ♥ HAPPY ♥, прегръдка и от мен!

Сийче, мъжа ми е на работа, не и се е карал, но може и да и се скара после, защото му казах накратко какво е станало, само не се разплаках пред него, да не се притеснява, той вина няма в случая.

absurT, страха ми е, за да не нараня ММ, не искам да стане така, да не можем да се гледаме с родителите му и той да се чуди на къде да тръгне, иначе си абсолютно права

# 603
Права е absurT. Мълчейки, не си правиш услуга, само трупаш в себе си и се тровиш. Докато някой ден не избухнеш от нищото...
Не става въпрос да вдигаш скандали или да държиш просташки тон – просто тихо и спокойно си казвай мнението и си го отстоявай.
Ох. Това е най-добрият възможен съвет. Мъча се и аз да се пречупя и точно това да правя.

# 604
Сийче, мъжа ми е на работа, не и се е карал, но може и да и се скара после, защото му казах накратко какво е станало, само не се разплаках пред него, да не се притеснява, той вина няма в случая.

Добре де, тя защо ти е наговорила тогава тези неща? Все има някакъв повод, не може да е без нищо...
Подозирам, че мъжът ти ѝ е намекнал или направо се е опитал да ги отреже в претенциите му към него и затова тя така да реагира... Много ясно, че снахата е виновна, маминото злато – никога.  Laughing

# 605
  • Gotham City

Добре де, тя защо ти е наговорила тогава тези неща? Все има някакъв повод, не може да е без нищо...
Подозирам, че мъжът ти ѝ е намекнал или направо се е опитал да ги отреже в претенциите му към него и затова тя така да реагира... Много ясно, че снахата е виновна, маминото злато – никога.  Laughing

Като цяло ми е сърдита, че не съм звъняла, и това го твърдя със сигурност, тъй като си я познавам, но както казах, през деня не мога, а пък вечер не ми се струва удачно да звъня, докато е там.
Иначе мъжа ми още в началото на седмицата просто ги беше помолил да не казват в последния момент като има нещо, нищо друго. Може това да не и се е харесало, не знам

# 606
  • София
Именно Simple Smile
Защо точно с това се доказва някаква любов и то напук на кого Simple Smile
Според мен, не напук, а просто не могат да откажат на внучето.
А, то много добре схваща, че точно при тях може да пробие и да получи каквото му е забранено вкъщи.
Нали никой не си мисли, че бабите насила купуват и тикат в устата, въпреки че детето не иска?
И друго си мисля- масово срещани са деца, тръшкащи се и ревящи за нещо, което не са им купили родителите.
Как бихте инструктирали бабата да действа в този момент?
Да го остави да се тръшка по земята, да го поотупа по дъното на панталоните, как?
Струва ми се, че много едностранно гледате на тези отношения- все едно давате една кукла на бабата и тя кара по списъка, щото куклата ни шава, ни иска нещо, ни реагира.

# 607
Не, абсурТ. Тук не е напук. Но майка ми е със слаби ангели, а моята дъщеря е невероятен манипулатор. Вади душата на баба си с памук. Както казва мъжа ми и двете са за бой.

# 608
Harleen ,
Явно е свикнала да и обръщате внимание при всеки проблем. Не може да третира сина си и теб с еднакъв аршин. Той нали се отзовава. Ти , очевидно си информирана редовно от него за състоянието и, сега си се обадила да я чуеш и лично.
Хич, ама хич не се разстройвай. Хващай улиците , както са те посъветвали, щом и тм е на работа и мисли за хубави неща. Явно е крива жена, ти нямаш вина.
Да не вземеш да и се извиняваш ! Изчакай да се оправи, все ще има повод да си и кажеш под някаква форма, че не е права. А тя защо не ти звъни да пита как си ? В болницата едва ли плетки плете, или бродира.
Аман от егоисти, ей.

# 609
Ама аз написах ,че дори баба ми изрично казва как ги молила в магазина да си изберат каквото и да е, баба плаща и всичко дава, а продавачката, която й е приятелка, и пред която явно се прави шоуто, чак се изумила как нищо не искат или как си избират по едно нещо- както са свикнали. Wink
Както и да е, нямам за цел да се обяснявам н страници. Simple Smile Ясно е за какво става въпрос.
Сега са големи и отдавна тя се допитва до тях, защото са по оправни от нея и много добре ценят и парите, та не е нужно да се купуват глупости заради някой си. Simple Smile
Свеки носи неща по друга причина к сама си казва. Купува или носи каквото взима за себе си, без значение дали ни харесва и ни е нужно. По едно време постоянно носеше гъби. Намекнах й, че явно не ме лови, да търси друг начин да ме трови JoyА тя обясни че носела гъни, защото обича, а едно време нейната свекърва не й била носела нищо, дори едни прости гъби.
Така че има всякакви хора, поводи и причини.  Не само каквото си си решила или преживяла ти Simple Smile

# 610

Иначе мъжа ми още в началото на седмицата просто ги беше помолил да не казват в последния момент като има нещо, нищо друго. Може това да не и се е харесало, не знам

Най-вероятно е това. Плюс факта, че ти не си звънила... Веднага е решила, че ти си сърдита и си го насъскала да ги отреже.
Това жените сме страшна работа – умираме да правим от нищо нещо, най-вече драми и скандали.  Laughing

Имай предвид, че наистина с възрастта хората стават като децата – капризни и тънкообидни. Всички това ни чака. Sad

# 611
Да, не й се връзвай. Настоявайте си по техническите въпроси със съгласуването на прегледи и помощ, за останалото през едното ухо да влиза, през другото да излиза.

# 612
Сийке,  някой са си така родени.
Да се чудиш защо се разсърдила и накрая разбираш и ти става лошо. То да те е страх една дума да кажеш да не си я извърти както и скимне.

# 613
  • Gotham City
АМа наистина са като малки деца, пък хич не са чак толкова възрастни, но...
Ще си редактирам първото мнение сега и отивам да се разходя, свита и ревяща на дивана, после ще ме е яд, че не съм излезнала.
Благодаря ви искрено  Hug

# 614
  • волно калдъръмче
Това с гъбите аз бих приела за обида. Много грозно изказване. Тя ти носи подарък, а ти я набеждаваш, че ти мисли лошото. Даже и на майтап не бих казала подобно нещо.

Всеки приема нещата и реагира според опита си. Свекърва ти е предвидима. Иди да запалиш свещ.

Общи условия

Активация на акаунт