С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 369
  • 827
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Е то, ако няма здравословен проблем и да се наруши забраната, няма последствия. И ако ще се случва нарушаване на забраната от самото дете, то това става тръгвайки на училище, защото и да ходи на градина няма възможност да си купува само нещо забранено.
Пак се връщаме в по-ранна възраст, когато се определят правилата за гледането на детето и не детето има възможност да наруши забрана, а бабата. Именно защото бистрим бабите да не нарушават забраната, а ти твърдо заяви, че искаш да виждаш внуче, на без списъци с инструкции какво може и какво не може. И само ти и Пълна луна бяхте на мнение, че щом детето е оставено на бабата, само тя решава какво може и какво не. Всички други са съгласни, че правилата на родителите трябва да се спазват от гледащия детето

# 586
Не мисля, че е страшно  разказаното за пълното дете , то опитва  което  е забранено  и се отказва.Та извод-не трябва да се забранява излишно, опитването  е  в реда на нещата.Наистина опасното, алергени, детето знае защо трябва да избягва ,те не са идиоти.А баби идиоти също се избягват.Но повечето не са такива.

# 587
Ненужно е да се задълбава в крайни случаи като опит да се противопоставят на нормални човешки взаимоотношения и не за друго,  а защото никой в темата не се е запънал като магаре на баир да вика:"Йок, та йок,  на детето с алергия трябва да му се дават алергени!"
Не е нормален разговорът, защото няма чуваемост. 

# 588
Не знам какви са повечето баби. Знам какви са нашите и чета тук какви са всички.
Освен това децата не са идиоти и даването на забранени храни от бабите е идиотско, да. На моето дете, набмюдавано от ендокринолог по друг повод, му беше разяснен и даден хранителен режим и изобщо не беше нещо особено. Детето си говори с лекаря, спазваше си го, повечето съученици също са запалени по здравословни храни. Съвременните хора са. На фона на това купуването на най долнопробната близалка и настояването от бабата, че непременно трябва да се изяде, защото дъра бърза да не повтарям Абсурд, е смешно, да. Да, моите деца ядат домашно мляко и всякакви зеленчуци защото аз и детската градина ги научихме. Свекървата с колите не им прави услуга. Ще се изпият, но не в в това въпроса. Не забранявам излишно газирано, но не купувам да се подмята у нас и нямаме навик да пием. Като има-пият. Това не значи, че в училище първо си купуват кола. Напротив. Нов веднъж седмично да си купят, да, което не е драма, но навика и поощрението да се пие газирано го нямат.
В същото време същите баби ми обясняват доктора какво им казал, какво забранил и фанатично мерят кръвно и броят залци. Е, питам ги, защо ти не изядеш тази близалка или две парчета торта наведнъж. Ама ще ми стане лошо, ама не обичам, ама вредно е. Е защо тогава го даваш на детето? И почва мантрата Ама не може всичко да му забраняваш. Simple Smile Логика-нулева
И другия момент. На моите хора им е неудобно да отказват на настървени роднини ( в частност баби) и ме ползват като удобно извинение. Мама не дава Joy

# 589
  • София
Е то, ако няма здравословен проблем и да се наруши забраната, няма последствия. И ако ще се случва нарушаване на забраната от самото дете, то това става тръгвайки на училище, защото и да ходи на градина няма възможност да си купува само нещо забранено.
Пак се връщаме в по-ранна възраст, когато се определят правилата за гледането на детето и не детето има възможност да наруши забрана, а бабата. Именно защото бистрим бабите да не нарушават забраната, а ти твърдо заяви, че искаш да виждаш внуче, на без списъци с инструкции какво може и какво не може. И само ти и Пълна луна бяхте на мнение, че щом детето е оставено на бабата, само тя решава какво може и какво не. Всички други са съгласни, че правилата на родителите трябва да се спазват от гледащия детето

Написах черно на бяло, че ако детето има проблем, разбира се всички ограничения ще бъдат спазени.
И написах също, че ако не си се омъжила за наследствен идиот, ще си наясно, че когато е бил бебе майка му също не  му е тикала ягоди в устата.
Защото, педиатрията не е измислена преди 6 години специално за твоето дете.
Ти все даваш разни примери с манталитет от 17 век, че и по- назад, и няколко пъти съм те питала, къде, в коя паланка си ги виждала тия ексцесии? newsm78

♥ HAPPY ♥, при мен няма "дъра- бъра", защото съм достатъчно интелигентна, за да не допускам някой да се налива с кола или да смуче близалки и зрънчо.
И не ти прави чест да ми изкривяваш думите.
Ако твоите родители или на мъжа ти, само толкова си могат, не означава че всички са като тях.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 10:47 от absurT

# 590
Моята свекърва е давала всичко. Повивала е. И други неща. В коритото на бебето топеше мръсните дрехи " против уроки", защото така се правело, защото не давах да слага поне сол( понякога по една лъжица, че да миряса). Защо мислиш, че ВСИЧКИ свекърви не са идиоти.
Въпреки това не съм се карала с нея, в името на добрия тон. Може би съм била глупава, може би не. Но детето си оставях на нея много рядко, въпреки че бяхме без пари, млади и много трудно. Инстинкт някакъв.

# 591
Чудя се , ние безалкохолно не внасяме ,с изключение когато имаме много гости, може да искат.Предпочитам сокчета  ,нищо че имат захар ,поне е натурална.Разредени компоти или нарочни сокове , а най-често  вода.Малки и  гореми това пием.Аха,  и чай,запарка , изстудена или топла от всякакви треви, шипка  ...Това пък е лесно за възприемане.Сладкото-домашно.Но не ги отглеждам,само са гости.Не знам какво се променя с ежедневен контакт.

# 592
Ами редно е да се правят разграничения. Има жени, както каза абсурТ , идиоти. Макар, че грубичко звучи. Та въпросните правят разни неща просто напук, не за нещо друго. Важното е да си наложиш, другото вятър работа.

# 593
  • София
Предлагам да се включат майките с големи деца- 15 и нагоре и да кажат какво е останало от цялото учене на "правилно" хранене през годините?
И не че нещо, ама като се хранят някои много правилно и не дават на децата си нищо "вредно", защо имат наднормено тегло?

ПП. Под "вредно" имам предвид да им се направят на децата веднъж седмично домашни мекици, пържени филии, баница, пица.
Сладолед да хапнат.

# 594
Чудесно БорЯна, моите обожават компот, кисели краставички, салата, домашни месца ако има, картофки....простички неща. Идеално:) За такива неща не споря, обожават да идат с баба ми да берат билки или къпини. Защо по ягодите тогава се купуват коли и близалки Simple Smile Е това казвам Simple Smile
Абсурд, моите са на 13 к 17 вече Wink

# 595
Добре де, давам пример с майка ми. Тя гледа малката от време на време. Ами тръгнали по магазините и тя купувала в несвяст. А е сама жена с малки доходи. И взела хиляда работи - то сокове, пръчки, бисквити, шоколади. Да има там глезотии. Защо ? Едно, че си пръска парите, друго че това са си боклучеви работи. Можем и без тях. Затова и се карам. Не ми се е разсърдила, нито аз на нея..ама мига виновно.

# 596
Именно Simple Smile
Защо точно с това се доказва някаква любов и то напук на кого Simple Smile

# 597
  • Gotham City
.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 12:02 от Harleen

# 598
Нормално е да се оплачеш, по темата е. За съжаление възрастните хора, особено с болежки, стават доста сприхави и егоистични. Не е лично към теб, съвсем нормални възрастови изменения, и простотия да си го изкараш на бременна жена.
Прегръдка
Пусни си хубав филм, направи си нещо вкусно и разгледай по ведри теми във форума:)

# 599
Аз не разбрах къде е мъжът ти в момента? Ако е при нея, можа да ѝ се е скарал нещо и тя да си го изкарва на теб.
Разбирам колко ти е криво... Излез навън, не стой вкъщи. Сама излез, седни някъде на слънце, изпий нещо, почувствай се човек. Наслаждавай се за последно на това удоволствие, защото доста време занапред няма да можеш да си го позволиш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт