С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 344
  • 827
  •   1
Отговори
# 675
  • France
Историята, която разказва Злодеида е потресаваща. Не знам как може да се повлияе на въпросната?
Вярно е, че го има този мит в БГ, че като наближиш, или още по-лошо, минеш 30те ще имаш задължително проблеми.

# 676
  • София
Не е мит. Дори Стаменов беше казал, че е добре първо дете около 30.
Ами ако имаш проблеми, за които не знаеш, но чакаш 35, щото твоя приятелка забременяла от раз на 40 и значи - и ти ще можеш?

# 677
  • Оптимист по принуда
Само аз ли считам за неправилно разказването на толкова лична история, която не е твоята и с такива подробности? С каква цел е? Помощ, клюка? Не знам..

# 678
Щом Зло е готова да и даде да чете коментарите, това за мен означава, че приятелката и знае, че историята и е публикувана . Това не е клюка, а търсене на съвет чрез трето лице. В толкова голям форум е нормално да се съберат повече мнения, а не само на Зло. Пък и виждам, че общата нагласа съвпада с тази на Зло .
Нека приятелката и да прецени дали е субективно , или колективно Rolling Eyes

# 679
И аз имам подобен случай от практиката ми. Само дето имаха две деца. Лелята неомъжена, живееха си в същата конфигурация - мъжът, жена му, майка му и сестра му. Изгониха снахата, а лелята се опита да стане майка на децата. Още докато живееха заедно, лелята взимаше децата от детска, тя ходеше на родителска, водеше децата на пазар и други неща. Майката се съревноваваше през цялото време със зълвата, но и нямаше подкрепата на мъжа си, чиято работа изискваше отсъствие от страната за седмици. Съдът й ги върна, но мина време. Голямото дете не искаше при майка си, предпочиташе лелята, доста го бяха настроили.

# 680
  • Оптимист по принуда
Не смятам, че Злодеида ще и' покаже написаното. Ако съм на мястото на момичето, сигурно ще се смачкам доста от постъпката и'.

# 681
Да се смачка ли? Тя вече е с ниско самочувствие и самооценка, няма накъде повече. Може да й дойде акълът и да се освести.

# 682
  • при късмета
Не смятам, че историята е поднесена клюкарски. При това не е написала трите имена и ЕГН на приятелката, а се обсъжда казуса. който си е точно по темата. А приятелката дори да прочете, смятам, че ще ѝ е повече от полза, отколкото да ѝ навреди. Рядко в тази тема мненията по някой казус са единодушни, така че и да го прочете, наистина може да се освести и да разбере накъде отиват нещата. Може и да храни някакви илюзии, че ще се развият различно и като никой не предвижда такава алтернатива, все нещо ще започне да я съмнява

# 683
А и такива истории за съжаление се срещат често, та е добре да се обсъждат. тя може и да не прочете, но друг в нужда да прочете и помисли...

# 684
  • София
Злодеида си познава дружката, надявам се правилно да е преценила дали ще се възмути или ще се върже на форума.
Много хора си мрънкат пред близки, но сакън да не излезе пред чуждите хора. Всъщност, като се замисля - и аз не бих искала всеки да знае моите проблеми.

# 685
  • при късмета
Да де, ама ние не знаем чии точно са тези проблеми. Не се обсъжда конкретен човек, а казус. А е хубаво всеки казус да е с реални примери, иначе дискусията не, че е безсмислена, но е по-продуктивна

# 686
  • Оптимист по принуда
Всъщност, като се замисля - и аз не бих искала всеки да знае моите проблеми.
Изборът дали да си разкажеш историята, кой ти пере гащите, колко е грозна зълва ти, как отчаяно искаш дете и репродуктивните ти проблеми, дали да потърсиш помощ, все си мисля че остава личен, а не на 'приятелите' ти да го изложат на всеобщо обсъждане. Форумът е на един клик разстояние навсякъде по света, ако тя искаше нашето разнищване, щеше да го намери.

Да де, ама ние не знаем чии точно са тези проблеми. Не се обсъжда конкретен човек, а казус. А е хубаво всеки казус да е с реални примери, иначе дискусията не, че е безсмислена, но е по-продуктивна
По така детайлно изложената информация, лесно може да се разпознае.

# 687
  • София
Все забравяте, че това е форум и тук сме с никовете си.
Да говориш за своя приятелка, без да споменеш име, подробности, по които да бъде разпозната, не е клюкарстване.
Споделяне на проблем, е и може да помогне на някого.

# 688
Може. Има хора, които се припознават. Хубаво е да видиш другата гледна точка.

# 689
Име, държава в която са сега, село, град и т.н. не са посочени. Но веднага се започва каква клюкарка е написалата историята или задала въпроса. То по тази логика, вие защо развявате свекървите си по разни форуми? Това не е ли клюкарско? Какво като и вас ви засяга, нея питал ли я е някой дали иска да четат непознати колко е гадна, зла, недосетлива и пр.?

Общи условия

Активация на акаунт