СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 251
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Информация за пробните в МГ Пловдив.

Скрит текст:
[/ПРОБЕН ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА   ПДФ   Печат   Е-мейл
Сряда, 13 Март 2019 15:41

ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПРОБЕН ИЗПИТ
ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА,

който ще се проведе  на 24.03.2019г. в МГ „Акад. Кирил Попов”,
гр. Пловдив
УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,
На 24.03.2019г. в МГ „Акад. Кирил Попов”  от 9,00 часа ще се проведе първият за тази учебна година пробен изпит по български език и литература по формата на Националното външно оценяване в 7 клас. ( Първата част  ще представлява работа с тест, а втората ще бъде писане на преразказ.)
Упражненията ще бъдат съобразени с  реално взетите до този момент от програмата по български език и литература произведения и урочни  единици.
Организацията на времето за работа ще следва точно зададения от Министерството на образованието модел.
При връщане на писмените работи учениците ще получат адекватна обратна връзка и ще могат да задават въпроси, за да преодолеят индивидуалните си затруднения.
На желаещите ще бъде дадена  възможност да се запишат по избор на предстоящите до края на учебната година пробни изпити по български език и литература или за предвидените пробни изпити по математика.
Следващите дати за пробни изпити са:
1. Български език и литература  за VII клас  по формата на Национално външно оценяване  (I и II модул) на  на 19.05.2019 г. (неделя).   
2. Математика  за VII клас  по формата на Национално външно оценяване  (I и II модул) на 07.04.2019 г. (неделя) и на 01.06.2019 г. (събота).

Цената за участие в пробния изпит по български език и литература е 12 лева.
Записвания се приемат в кабинет №214, който се намира на втория етаж в сградата на корпуса на гимназията от 14 март 2019 г. - 08,30 до 16,30 часа(в работните дни от седмицата).
Сърдечни пожелания за блестящо представяне!
От екипа на МГ „Акад. Кирил Попов”spoiler]

# 661

В Английската от тази година половината паралелки са с втори език - КИТАЙСКИ! Каква е ролята на втория език по новата програма - ще има ли матура върху него и докога ще се учи?

Не е лоша идеята, стига на децата да им се учи.Това е език, който тепърва ще става все по-значим, само се чудя доколко може да се научи в училище. Но все пак, някаква представа за езика ще се придобие.

# 662
  • София
Дидева, златна си, сърдечно благодаря за Екселчето.
Понеже поизостанах доста с четенето на темата, тамън се блещех на акробата и експериментирах, че да оправя сливането...

# 663
Здравейте, за който се интересува Wink
Регалия са пуснали форма за регистрация - пакет само за вторите два предварителни изпита на 14 и 21 април.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 13:30 от 6tiplio

# 664
  • София
Благодаря, 6tiplio. Някой може ли да каже повече подробности за предлаганата услуга  - участие в общо решаване на задачите с коментар от преподавател? Как протича в смисъл кой решава - децата или учителите?

За който се интересува - СМГ Учители ООД днес вече качиха резултатите от ПИ по БЕЛ от 24.02.

# 665
Дъщеря ми е на училище и не мога да я разпитам, но съм плтила услугата присъствие при
решаване на задачите и тя е доволна. След ПИ каза, че вече всичко е ОК - което не се е сетила, го е разбрала.

# 666
  • София
6tiplio, учител си ги решава.
Моята от математиката беше по-доволна, от анализа по БЕЛ не толкова, но не иска да ходи повече
(бях платила само за 2, реших, че ако иска да ходи винаги мога да доплатя). 

# 667
Моята беше доволна от обясненията на учителите в Регалия след изпитите. Записала съм я и за другите два пробни, т.е и за обясненията след това.

# 668
  • Sofia
merrynem, доволни ли сте от резултатите, които дъщеря ти постигна на предните ПИ в Регалия. То си е до дете, но все пак дали нашата школа ги учи добре Grin

# 669
И аз смятам, че са много полезни тези разяснения, особено за дете, което не е решило всички задачи. Казват се  и критерии и точките за всяка задача и общо взето още след изпита  си наясно с резултата.

# 670
AniK, средна хубост- по БЕЛ има 82 т., но беше с отит и не се чувстваше  добре. По Мат бях в пълен потрес- беше решила  последните , трудните задачи, а от първите, лесни, супер лесни - пълно мазало-общо 69 т.  На преразказа има 27 т. То всъщност точките не са ми кой знае какъв критерий, по- лошото е че виждам, че има още да работи, а я мързи, мисли за гаджета, сопва се като я карам да учи, а за капак баща й е супер спокоен и нито веднъж не й се скара или поне по-остро да реагира. В заключение - във Веди мисля, че ги учат добре, стига да има кой да учи!

# 671
  • София
В заключение - във Веди мисля, че ги учат добре, стига да има кой да учи!

То това важи и на други места. В Милениум по повод на първия случай синът ми да е с непълно домашно разбрах, че имат един младеж от групата, който почти всеки път е без цяло домашно. А синът ми, като им оставят време да преговарят за пробен изпит вместо домашно е много щастлив, защото просто нищо не прави.

# 672
Тук във Варна за такова нещо не съм чувала, да ги съберат след пробния и да им разяснят задачите и точките.

# 673
О, бизнес,Ясмин! Плаща се за тази екстра! Но е полезно. Във възторг съм от организацията на Регалия- експедитивни и точни!

# 674
  • Sofia
Аз пък само се ядосвам - с този неделен курс и съботен урок по БЕЛ в 10ч., не мога да го пусна на ПИ в друга школа, без да бастисаме наше занимание. Обмислям само един ПИ по математика в Бултест най-вероятно, защото не върви в пакет с БЕЛ. Иначе ще си ходи на всички пробни във ВЕДИ, но ми се иска и външна проверка по-към края.

merrynem, умориха се децата пък и хубавото време все повече им мъти главите. Нашият на цялата натовареност, само добавя нови страсти - самоук китарист, сега се записа на уроци по китара. От известно време и на карате започна да ходи. То няма лошо, но едва успявам да му подредя учебната програма. Нали съм от тези, които следят зорко как учи и пише, че много имаше да наваксва Grin Закрепи се ок.80-те точки по двата ПИ, но това във ВЕДИ - нали казват, че там са по-лесни. Трябва още напън Confounded

Общи условия

Активация на акаунт