СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 317
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Мога ли да намеря ключ с отговори на Олимпиадата по БЕЛ Общински кръг София от 16 декември 2018 г.? Ще бъда благодарна ако някой го има и го сподели тук.

# 421
  • София
Резултатът й от Мат Междучасие все още не е излязъл. Има ли и други като нас? Днес звънях и ми обясниха, че имало проблем с някои от работите и затова е забавянето. Странно от какво естество би бил проблемът? То докато излезе този резултат, ще дойде време за следващия пробен.
 В Регалия има 94т.  2 объркани задачи от теста с по 3т , но тя си знаеше, че са й грешни, така че е очакван резултат и няма изненади. 5% са с по-добри резултати от нея.  Знаете ли колко деца са се явили в Регалия на този изпит?
Да, и на ММ вчера казали, че оставали още няколко работи да провери г-н Симеонов, който бил много зает. Учудих се защо са цитирали име на проверяващ и само един ли е ?! Иначе синът ми се яви на 9.02. и е външен ученик за тях. Посещава само школата им по БЕЛ, ако това има значение... Явно статистиката им ще се променя още.

# 422
  • София
Да, г-н Симеонов е единственият проверяващ. Задачите са си негови и той си ги и проверява. Никой явно не се наема да му проверява задачите. Simple Smile А как се справя с всичко като шесторъкия Шива, това за мен остава загадка.
И дъщеря ми е външна за школата, но се яви на 17.02 и вече тече 3та седмица без резултат.
Според мен е малко относително коя школа има по-лени или по-трудни пробни. Може в конкретната школа и на конкретния изпит  да не ти е ден и ето ти по-лош резултат и съответно усещане за по-труден изпит, както и обратното.
Ясно е само, че Симеоновите задачи от Междучасие са наистина с една идея по-трудни или по-скоро по-завъртяни от на другите,  но пак са си решими за седмокласници.

# 423
  • На топло в неговото сърце.
Кои частни училища в София са добри за гимназиален етап според вас?
Предварително благодаря на отзовалите се!

От английските най-масови са Ив. Апостолов, Дорис Тенеди и У. Шекспир /в цитираната поредност/.
Немските са Кестнер и Веда. Уве кинд от 8-ми клас учат английски, а немският е поддържащ.

Френски като начало от 8-ми клас няма.

За испанската частна май няма клас за нашия набор - те стартираха по-късно и май /не съм проверявала/ нямат гимназиални класове.
[/quote]

Американския колеж

# 424
  • София
Кои школи провеждат пробни изпити в събота?

# 425
  • София
звездица, моята дъщеря ходи в Бултест. Не мога да кажа за ниво на трудност, но учителката й по БЕЛ там е страхотна. На мен ми направи впечатление, че като се съберат общия брой точки на изпита по математика, сборът е 96. Губят ми се 4 точки.
Колкото до изпита, тя не е доволна от резултатите. БЕЛ - 83, математика - 85.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 16:27 от etomira

# 426
  • София
звездица, моята дъщеря ходи в Бултест. Не мога да кажа за ниво на трудност, но учителката й по БЕЛ там е страхотна. На мен ми направи впечатление, че като се съберат общия брой точки на изпита по математика, сборът е 96. Губят ми се 4 точки.
Колкото до изпита, тя не е доволна от резултатите. БЕЛ - 82, математика - 85.
etomira, и аз забелязах, че странно са разделили точките от двата модула- според мен макса на първи модул е 62 точки, а на втори модул е 38  точки- сбора е точно 100 точки. Друг е въпроса, че има едно дете с макс точки на първи модул, и друго с макс точки на втори модул, но това няма значение всъщност, важното е че сбора прави 100 т.
До колкото помня на матурата модулите са разделени 65:35, нали?
А моята си е доволна от точките, нищо че не са впечатляващи тези по БЕЛ  Laughing
Аз обаче не съм  Rage

# 427
  • София
Кои частни училища в София са добри за гимназиален етап според вас?
Предварително благодаря на отзовалите се!

Американския колеж

Утре мисля е последният ден за подаване на документи за участие в изпита.

# 428
Проект на Заповед за определяне на правила за организация на дейностите по приемане на ученици в VIII клас в неспециализираните училища по държавен план-прием и утвърждаване на образци на документи, необходими за организиране на дейностите по приемане на ученици за учебната 2019/2020 година

Заповед
Организация на дейностите
Образци на документи

VI. Директорът на училището, в което се приемат документи за участие в класирането:
1. Определя със заповед служителите, които приемат документите, и ги инструктира за задълженията им.
2. Организира и контролира приемането на заявленията за първо и за трето класиране на учениците.
3. Осигурява въвеждане желанията на подадените на място заявления и тяхното разпечатване и подписване от родителите/настойниците.
4. Предоставя разпечатените и подписаните от родителите/настойниците заявления на председателя на областната комисия по приемането на ученици в VIII клас.

5. Получава предоставената му информация от председателя на областната комисия – списъци, графици и др.
6. Получава и обявява на общодостъпно място в училището информация за броя на незаетите места след всеки етап на класиране и записване по училище, профил/специалност от професия.

Мисля, че от този текст става ясно, че все пак ще има училища гнезда, но заявленията ще се въвеждат на място веднага, ще се разпечатват и ще се подписват от родителите/настойниците.

# 429
  • по Пътеката
Здравейте,
благодаря за новата тема!

Светкавица, моята дъщеря е с атопична екзема!
Можеш да ми пишеш на лични.

# 430
      Честита Баба Марта!

Здраве и късмет за децата и за семействата ви!

Искам да попитам пак за материала по литература.Притеснява ме, че май изостават децата. Още разглеждат "Една българка", а предстоят нови произведения и нови автори- за три месеца- грубо смятам 6 произведения. Юни не го слагам в сметката, вероятно тогава ще трябва да се преговаря.

# 431
  • Варна
Честита Баба Марта и от мен!
И синът ми още е на "Една българка". Аз също съм притеснена.

# 432
  • Варна
И нашите са на ,,Една българка". Не съм притеснена, със сигурност има време да се вземе всичко. По-късно - по-добре, тъкмо да не забравят! Mr. Green По мат са на втори признак за еднаквост.

Честита Баба Марта и от мен! Да са ни здрави децата, румени и засмени!

# 433
  • София
Честита Баба Марта!
Много обичам този празник, защото ми навява усещане за пролет. Днес денят е прекрасен и ми е едно такова леко и светло. Simple Smile
Всъщност и дъщеря ми е все още на " Една българка", но не съм се притеснила. Имам доверие на учителя й и знам, че няма да остави неизучено или претупано произведение. А освен това и на курса си е на "Една българка", така че явно така трябва да се движат времево.

# 434
На сайта на РУО - Варна е качено предложението за държавен план-прием в VIII клас по профили и професии в профилираните и професионалните гимназии, в средните и обединените училища на областно ниво.
За обсъждане и изпращане на предложения в срок до 28.03.2019 г. на email: ruo@ruo-varna.bg

На сайта на РУО - Бургас също е качено предложение, но към момента изписва, че файлът е с ограничен достъп.
Предложения са качени и за Монтана и Разград на съответните сайтове на РУО.

Общи условия

Активация на акаунт