СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 310
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Честита Баба Марта!
Да сте живи и здрави, бели и червени, винаги засмени!

Дидева, благодаря.

# 436
  • Варна
На сайта на РУО - Варна е качено предложението за държавен план-прием в VIII клас по профили и професии в профилираните и професионалните гимназии, в средните и обединените училища на областно ниво.
За обсъждане и изпращане на предложения в срок до 28.03.2019 г. на email: ruo@ruo-varna.bg

На сайта на РУО - Бургас също е качено предложение, но към момента изписва, че файлът е с ограничен достъп.
Предложения са качени и за Монтана и Разград на съответните сайтове на РУО.
Виждам, че за 1 ЕГ има намален прием с една цяла паралелка (НЕ), както и това, че вече има обявен и четвърти профил (за разлика от нашия набор миналата година). Баловете определено ще се вдигнат.

# 437
Миналата година са били пак девет паралелки, ако може да се вярва на файла с план-приема.

# 438
  • Варна
Миналата година са били пак девет паралелки, ако може да се вярва на файла с план-приема.
[/quote

Не знам къде съм гледала през телефона Simple Smile - видях 4 АЕ и 4 НЕ.

Коригирам се, 9 са, макар че са изброени 8 реда, има 2 НЕ с профилиНЕ, АЕ, Мат и ИТ. Дидева, безупречна си!

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 12:44 от Manzhelka

# 439
  • непостоянно
Честита Баба Марта!!! Бъдете здрави и засмени Simple Smile
Дидева, благодаря 💐

# 440
  • Пловдив
Честита Баба Марта и от мен! Тъкмо в сряда приключиха "Една българка".

# 441
  • у дома с любимите си хора
Честита Баба Марта!Нека да сме здрави и усмихнати!
По литература приключват "Опълченците".По математика ми се струва,че прЕпускат из материала- на правоъгълен триъгълник с  ъгъл 30 градуса са.

# 442
  • София
Аз днес бях на индивидуална РС, за да видя резултатите от ПИ в училище. Според госпожата по БЕЛ, миналата година са имали за чернова карирани листи, а за белова бели листи с или без редове (аз чух, че са били без редове, ММ чул, че били с редове, чак в колата изяснихме слуховите си проблеми). Щели да имат още няколко такива ПИ в училище, което ме радва.
Почнаха "Опълченците" преди седмица. Ама май първите часове ги отделиха да го изрецитират всички, та се надявам да и се е затъкнало хубаво в главицата.

# 443
  • Варна
На сайта на РУО - Варна е качено предложението за държавен план-прием в VIII клас по профили и професии в профилираните и професионалните гимназии, в средните и обединените училища на областно ниво.
За обсъждане и изпращане на предложения в срок до 28.03.2019 г. на email: ruo@ruo-varna.bg

Благодаря!

Третият и четвъртият профил задължителни ли са за гимназиите? Ако няма обявени такива, какво следва?

Че май много ни се объркват плановете...

# 444
  • София
Честита Баба Марта! Да сме весели, засмени, да редуваме бели и червени! Simple Smile

Попитах докъде са по БЕЛ. Отговор: Още сме на баба Илийца.
Онзи ден получи първата си тройка в живота. Светът свърши драматично!

# 445
  • София
Тези, които са по-назад с произведенията, може да са наблягали досега на БЕ. Дъщеря ми е още на "Немили-недраги", но с граматиката са напред.

# 446
Колко напред? Нашите са на съставно сказуемо. Единственият нов материал, който предстои е обособена част. И докато го пиша, се сещам, че вероятно повече от бъдещите часове ще са по лит, по БЕЛ почти нищо не остана

В плана за Варна май няма големи промени, понеэза ЕГ. Интересно звучи португалски език като втори в 4ЕГ. В подредбата определено ще има изненади. Подозирам драстично покачвонеэнаэбала за Първа ЕГ, да видим дали ще мине пред МГ. Гимназиите са извън вниманието ни, но ми е любопитно.

# 447
Честита Баба Марта! Нека всички бъдат здрави, щастливи, усмихнати и с късмет!
И ние сме на "Една българка". Няколко дена са само на упражнения по математика.
Извинете за повторението - някой да има отговори на Олимпиадата по БЕЛ София от 16 декември 2018?
Весели празници!

# 448
  • Варна
Подозирам драстично покачвонеэнаэбала за Първа ЕГ, да видим дали ще мине пред МГ. Гимназиите са извън вниманието ни, но ми е любопитно.

Светкавица, кое те кара да мислиш така?
Аз се чудя каквъе е смисълът на двустепенното средно образование, след като си избират профил още след седми клас. Бях останала с впечатление, че това ще става след десети клас. Моята още се колебае дали МГ или ЕГ, пък какво остава отсега да знае за профил след 10 клас. Специално в Първа ЕГ, смяна на профил на по-късен етап си е доста трудна задача, предполагам в МГ ще е още по-трудно. Ще имаме доста неща да мислим при подредбата явно.

# 449
За ПЪрва ЕГ-защото има мат, ит, и ит, мат общо 4 паралелки. И много деца, които се колебаят дали МГ или Първа, вероятно ще предпочетат Първа, хем да езикът да е на ниво, нещо, което няма как да се случи в МГ без предмети по езика, хем мат да не изостава и като профилиращ да се държи един ден матура по нея. В общи линии, за колебаещите се деца, предпологам, че Първа с профилите излиза по-привликателна, затова си мисля, че най-успешните ще я предпочетат

Общи условия

Активация на акаунт