СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 259
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И в НПМГ са минус 1 паралелка и 1 видоизменена.
Коя е отпаднала?
Природни науки БЗО ХООС са 2 (52 деца).
Леле, резил... Confused
Дори не съм видяла бройката.
Значи само малко са пипнали профила, т.е. двете са еднакви, а не както е сега, едната е с 3ти профилиращ АЕ, другата Мат.
Гледах пак,... Дано пак не оплескам нещо, но само на икономическата са оставили профилиращ предмет език.

jd, сега и двете биологически са с АЕ (преди са се различавали с езика, сега заради математиката)
С НЕ е тази паралелка, за която е отпаднала възможността да се кандидатства с Физика.

# 616
  • София
Десем, профилиращите в НПМГ, в тази таблица са ограничени до задължителните. Трети и/или четвърти може да ги има в таблицата, качена на сайта на НПМГ, преди повече от месец.
Ред.: и там ги няма, погледнах сега.

# 617
  • София
Десем, профилиращите в НПМГ, в тази таблица са ограничени до задължителните. Трети и/или четвърти може да ги има в таблицата, качена на сайта на НПМГ, преди повече от месец.
Ред.: и там ги няма, погледнах сега.
Ние бяхме на отворените врати преди има-няма месец, и там поясниха, че 3-4 профилиращи ще се уточнят на по-късен етап.

# 618
  • София
Слънце, Звездица, благодаря, аз от далече оглеждам, но сега гледаме в Мто, а не в Пто на НПМГ.Hug

# 619
За профилиращите предмети може да се погледне в сайта на конкретното училище - какво е записано в учебните планове за настоящите 8 и 9 клас. Като някакъв ориентир. Но, всяка година внасят промени, т.е. май випуск с випуск няма да има еднакъв Close За мен критерий какво ще предложат за 11 и 12 клас като ПП (3 и 4, които не са обявени), си остава наличният ресурс от учители. 2 АЕГ е известна с географията Simple Smile
Миналата година гледах ФУЧ на 8 клас, на сегашния 8-ми не са същите например.

# 620
  • София
Бившето училище (105) последък не го споменавам с добро, но явно на някой му е светнало, че тенденцията надолу е постоянна. Сега не мога да си изкривя душата и ще посоча нещо положително.  Предлагат езиков профил с първи език АЕ с Б+Х.
Скрит текст:

До миналата година обявяваха за профилиращ История, "защото такъв учител имаме" (един от историците преподава и на АЕ, а според синът ми бил с добър АЕ, не знам защо не посочват и География, а за там имат кадър Гео+АЕ, но води само АЕ). Нямам идея дали учителите по Б и Х, водят на АЕ, но бяха едни от малкото (+Ф), които държаха по контрол нещата и децата учеха и дисциплина спазваха. Ако някой се интересува може да види имената им на сайта Природни науки (едната от химичките преподава и в две ЧУ). Май нямат пропуск да имат деца на олимпиадите в 7 клас.

# 621
За Бургас някой няма ли го проекта за план-прием? Каква е тая парола, дето са са я сложили само на него, все едно това е най-секретната информация в цялата държава?

# 622
  • нейде там, където ....
За профилиращите предмети може да се погледне в сайта на конкретното училище - какво е записано в учебните планове за настоящите 8 и 9 клас. Като някакъв ориентир. Но, всяка година внасят промени, т.е. май випуск с випуск няма да има еднакъв Close За мен критерий какво ще предложат за 11 и 12 клас като ПП (3 и 4, които не са обявени), си остава наличният ресурс от учители. 2 АЕГ е известна с географията Simple Smile
Миналата година гледах ФУЧ на 8 клас, на сегашния 8-ми не са същите например.

Затова ми харесва НПМГ. Поне ресурс има, за всичко.
Благодаря за информацията за 105-то.

# 623
# 624
  • София
Jd, моля, но имай едно голямо на ум.
Само отчитам, но не препоръчвам Wink

# 625
Как се отразява пролетта на децата ви?
Моята е страшно уморена и разконцентрирана.
Хем между 2-ри и 4-ти март пътувахме и направихме пълна промяна на обстановката и заниманията.
В училището й има пренавиване заради предстоящи изпити по език, но това не отменя приближаването на НВО. Чудя се да дам ли почивка /май преди априлската ваканция трудно ще се получи/ или да натягам? Колко да натягам /зная, че зависи от конкретното дете, но навярно "мами, набор 04" имат опит/, как да усетя, че тетивата ще се скъса и няма да издържи на опъна?
Не бих задала този въпрос, ако нямах споделяне от мой колега, чиято щерка предната година беше 7-ми клас, че е било фатална грешка решението им през пролетната ваканция да посетят Рим. Детето излязло от ритъм и до изпитите не влязло. Учителката му по мат. се чудела как може да са заличени отработени знания и умения. 

# 626
   Шарлот, аз и друг път съм писала. Девойката си пише само домашните от курса и училище и нищо друго не и давам допълнително. Колкото толкова.... Няма НВО-то да го превръщам в битка. Пускам ваканции и не бих я спряла примерно ако я изберат по програмата за обмен в чужбина за деца.
     Не можем да бъдем сигурни дали точно пътуването в Рим се е отразило на детето. Може да е било и обща умора и насъбран стрес. Ако детето, ти го усещаш, че се нужда е от почивка, значи трябва да я има. Аз лично единствено натискам на тема планиране на време, побутвам я първо да си свърши ангажиментите и после забавленията.

# 627
 не бих я спряла примерно ако я изберат по програмата за обмен в чужбина за деца.
   ......................................

Каква е тази програма?

# 628
  • София
Шарлот, моята дъщеря също е много изморена. Не й се учи и претупва нещата. Моят опит до момента е, че в такива моменти трябва да се даде почивка. Ние ще пътуваме априлската ваканция. Няма да носи учебници и ми се иска да проветри главата си от всичко. И преди съм писала наблюденията си от тениса. Когато се преумори, КПД-то пада и тренировките не са пълноценни. Даваме седмица - две почивка и после и настроението, и играта са много по-добри. Вярвам, че с училището е същото. Всеки си има граница на възможностите. Няма как да натискаме 10 месеца и после да очакваме тези деца да са на 100% на НВО-то.

# 629
 не бих я спряла примерно ако я изберат по програмата за обмен в чужбина за деца.
   ......................................

Каква е тази програма?
[/quote

Трябваше да  поясня повече:relaxed:]  Бях писала в темата, че училището участва в проект по Еразъм и преди седмица посрещнахме италианско дете у  нас за седмица. Деца от 5 държави пристигнаха в България, имаха обучения и езкурзии като за тази седмица бяха освободени от училище, /навакса вече пропуските/.Май месец ще има пътуване до Литва и ще изберат първите 5 деца от България , които ще заминат по същия начин за седмица и така на ротационен принцип тази и другата учебна година ще имат обучения в тези държави. Изборът е въз основа активността на ученика и как се справя. Другата година ще са другите пътувания и  сигурно девойката ще е в ново училище така, че има шанс сега да пътува, ако решат от ръководството на проекта.

Общи условия

Активация на акаунт