СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 265
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
И моят син нещо взе да изпушва. Пускам го все по-често и за по-дълго време навън. Много им е уморителна програмата - аз едва издържам да го возя и да следя домашни и уроци, а той пък ги и учи Persevere Направо не знам как ще избутаме оставащите месеци. Той ме успокоява - "спокойно, мамо, малко остана", а аз само надничам в календара кои бяха почивните дни Relaxed За съжаление не можем да си позволим да се отпускаме. Има още неща, които трябва да отработва и ошлайфа.

# 631
  • София
Наистина не е гаранция, че пропуските са от Рим. Какви пък са тези знания и то по математика, дето не се зубри, а се разбира, които изведнъж ще се изпарят Confused Освен да е била натрупана прекалено много умора. Моята преди няколко дни, седна след училище (прибра се към 16:30, докато хапне и се преоблече 17:30) да си реши задачите за курс по геометрия. В 19:00 излиза ядосана и казва: "Ще преписвам по БЕЛ, поне да отметна нещо, че нямам време. Не успях да се съсредоточа и не мога да реша нито една задача. Имах тежък ден" Head Band На следващата вечер си ги реши. Явно наистина е имала нужда да ѝ се проветри главата.
Тя моята, не носи много на натоварване, но и аз съм като нея и я разбирам. Лесно ни се къса пружината. Така, че гледам да е научено навреме за училище, за курса, когато има допълнителни ПИ, но за друго време не остава.

# 632
  • София
И аз съм на мнение, че не трябва да са постоянно на педали. Прекаленото натискане не води до нищо добро. Децата трябва и да поотпускат.  Ние за по-другия уикенд сме планирали кратка почивка. Пропускаме курсове, но не смятам, че ще е фатално. Не мисля, че пътуването до Рим е попречило на детето, а по- скоро родителите са намерили оправдание и са намерили най-логичното обяснение за несправянето на детето им. Аз също така търся (несъзнателно) причината извън нея, ако не се е представила на някой изпит или състезание, както съм очаквала. И повярвайте, винаги я намирам Simple Smile
Ние пътувахме за 10дни до Италия точно 3седмици преди изпита й в 4ти клас за СМГ. Имах много колебания и притеснения, но всъщност пътуването я зареди, почина и събра сили преди последния напън и на изпита се представи отлично.
Сега също не изключвам да направим подобно презареждане  май месец, въпреки, че тя този път е по- притеснена и не иска да отсъства дълго.  

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 13:08 от jenap

# 633
Предполахам, че сте се сдобили със задачите от днешния пробен в СМГ.
Ето отговорите и критериите за оценяване:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 634
Привет от  Бургас с пробен изпит
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 635
Предложение за държавен план-прием - ШУМЕН
Публикували към момента - Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София-град, Стара Загора, Търговище, Шумен.

# 636
  • нейде там, където ....
Jd, моля, но имай едно голямо на ум.
Само отчитам, но не препоръчвам Wink

Изобщо отказа да го вземе под внимание. Имат и униформи.
Кварталното училище си харесва повече. Само дето за там трябват още едни двайсетина точки общо, за да мирясам и да палим джапанките след първо класиране.

# 637
  • София
Joy

А тя униформата една... вратовръзка за 17 лв., но е задължителна (освен, ако не са разширили задължителното) . Поискаха парите на една майка пред мен миналата година. Докато им оставях бележката за записване и твърдо им отказвах да ми издадат "отпусно", тъй като не е нужно.

# 638
По молба на дамите, които ми писаха на ЛС. Пробен изпит СМГ, математика, 7 клас. 10.03.2019г
Критерии и отговори- 4 поста по-нагоре.
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 11:21 от Фран

# 639
В случай, че имаш бал да влезеш в професионална и профилирана паралелка коя от двете би била за предпочитане? Интересен казус за паралелките Системен администратор/Информатика. Учител сподели мнение, че за кандидатстване се използва хорариума изучаван до 10 клас. В този случай, ученик завършил профилирана паралелка или професионално училище (техникум), не би следвало да има проблем с кандидатстване медицина с биология и химия. Не се спомена изобщо за предметите на ДЗИ. Или чета малко или всичко е много объркано:rolling_eyes:
Благодаря за ПИ на СМГ! Не виждам 7 и 13 задача... погледа ми се замъглява от много задачи:smile:

# 640
  • София
По молба на дамите, които ми писаха на ЛС. Пробен изпит СМГ, математика, 7 клас. 10.03.2019г
Критерии и отговори- 4 поста по-нагоре.
Скрит текст:
Скрит текст:

ох, аз ли нещо недовиждам или не мога да смятам или има грешка в критериите и отговорите за оценяване. Тотала ми излиза 98 т.  Thinking

# 641
  • Варна
И аз се обърках - сметнах общо 102т. Rolling Eyes
А задача 7 и 13 не се виждат.

edit - точките излизат точно 100. На листа с отговорите е различно точкуването.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 11:56 от Didorani

# 642
Благодаря за тестовете. Нямам достъп до пощата. Ще съм благодарна, ако публикувате и някой пробен тест по БЕЛ.

# 643
# 644
Оправих ги.
7-ма и 13-та задача вече се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт