Юлчета 2018- тема 4

• 60 721
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Мустела също имат душ олио. Не мога да го сравня с друго, защото не сме ползвали на друга марка, но ни върши работа.

# 526
Мамите кандидатстващи за ясла в София- имате ли изгледи за прием, как върви?

Драма 😆

# 527
Аз ползвам на Веледа, крем се води и е хубаво. Децата освен първите 2 седмици да намажа чат-пат пак с лосион на Веледа, че се белеха, нищо друго не съм ползвала за кожата. То щото и масажи не правя Grin

# 528
Трябвва да имат оборотни колички, щом ремонтират гаранционно!
Яслата е драма наистина, хахха! Ама догодина ще е още По-голяма

# 529
Аз ще я пускам чак на 3г. май.

# 530
Аз ще я пускам чак на 3г. май.

Това е руска рулетка, имайте го в предвид! Визирам наличието на места. Е, зависи в кой район сте, разбира се Simple Smile и ако не ви бърка да сте в частна градина- и аз не виждам особенно смисъл от яслата, но за съжаление нямам избор :/

Да подсетя, че ако някоя мама кандидатства с настоящ адрес, трябва да изкара удостоверението ПРЕДИ класирането на 11 май Simple Smile

# 531
Мами, издирвам лятна бебешка количка тип чадър. Искам с едно движение да я сгъвам и разгъвам, за да я прибирам в багажника на колата. Този Полски танк, който го имаме в момента ,едно че не иска да стои в него и второ, че се изпотявам сто пъти докато я прибера в багажника. Не зная дали и в нея ще иска да стои затова търся нещо втора ръка евтино. Ако някой знае нещо да свирка не ми се рови в темата хаос за колички тук!

# 532
За яслите в София- кандидастваме сега, защото шансовете след това стават още по-минимални. Първо гледах кои са най-добрите градини в района хаха, но сега ще кандидатсваме там където са най-големи шансовете.

# 533
Момичета, не ще да спи моето дете и това е...
Снощи съм ставала 10 пъти за да я кърмя или просто да я успокоявам, тази сутрин е будна от 06:45 ч и преди малко си приключи втората дрямка за деня, която продължи около 25 - 30 мин (колкото беше и първата).
Постоянно излизаме на разходки, вкъщи не спира да се движи - хипер, мега хала е, нвсякъде пипа, пълзи, обикаля по мебелите и започна да ни кара да я държим за ръце, за да върви... Общо взето ми спира точеца и си мислех, че ще почнне повече да спи сега, като изразходва толкова много енергия, но уви... Даже малко си поплаках преди малко Cry
Не мога да си взема въздух, нито успявам  да спа, нито да се погледна в огледалото, само готвя, чистя и й ходя след пълзящото дупе.
Вече не приличам на човек, като се погледна в огледалото и не мога да се позная Disappointed
Малко да си се оплача и аз, тук по женски Simple Smile
Хубавото е, че ще ходим за празниците при моите родители , които живеят на морето и макар и само за 3 - 4 дни, ще мога да си отпочина поне от готвене и чистене, а и малко да разнообразя Simple Smile
За яслите - там май е един малък ужас а класиранията, успех на всички, които ще се пробват тази година. Аз все още се колебая, но май ще пропусна и ще оставя за другата година. Сега като се върна на работа, най - вероятно ще заложим на детегледачка, ама да видим... Simple Smile

# 534
Ама правете си дечица и я махайте работата Joy Donchenceto, аз чистя само като има още един поне на моята височина в стаята Joy От сряда взимам детска кухня от 1 до 3 години щото не яде пюрета и си реших още един проблеми Wink Вчера чак и крем карамел направих от кеф Joy Неспането и зъбите си остават на дневен ред Joy  Е сега е моментът за раница, но хич не ми се дават много пари за 2 месеца. А бе петък е, майната му на всичко, имам си бабукащо детенце, което също се събуди в седем без десет. Става все по-разумна, много ѝ се радвам като си маха шапката, при опитите за сядане от право положение, зъбатата усмивка сутрин като я взимаме уж да спи, а се катери по нас и като сурикат се оглежда ква щуротия да измисли Grinning Много я обичам, ейййййй Heart Eyes

# 535
Amphibia, много позитовизъм лъха от теб, определвно си зареждаща GrinningKissing Face

# 536
Добър ден майчета, препоръчайте хубави обувчици за прохождане от които сте доволни, ние бяхме с Беко, но ми се струва, че не стъпва правилно с едното краче, ще прикача снимка, а и постоянно стъпва на пръсти, според вас дали проблема е в обувката (ако сте ползвали на същатата марка) или просто така си стъпва моето дете?

# 537
  • Варна
Лятна ко1личка чадърче има хубавки на прилични цени85-100  лв по магазините. Тази седмица нали се занимавам с едно колело на моята количка и докато чаках ги огледах. Много се аАчудих на една за 85 лв,че цял месец ще сме без количка . Ама ще видим.. обувките са ни колев и колев. Само навън ги слагам. Мисля,че е нормално в началото да стъпва на пръсти.

# 538
Добър ден майчета, препоръчайте хубави обувчици за прохождане от които сте доволни, ние бяхме с Беко, но ми се струва, че не стъпва правилно с едното краче, ще прикача снимка, а и постоянно стъпва на пръсти, според вас дали проблема е в обувката (ако сте ползвали на същатата марка) или просто така си стъпва моето дете?
Ползвате ли проходилка или бънджи? Обикновено те насърчават стъпването на пръсти, вместо на цяло стъпало... Ако не се ползват не знам до колко е разпространено ходенето на пръсти - от моите деца нито едно не е ходило така, нито от наблюденията ми по приятелски деца, но Miss_V може да сподели професионалното си мнение най-добре.

Относно обувките - у дома е съвсем бос (без чорапи), навън - с пантофи с кожена подметка. Обувка с подметка бих сложила едва след стабилно прохождане. Под стабилно прохождане разбирам да си ходи сам, без някой да го държи, за разстояния от няколко метра поне и да му е предпочитан метод на движение, а не отделни крачки.
Иначе дребосъчето прави по 2-3 крачки (самостоятелни, без да се държи) от малко повече от 2 седмици (на 8.5м беше тогава). После спира, оглежда се, кляка и започва да пълзи пак. Но все още си предпочита пълзенето, така че не го броя за проходил.

За ръце не съм държала никое от децата си преди прохождането, дори не съм им показвала, че има такъв вариант Simple Smile  Ходят си по мебели, и когато са готови, се пускат да ходят сами. След като проходят - може за една ръка навън.

# 539
Душ-олио сме се спрели на Ларош лепикар (от дерматолог препоръчано за атопията), преди това имахме Мустела, Тиопфер и Тайс, но това е най-добре сякаш.

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 20:10 от Annabel-03

Общи условия

Активация на акаунт