Отговори
# 345
Мен и ДГ и ОЖ ми харесват по различен начин.
Но ДГ засега е много добре направен, дребните несъответствия, както ги определихте, не ме дразнят, а и това е измислен сюжет - в сюжета къщата се намира, там където се намира, няма никакво значение реално къде е - в Долен, Горен Смолян или не в България...

# 346
Честита Баба Марта! Бъдете много здрави!

Днес ще опитам да прегледам отново епизода и аз като Диабло забелязах някой неща. Едва ли Милошев е така идеен със скритите детайли, като Лийч и Пицалото, но... определено и аз забелязах някой неща.
Ще се опитам после да направя разбор.
На първо четене ми направи впечатление обрязването. Доколкото знам, то освен симлвол на обричането на мъжете от две определени религии на Бог, като негови слуги и синове. Друго, което знам е, че се прави с цел пречистване.

# 347
  • Пловдив
Аз не схванах намека на бременната полицайка...за интимните отношения на майка и син??? Явно тази не му е истинската майка?
А Дианчето се е хванала с пенсионера щото е паралия?

# 348
Намекът беше, за да види дали лесно мъжът изпада под афект. Но той запази сравнително самообладание. Провокация беше.
Сега нямам много време, но после ще пиша за теорията ми за убиеца.

# 349
  • Кърджали
Започвам да си мисля, че убиецът ще се окаже някой от полицията, някой близък... ЗНам ли, на там ме водят и материалите за сериала. Само се чудя кой. Но пък ако от първи епизод го позная къде е интгересното. Аз всъщност икато чета криминални романи все не познавам кой е убиеца Simple Smile
За диалекта, да, като цяло им куцат ударенията, особено на тази ми ти Баруга. Но за това съм склонна да си затворя очите, тъй де ушите, родопският диалект не е за всеки. Това да им е кусура.
А това коя къща къде се намира ... ами само някой живял в Смолян ще е чак пък толкова запознат. На другите не им е толкова важно. Такива леки несъответствия биват.
Като цяло както и снощи писах, първа серия ми хареса. Достатъчно за мен е че ме държа в напрежение.  Тая идея да се вмъкват кратки кадри от самото престъпление е много добра. 

Едно интервю с криминален психолог, който им е консултант.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-novoto-bylgarsko-kino/ … lY2HRu-8GghqmkdYo

# 350
Интересни са мидумите на Руфинка (сляпата жена). Още ми е рано да мисля кой е убиеца, но тя не е вкарана току така, т.е. думите й или описват самото убийство, или са пророчески за това, което ще последва. Сега със сигурност звучат неясно, но в края на сезона ще бъдат на място. Предполагам, че може и да са част от ключа за разплитане на случая.

Интересно е, че нарече убиеца "Дявол". Може да е прякор на човек или нещо общо с образа на дявола. Не мисля, че все още сме видели убиеца, рано е - ако не го покажат чак накрая, но не ми се вярва. Щв го видим по някое време, без да знаем, че е той.

# 351
  • София
Честита Баба Марта!
Ударно начало, много ми хареса. Динамичен, интересен, вълнуващ. Актьорите са супер. Владо е блестящ, нищо общо с Ицето с парцала. Духовникова ми харесва, много е нахакана. Не ми харесва само ако има любовна история между Филип и Мия. Искам изцяло крими сюжет, а не сълзи, сополи и цуни гуни.
Братът на Филип гледаше много подозрително арестуването на бежанеца. А това пред колибата умряла овца ли беше?

# 352
Да, овца беше. Това май беше една от причините да го арестуват, улика. Но сигурно ще разберат, че не е той. Тази овца примерно ще има очи. А междувременно може да намерят още едно човешко тяло с друга част от овцата, предполагам без кожа, но увито с козината й.

Ужас, почнах много да мисля  Joy

# 353
  • Кърджали
Умряла овца - да. Явно първо ще обвинят бежанеца. Но после като станат и другите престъпления ще се видят в небрано лозе. То в един сравнително спокоен град и едно убийство се приема много тежко и драматично, пък сериен убиец ще вкара ужасна паника.

# 354
Задявка между Филип и Мия е ясно, че ще има много отдавна. 😀

За тази Руфинка мисля беше споменато, че често ще се обръщат към нейните способности покрай разследването.

# 355
Първият епизод оправда очакванията ми. Харесва ми сценария, величествените гледки, от актьорите всеки е така лепнал за ролята си, сякаш е писана за него. Жестоки са всички. Освен тези, които сме обсъждали, приятно ме изненада появата на Cтефан Денолюбов. Дано има участие и в следващите епизоди, макар и като цяло да не е в главна роля.
Отчитам като грешка това, че Владо и Теодора се изкушиха да влязат в ОЖ. Удивлявaт мe коментари във фейсбук от рода на:
-Остава само и Банков да вкарат.
-ТАЯ (Теодора, а.к.а. Виктория) не я харесах нито в ОЖ, нито тук.
-ходи му на Ицето да е полицай.
Толкова ли е трудно да се разграничи филм от филм и роля от роля и да не се правят подобни нелепи изказвания и сравнения...
Mного пъти съм чела коментари на Kарамазов колко му е на сърце ролята на Филип Чанов и как се гордее с това, което е направил. Hо факта, че ОЖ се излъчва от три години, три или четири пъти в седмицата, а Дяволското гърло е 12 серии и така яко му убиват инерцията с един епизод седмично, никак няма да помогне да бъде оценен в тази му роля. Имам опасения, че за жалост ще беде запомнен повече като Ицето с парцала и Ицето с Kая...

# 356
  • Кърджали
Докато ги гледах ама грам не се сещах за ролите им в ОЖ. Единствено Д.Димитрова като се появи виж, си казах - а с такава коса и цвят беше най-хубава. Simple Smile

# 357
  • Пловдив
Сега...да питам  Grinning Духовникова е крими психолог или полицай?
А кой е бащата на Филип?Героят на Васил Банов ли?

# 358
Eдна весела, цветна снимка Joy

# 359
Е хайде сега, щял да бъде запомнен с парцала, глупости, роля като роля. Владо е много повече още преди на Евтим да ми се завърти в главата да прави сериали Grinning
Пък нехаресващи нещо винаги ще има, и хубаво да има, че иначе щеше да е идилия само Grinning

Общи условия

Активация на акаунт