Отговори
# 630
Сериалът е супер! И съм сигурен, че ще държи в интерес до последно. Толкова силно ми напомня "Туин Пийкс" - цялата атмосфера, изгледите, музиката... Навремето всички се питаха кой уби Лора Палмър, сега всички търсят пак кой ги сее тия трупове; още в първите секунди на първия епизод - крушката, която премигва - веднага ме "усмихна", светкавично като импулс през съзнанието ми премина "Туин Пийкс". Отделно в промотата има един кадър с една черна птичка - гарга ли е, какво е... спомняте ли си как започва всеки епизод на "Туин Пийкс" - само че там беше зеленикаво някакво птиче, доколкото си спомням. А онези двамата малките - бременната и... Славчо ли се казваше ония слабичкия - дори и те ми напомнят Анди и Люси (секретарката в полицейския участък в "Туин Пийкс"), само че в нашата версия не са чак толкова хахави и слабоумни. А на мен музиката ми е точно на място! Не мисля, че бих го възприел добре с някакви гайди. Да, те пасват на самия регион чисто географски погледнато, но за този СЮЖЕТ смятам, че точно тази трябва да бъде музиката. Няма начин да не са помислили над това. Тази музика не е случайно подбрана, нито е недомислица, сигурен съм. Има нещо много мистично и creepy в нея - точно както шедьовъра на Анджело Бадаламенти. Дори и в това откривам препратки към "Туин Пийкс". А самият женски вокал поразително много прилича на една друга мелодия от "Туин Пийкс", само че не от самия саундтрак, а когато Боб убиваше братовчедката Маги и агент Купър беше в някакво кафе - пееше една певица на сцената, прожектор я осветяваше само нея и точно онзи глас поразително ми напомня този от саундтрака на ДГ.

# 631
И на мен музиката ми е добре. Не мисля, че ще пасват гайди, Валя Балканска или друга народна музика пък било то и в съвременен аранжимент.

# 632
  • Кърджали
На мен ни гайди, ни народната музика ми липсват... Да, свързано е с региона, но някак си не ги свързвам с такъв сюжет... Лично усещане де...

# 633
Никой не твърди, че музиката непременно трябва да е народна. Говорим за инструменти и наши изпълнители.

# 634
Никой не твърди, че музиката непременно трябва да е народна. Говорим за инструменти и наши изпълнители.

Именно 👍

# 635
Здравейте,
Присъединявам се към гледащите сериала. Преди малко изгледах серията и ми хареса, макар по принцип да не ми допадат подобни заигравки с религиите и разни ясновидки. Напомня ми на Пурпурните реки.

# 636
  • Пловдив
Много чужди продукции използват нашата музика във филмите си, а ние обратното...но, както е решил Милошев.

# 637
то е крадено от няколко сериала, малко от тук малко от там, повече от онам..
В момента в Капките са героите до Етиен седят

# 638
Мда, на мен ми прави впечатление, че кой каквото е гледал, на това оприличава ДГ.

# 639
то е крадено от няколко сериала, малко от тук малко от там, повече от онам..
В момента в Капките са героите до Етиен седят
  Значи наистина са Карамазов и Духовникова, не бях сигурна .

# 640
  • София (Възраждане)
Относно музиката, не е ли противоестествено в заглавната песен към филм, сниман в Родопите, да се пее "Отиваш ли на Скарбъроуския панаир"? Bокалът е това, което основно не се вписва.  Това е като гафа с красотите на Пирин, онагледени със снимка от Скалистите планини.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 21:59 от Mooimeiske

# 641
Да, Владо и Теодора са в Капките. Даже Владо каза няколко думи и споменаха  Дяволското гърло също.

# 642
  • София
Отдавна си мислех, че ще го поканят в Капките и ето на Grinning Ще е интересен участник Simple Smile

# 643
  • София
Владо и Теодора са в Капките. Рачков бил споменал на Маги Халваджиян, че Владо пее, та Маги го покани да участва в следващия сезон на Капките. Владо каза, че ще помисли.
Аз лично ще се радвам да го видя. Точно миналата седмица като почнаха Капките и се чудих кой актьор ще участва този път, се сетих за Карамазов. То пък нито един актьор тая година. Neutral Face

# 644
  • Разпиляна във въображението
Във Вайбър Владо категорично каза, че няма да участва. Не е неговият тип шоу. Останах с впечатлението, че изобщо не харесва предаването.

Общи условия

Активация на акаунт