Отговори
# 465
  • София
https://www.facebook.com/V.KaramazovOfficial/videos/2319545151439361/
https://www.facebook.com/watch/?v=2319545151439361 - Ето линкът.

45 видеа, отразяващи снимачния процес на "Дяволското гърло"! Уха!
Много хубаво! Браво на Владо Карамазов за хрумката, наистина. Hands Raised Hands

# 466
*Tincheto*, благодаря! Два пъти редактирах, но не успях да разбера къде греша Simple Smile

# 467
Някои коментари много ме озадачават. Явно има хора с очаквания да гледат сериал, претендент за Еми. Аз пък се кефя, че гледам български актьори и български  сериал. Радвам се, че снимат филми, сериали и не се вторачвам толкова дали е чаааак толкова изпипано всичко.  Добре са ги подбрали, дано и интригата дабре да са я измислили. А природата е 😍😍😍

# 468
  • София
Владо си е сладурче Heart

# 469
  • София
*Tincheto*, благодаря! Два пъти редактирах, но не успях да разбера къде греша Simple Smile
Злати, просто слагай линка копи-пейст, без да слагаш нещо около него.

Владо си е сладурче <3
Шац, драго ми е да те видя! Heart Eyes

Много сладък - как си взел якето, обувките и часовника на героя му Филип Чанов. Че и ножът от Смолян. Душинка! Two Hearts

# 470
една идея повечко реализъм и по-малко американщина нямаше
да е излишна...все пак се предполага, че сериала може да се гледа и
от действащи (и бивши) полицаи и прокурори...а тук буквално се
подиграват с тяхната работа...но да почнем по ред..
като човек извършил стотици огледи, това което ни представиха може и да е оглед в стил CSI, но не и според действащото ни процесуално законодателство (което между другото френски прокурор беше нарекъл "дворцова церемония")
при такова тежко убийство не петима полицаи, а цялата дирекция, барабар с директора и още поне стотина служителя ще се изсипят, от София ще пратят криминалисти, психолози (в България профайлъри няма) да не говорим за жандармерия, качулки...абе лудница...и никой няма и да си помисли да даде задачи на бременна полицайка (друг е въпроса, че това е абсолютно невъзможно, според трудовото ни законодателство) и някакъв голобрад юноша....
хубаво беше да се запознаят и със структурата на ДАНС..ако наистина имаха такива подозрения, не един единствен агент, а екип агенти, подкрепени от въоръжени до зъби групи за реагиране щяха да участват в задържането
разследващия полицай не е еполицейски орган, той не може да извършва задържане по ЗВМР и не командва другите служители, единствено се подчинява на прокурора...
огледите (включая и аутопсията ) се извършват в присъствието на две поемни лица, не едно (абсолютно законодателно безумие, но) които трябва да следват разследващия и експертите на всяка крачка при огледа....
и още, и още...абе обидничко е малко...но пък всичко е красиво заснето...

# 471
Да си кажа и аз, че много ми хареса началото на сериала. Завладяващ сюжет, интересна и интригуваща история, страхотни актьори, великолепна природа!
Атмосферата ми изглежда много автентична. Не съм от този край и съответно не съм запозната, но на екран ми изглежда много достоверно - къщите им, битовата обстановка, дядото хижар (за него прочетох тук, че бил местен актьор).
Аз също някак очаквах, че озвучаването ще е някакви фолклорни мотиви с по-съвременен аранжимент, например, но предполагам са търсели по-американска визия на сериала. Не ми пречи, де. Подбрали са добра музика, още повече засилваща мистичността.
Ще гледам с интерес, сериала заслужава.

# 472
Криминалните психолози не го ли раздават профайлъри ? Има един, който често канят по телевизиите. Неделчо Стойчев мисля се казваше. Винаги го представят, като топ профайлър в България.
Относно реализма, няма как да се случи на 100, то и в американските кримки не е така, както в действителност. Винаги има някаква художествена измислица. Сигурно за човек от "кухнята" на този бранш е доста дразнещо, но 90% от зрителите не са криминалисти и за тях е важно да е добре написан сценария, актьорската игра да е на ниво и да има интрига.

# 473
една идея повечко реализъм и по-малко американщина нямаше
да е излишна...все пак се предполага, че сериала може да се гледа и
от действащи (и бивши) полицаи и прокурори...а тук буквално се
подиграват с тяхната работа...но да почнем по ред..
като човек извършил стотици огледи, това което ни представиха може и да е оглед в стил CSI, но не и според действащото ни процесуално законодателство (което между другото френски прокурор беше нарекъл "дворцова церемония")
при такова тежко убийство не петима полицаи, а цялата дирекция, барабар с директора и още поне стотина служителя ще се изсипят, от София ще пратят криминалисти, психолози (в България профайлъри няма) да не говорим за жандармерия, качулки...абе лудница...и никой няма и да си помисли да даде задачи на бременна полицайка (друг е въпроса, че това е абсолютно невъзможно, според трудовото ни законодателство) и някакъв голобрад юноша....
хубаво беше да се запознаят и със структурата на ДАНС..ако наистина имаха такива подозрения, не един единствен агент, а екип агенти, подкрепени от въоръжени до зъби групи за реагиране щяха да участват в задържането
разследващия полицай не е еполицейски орган, той не може да извършва задържане по ЗВМР и не командва другите служители, единствено се подчинява на прокурора...
огледите (включая и аутопсията ) се извършват в присъствието на две поемни лица, не едно (абсолютно законодателно безумие, но) които трябва да следват разследващия и експертите на всяка крачка при огледа....
и още, и още...абе обидничко е малко...но пък всичко е красиво заснето...
Разбирам огорчението ви до известна степен.
Но нали не мислите, че примерно на запад всичко се случва толкова лъскаво като в От местопрестъплението и отговаря на тамошната реалност Wink
Гледайте на филма повече като зрител според мен Wink

# 474
На мен също не ми пречат несъответствията с процеса в реалността. Все пак е художествена измислица и сякаш отклонението в такава степен си е допустимо.
Не съм от Смолянския край и не съм запозната с диалектите в този регион. Та за лаик като мен, думите на Руфинка и начина, по който бяха казани си бяха доста въздействащи 😊. Цял ден ми се върти, че на Баругана, Шейтан се е събудил 😱. Впечатлила съм се нещо 😆.

# 475
  • София
Hal Gardner, не ми се мисли какво им е на лекарите, АКО гледат "Откраднат живот".
Като бях малка, сериалът Али Макбийл беше една от причините да се зарибя да уча право. Като го изучих и заработих, разбрах, че Али Макбийл няма нищо общо с правото. Laughing
Тъй че, и аз разбирам огорчението, Hal Gardner, и разбирам, че е много трудно човек да се абстрахира от това, което знае и това, което вижда. Особено ако е главното в сериала. Но пък, ако поне нещо друго ти е харесало (дали актьорите/героите, дали природата, прочие) - поне за това можеш да се хванеш. Relaxed

# 476
  • София (Възраждане)
Цял ден ми се върти, че на Баругана, Шейтан се е събудил 😱. Впечатлила съм се нещо 😆.

Ама на барУгана, нали..не на бругАна Joy Hands Thumbsup

# 477
Цял ден ми се върти, че на Баругана, Шейтан се е събудил 😱. Впечатлила съм се нещо 😆.

Ама на барУгана, нали..не на бругАна Joy Hands Thumbsup
Хахаха, знам ли и аз 😆. Обаче още сноши се зачудих защо Руфинка и Филип с различно ударение го казаха.

# 478
Здравейте.

Много ми хареса на мен 1-ви епизод. Чаках сериала заради Карамазов и Духовникова
Скрит текст:
(Дървото на живота засега е единственият нашенски сериал от последните години, който гледах целия и то няколко пъти. Денят на бащата ще е втория, а този вероятно ще е третия.) ,
които много харесвам, но ме изненада приятно сюжета, заснемането, цветовете. Добре са го направили и историята е интригуваща. Малко мистика, мнооого красива природа, добри актьори и готина история .. Най-после някой продуцент да се усети, че само със снимки в софийското метро и изгледи от Александър Невски няма да стане работата. Joy
Кратка ми беше серията.. исках още.
Забравих да кажа, че на в някои моменти се сетих за Туин Пийкс, но онзи стария.. не новото нещо, което пуснаха. Joy
Може да сте коментирали, не съм чела назад, съжалявам, но римейк ли е сериала или е оригинална история?

# 479
  • Варна
Къде е това за якето, пропуснала съм го явно.
В представянето на героите в сайта на NOVA.
а някоя от вас може ли да пусне линк за тези представяния, защото нещо не мога да ги открия

Общи условия

Активация на акаунт