Отговори
# 510
Щом се крие в планината, няма как да е някой от полицаите извършителят. Евентуално на Филип брат му, той май е най- свързан с планината.

Точно. Освен това доста странно гледаше, когато намериха бежанеца.

# 511
  • София (Възраждане)
Ъъ, я ся с кви глупости се занимавам посред нощ, обаче изгледах сцената с Руфинка, тя каза:
"Чьорно му е сорце, аднож на баругана с бели Очи,аднож на варгулька глава нема и нема да му стигне, на барУгана му не стига…"
Което иде да рече, че след убийството в гьола с белите очи ще има втори труп без глава на някакъв камък, варгулька т.е. ...

Много як онлайн родопски глосар тук: https://www.napenalki.com/index.php

И още реплики:
"Айсоа, де са е извратил в барУгана, зло са сабуди."
 "Очи немам, ама гльодам."

Ама защо, защо не е взел Милошев някой от местния театър, толкова автентично можеше да бъде изиграна тая сцена...

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 23:32 от Mooimeiske

# 512
Сигурен съм, че ще има още трупове! Grinning

# 513
Ъъ, я ся с кви глупости се занимавам посред нощ, обаче изгледах сцената с Руфинка, тя каза:
"Чьорно му е сорце, аднож на баругана с бели Очи,аднож на варгулька глава нема и нема да му стигне, на барУгана му не стига…"
Което иде да рече, че след обийството в гьола с белите очи ще има втори труп без глава на някакъв камък отгоре...
Лелееее, това за без главата върху камъка без помощ нямаше да го разбера. Страхотно 😀.
И мен Руфинка не ме плаши, напротив интригува ме. Слушах и аз думите й няколко пъти!

Разминаванията на страна, но обсъждайки покрай сериала научаваме доста неща. На мен и това ми е интересно.
Благодарности на местните за разясненията 🤗.

# 514
ММ не гледа Бг сериалите. Поглеждайки този заяви-тази актриса защо си засмуква бузите? Аз обявих, че Духовникова си е такава. Да ама се оказа,че не. Тази вечер гледах "Вездесъщия". Ами няма такова нещо.

# 515
Сигурен съм, че ще има още трупове! Grinning

То това се знае.

"Дяволското гърло" разказва историята на криминално разследване на серия мистериозни убийства, които се случват в тази област. “

# 516
  • София
ММ не гледа Бг сериалите. Поглеждайки този заяви-тази актриса защо си засмуква бузите? Аз обявих, че Духовникова си е такава. Да ама се оказа,че не. Тази вечер гледах "Вездесъщия". Ами няма такова нещо.

И аз го гледах "Вездесъщият" и наистина има повече бузки Grinning Може рязко да е отслабнала. Ама как пък ще става тоя номер хем да си засмуква бузите, хем да говори? Да ме научи и мен Grinning

# 517
  • 221B Baker Street
Аз пък не се сетих за "Туин Пийкс" изобщо, гледайки серията, а веднага за "Истински детектив"...

# 518
На мен пък като атмосфера и усещане по-скоро ми заприлича на Мостът (шведско-датския сериал). Дано да е толкова интересен и по-натам.

# 519
Теодора коментираше, че за ролята си в Дяволското гърло доста е тренирала и спазвала режим, така че е нормално да е по-изпита в лицето.

# 520
След като Mooimeiske “преведе” думите на Руфинка 😆 се замислих. Ако приложим подхода Тома Неверни - полицаите не би трябвало да вярват в свръхествествените й способности. Тогава остава тя тези детайли да ги знае от някъде. Веднага разкостват цялото й обкръжение - роднини, съседи, познати и т.н. Тя е помакиня, помаците са между българите и турците (мои разсъждения, не претендирам за точност), може да има връзка с етническия елемент в убийството. 

# 521
В едно от промотата Филип не крещеше ли на другите, че имат три трупа и никакви следи и те тъпи ли са Grinning

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 00:43 от Mosquita

# 522
  • Бургас
На мен пък като атмосфера и усещане по-скоро ми заприлича на Мостът (шведско-датския сериал). Дано да е толкова интересен и по-натам.
За Себастиан Беркман ли? Може ли линк?

За мен само чуждата музика не ми допада. Щеше да е по-добре да е с БГ озвучаване.

# 523
  • София
Ох, много сте коментирали, едвам ви изчетох. Много ми хареса първия епизод, изобщо нищо лошо не мога да кажа. Теодора е много добра, за пореден път ме впечатли. Владо също е страхотен и много му отива тази роля. Бременната и Йорданов също ми харесаха, и него много харесвам. Не знам за какви филтри говорите, аз нищо странно не видях през моя аматьорски поглед. Гледките са неописуеми! Истински детектив не съм гледала, но определено на 100% музиката ми напомня Broen /Мостът (най-якия сериал, който съм гледала). Не мисля, че щеше да се върже която и да е българска песен или пък такава с Бг мотиви. Нямам търпение за следващата серия!
Mooimeiske благодарности за превода на бабата, нищичко не и разбрах. Simple Smile
За Себастиан Беркман ли? Може ли линк?
Скрит текст:

# 524
Много ми хареса първи епизод.

Общи условия

Активация на акаунт