Отговори
# 585
  • Кърджали
Мда... Част от кадрите май са от моргата. Странно...

# 586
Най-после  се класирах с първи епизод Blush
Ще се абстрахирам от един куп  неща и ще го гледам .
Беше тъпо да дават Родопите и да не звучи  космическата музика , която  всеки на запад се натиска да включи като елемент  във филм или песен  , а да слушаме онази лекичка песньовка .
Мадам Аватар /Миа/ малко пресилено се прави на мъжкарана , но  ще я изтърпя .
Владо К. е доста приятен . Героят му изглежда от нещо притеснен , несигурен и уязвим .
Братът много странно се взираше в бежанеца . Дано не се заиграват много с тази тема , остава само и Динко да долети .
Героинята на Диана Д. не бих я забелязала , ако точно тя не играеше тази роля .
Заформя се скандал с корумпирано  бивше ченге - част от нашето ежедневие за съжаление .
Добре започна , дано само  да не издишат по пътя на  следствието .

# 587
Мда... Част от кадрите май са от моргата. Странно...
Защо да е странно. Самите актьори споменават, че са имали много снимки там.
В новата Ева има доста за Владо, Теодора и сериала, но не съм го чела още.

# 588
  • Кърджали
Не че ми е странно да имат кадри от моргата. То ясно че ще имат.  Не е да като да няма поводи да се отбиват там.
Но бях останала с впечатление че тези кратки, накъсани  кадри са от престъпленията. А сега ако част от тях са от моргата - или за заблуда на зрителя, или не знам ...

Мен не ми пречи, че музиката не е с родопски мотиви. Самата песничка вече така ми се наби, може би и защото не я бях чувала преди...

# 589
Изгледах епизода и аз сега. Много харесвам и Владо Карамазов и Теодора Духовникова. За сега започва доста интересно. Наистина природата е уникална. С интерес ще гледам как ще се развие нататък.

# 590
Английският ми е... Дано не допускам грешка. Scarborough Fair. Но тези, които цитирам са оригиналните изпълнители.
Тц, не е същата. Жена пее. В интрото я има песента.
Да де. Казах, че това е песента, ама оригиналът не е на жената,а на дуета.

# 591
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много ми харесаха кадрите от Родопите. Добър монтаж и сливане на различните сцени. Добре беше като за първа серия за подобен жанр. Въпреки че, ако го гледах без звук и не познавах актьорите, все едно гледах един тукашен сериал, който е по същия начин. Владо Карамазов с прическа и жестове е като актьора в този сериал. Теодора Духовникова като героинята. Големи прилики. Не очаквам нашите да откриват топлата вода по отношение на този жанр, така че не ме дразни особено.

Единственото, което леко ми повдигна веждите са елементите на религиозна основа. Ще видим как ще ги развият, но е доста дръзко да се прави по този начин.

(Ужасно е това струпване на сериали. Наполовина ми е удоволствието...)

# 592
  • 221B Baker Street
Скрит текст:
Английският ми е... Дано не допускам грешка. Scarborough Fair. Но тези, които цитирам са оригиналните изпълнители.
Оригиналът всъщност е английска народна песен. Просто Саймън и Гарфънкъл са я записали първи.

# 593
Скрит текст:
Оригиналът всъщност е английска народна песен. Просто Саймън и Гарфънкъл са я записали първи.
  Съвсем пък не виждам смисъл ,ама може и да има някаква връзка, непонятна за по- прости като мен ☺

# 594

И техен не е, просто те са я популяризирали. Даже предишният изпълнител ги е съдил.  Simple Smile
Стара английска песен е всъщност.

Поне една несъмнена полза има от този филм – изтупа от праха и популяризира Саймън и Гарфънкъл сред младото поколение.  Laughing
И все пак... И на мен ми липсват гайдите. В ново, съвременно и все пак мистично звучене. Предложената по-горе песен на Кристиян Костов би била много подходяща, ама...

# 595
  • Русе
И аз снощи го изгледах. Всяка година почиваме някъде в Родопите, били сме в с. Ягодина, за да стигнете дотам се минава през Триградското ждрело, а Ягодинската пещера и Дяволското гърло , плюс Орлово око са най-близките забележителности за посещение. Природата е уникално - мистично красива и 1. заради нея  ще гледам филма; 2. заради актьорския състав и 3. заради жанра.

# 596
Hal Gardner, не ми се мисли какво им е на лекарите, АКО гледат "Откраднат живот".
Като бях малка, сериалът Али Макбийл беше една от причините да се зарибя да уча право. Като го изучих и заработих, разбрах, че Али Макбийл няма нищо общо с правото. Laughing
Тъй че, и аз разбирам огорчението, Hal Gardner, и разбирам, че е много трудно човек да се абстрахира от това, което знае и това, което вижда. Особено ако е главното в сериала. Но пък, ако поне нещо друго ти е харесало (дали актьорите/героите, дали природата, прочие) - поне за това можеш да се хванеш. Relaxed

Може би е трябвало да се откажеш още в първи курс, когато се учат разликите между континенталната и англо-американската правна система.

По сериала - съгласна съм, че разминаванията с нашата нормативна уредба и ред за разследване на престъпленията са твърде видими за хора, които имат дори и малък досег с това.
Освен това е пълна подигравка с ДАНС дето пратили една като Духовникова и тя си изстреля длъжността на Карамазов и му каза да мълчи - ей това се казва стиковка на службите Joy

За мен много голям недостатък е лисата на атмосфера, за което най-вече допринася англоезичната музика. Можеха да направят един електронно обработен инструментал на Излел е Делю...

Карамазов не ми е убедителен, Духовникова още по-малко.

Плюсовете са Родопите, занемането им и полицейската дирекция в сградата в стар соц стил, каквито са във всички български градове.

# 597
И аз снощи го изгледах. Всяка година почиваме някъде в Родопите, били сме в с. Ягодина, за да стигнете дотам се минава през Триградското ждрело, а Ягодинската пещера и Дяволското гърло , плюс Орлово око са най-близките забележителности за посещение. Природата е уникално - мистично красива и 1. заради нея  ще гледам филма; 2. заради актьорския състав и 3. заради жанра.

Хайде сега и на Смолянските езера. Smile

Скрит текст:

# 598
Освен това е пълна подигравка с ДАНС дето пратили една като Духовникова и тя си изстреля длъжността на Карамазов и му каза да мълчи - ей това се казва стиковка на службите
Е те щото в американските филми така правят агентите на ФБР - идват, гледат намусено, размахват значката и всички им козируват, докато ги плюят зад гърба им Joy
Музиката на мен не ми е проблем, харесва ми, само малко напомня на тази от Истински детективи.
Природата не ми е мотив да гледам, тя си е там и сериалът няма заслуга за нея, по същата логика може да пуснат някой документален филм за региона. По-скоро заради историята, заради умуването "кой е убиеца" и актьорите.

# 599
На мен пък много ми харесва, че са включили във филма природните красоти. Ами писна ми само мизерия и грозни панели да гледаме по българските филми. Или богаташки имения. Между гетото и лукса средно положение няма.
След като филмът явно е правен, за да бъде показван и в други страни, нека да си рекламираме страната и като туристическа дестинация – няма лошо. Стига сме хленчили като одрипани просяци по разни кинофестивали: „Вижте ни какви сме мизерници и нещастници, малоумници, комунисти, расисти и катили, смилете се над бедните българчета и метни, како, една наградка в паничката, Господ здраве да ти дава, како...".
Искрено се надявам, че това ще се превърне в традиция. И очаквам втори сезон на сериала да се снима например на... Белоградчишките скали. Или на някое друго, уникално природно кътче... Пък нека да е с друг актьорски състав и друг криминален случай. И трети, и четвърти сезон... Защо не? Поне красоти у нас – колкото щеш. Само мерак и талант да има.

Общи условия

Активация на акаунт