Отговори
# 600
Освен това е пълна подигравка с ДАНС дето пратили една като Духовникова и тя си изстреля длъжността на Карамазов и му каза да мълчи - ей това се казва стиковка на службите
Е те щото в американските филми така правят агентите на ФБР - идват, гледат намусено, размахват значката и всички им козируват, докато ги плюят зад гърба им Joy
Музиката на мен не ми е проблем, харесва ми, само малко напомня на тази от Истински детективи.
Природата не ми е мотив да гледам, тя си е там и сериалът няма заслуга за нея, по същата логика може да пуснат някой документален филм за региона. По-скоро заради историята, заради умуването "кой е убиеца" и актьорите.

Дори и там идват по двама. Изключение е агент Купър разбира се, но това преди 30 години.

# 601
Ааа, не винаги. В сериал, който гледах мацката беше офицер от Мосад и дойде сама Grinning

# 602
Ааа, не винаги. В сериал, който гледах мацката беше офицер от Мосад и дойде сама Grinning

И кво общо има МОСАД с ФБР?

# 603
Просто, че агенти/офицери от други агенции са ги давали да идват сами, както и един от ЦРУ  във същия сериал.

# 604
А какво общо имат МОСАД, ФБР и ...ДАНС?
Гледаме филм, художествена измислица
Едва ли някой, който знае стиковките на отделните служби в определени страни ще дойде тук точно и ясно да обясни как стоят нещата.
Изобщо това сравняване с американски кримки ми е досадно.

# 605
Много задълбахме в процесуалните норми. В крайна сметка това е просто сериал, художествена измислица, чиято цел не е да ни запознае с работата на службите - какви отчети пишат, в колко дневен срок ги предават и прочее. Фокусът е друг.

Голям почитател съм на Стивън Кинг и винаги съм смятала, че той не пише просто хорър истории. Всъщност на фона на случки, които са изпитание за човешката психика, той разказва за това какво се случва с хората - в главите им, в душите им. Та и тук е нещо подобно. На фона на разследването на едно престъпление, ще ни покажат човешки съдби.
Мои размисли, не ангажирам никого с тях.

# 606
  • Русе
Много задълбахме в процесуалните норми. В крайна сметка това е просто сериал, художествена измислица, чиято цел не е да ни запознае с работата на службите - какви отчети пишат, в колко дневен срок ги предават и прочее. Фокусът е друг.

Голям почитател съм на Стивън Кинг и винаги съм смятала, че той не пише просто хорър истории. Всъщност на фона на случки, които са изпитание за човешката психика, той разказва за това какво се случва с хората - в главите им, в душите им. Та и тук е нещо подобно. На фона на разследването на едно престъпление, ще ни покажат човешки съдби.
Мои размисли, не ангажирам никого с тях.

Като четох визитките им в сайта на нова и аз оставам с това впечатление, защото за всеки един е вметнато и от личния му живот : отношенията в семейството, спомени от детството и пр. .....

# 607
Да де. Казах, че това е песента, ама оригиналът не е на жената,а на дуета.

И техен не е, просто те са я популяризирали. Даже предишният изпълнител ги е съдил.  Simple Smile
Стара английска песен е всъщност.

Поне една несъмнена полза има от този филм – изтупа от праха и популяризира Саймън и Гарфънкъл сред младото поколение.  Laughing
И все пак... И на мен ми липсват гайдите. В ново, съвременно и все пак мистично звучене. Предложената по-горе песен на Кристиян Костов би била много подходяща, ама...
На мен пък ми липсва Теодоси Спасов. Ама кой ни пита.

# 608
  • София
Hal Gardner, не ми се мисли какво им е на лекарите, АКО гледат "Откраднат живот".
Като бях малка, сериалът Али Макбийл беше една от причините да се зарибя да уча право. Като го изучих и заработих, разбрах, че Али Макбийл няма нищо общо с правото. Laughing
Тъй че, и аз разбирам огорчението, Hal Gardner, и разбирам, че е много трудно човек да се абстрахира от това, което знае и това, което вижда. Особено ако е главното в сериала. Но пък, ако поне нещо друго ти е харесало (дали актьорите/героите, дали природата, прочие) - поне за това можеш да се хванеш. Relaxed

Може би е трябвало да се откажеш още в първи курс, когато се учат разликите между континенталната и англо-американската правна система.
Учила съм право във Великобритания, така че изучавах и двете системи, но не това е важното в случая.

Относно музиката - и Стефан Вълдобрев щеше да звучи добре, дори и с по-модерна песен. Ама нейсе.

# 609
  • Пловдив

И техен не е, просто те са я популяризирали. Даже предишният изпълнител ги е съдил.  Simple Smile

Поне една несъмнена полза има от този филм – изтупа от праха и популяризира Саймън и Гарфънкъл сред младото поколение.  Laughing
И все пак... И на мен ми липсват гайдите. В ново, съвременно и все пак мистично звучене. Предложената по-горе песен на Кристиян Костов би била много подходяща, ама...
точно кавал е инструмента...може толкова мистично да звучи.

# 610
  • София
Записвам се. Снощи успях да изгледам първи епизод. Хареса ми.
Според мен и Теодора и Владо се справят много добре. Филип е неуверен, под чехъла на баща си, непрестанно търсещ удобрението му и Владо отлично се справя с тази страна от характера на героя.
На мен обаче ми е интересен братът Асен, има нещо около него и очаквам образът му да ме изненада приятно.
Впечатлена съм и от играта на Димитър Н. (Славчо). Стана ми симпатичен.

Другото сте го обсъдили, така че няма да повтарям. Ще кажа само, че музиката ми харесва, но и аз смятам, че не е съвсем подходяща.

# 611
И на мен ми хареса епизода, мисля, че е много добре направен. Ясно ми е, че не може всичко да е напълно достоверно. Има си и слабости, например героинята на Теодора и на мен ми идва малко повече нахакана. На като цяло е хубав филм. Дано да успеят да покажат подобаващо красотата и мистиката на Родопите.
Аз може и да не чета вече темата, че тука ще намерите убиеца много бързо.

# 612

точно кавал е инструмента...може толкова мистично да звучи.

Най-си е родопската каба гайда - може да звучи и тъжно, и зловещо, и ведро.

# 613
  • София
Не търся достоверност в смисъл на буквално прилагане на процедури, наредби и закони, защото не съм запозната с материята. За мен, като зрител,  е важно да ми разкажат смислена, последователна и логична история.
Колкото до появяването на Мия си мисля, че я изпратиха от София по скоро да огледа “без да се набива на очи”, а не като официален разследващ убийството.

# 614
  • тук, на мястото си
Аз останах с впечатление, че Мия пристигна в Смолян  за да разследва канала за  трафик на емигранти. Този Петър Кехайов е бил начело на този канал.  Може да съм в грешка.

Общи условия

Активация на акаунт