Изпитани сайтове за парфюми - 15

• 89 653
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Само аз ли не мога да открия в Нотино L Artisan parfumery?
Valentino също не намирам като марка.
От известно време не ги предлагат.

# 601
Fragrance fanatic, не споря, че са ментета, просто шанел предпочитам да купувам от бутиците им или от френската сефора и пиша защо.

# 602
И аз не споря с теб, Зари, диалог водим. А ти тествала ли си, за да си така категорична?

Виж, тестери не бих купил, само на място да го видя първо, че там не се знае знае ли се как е съхраняван, пръскан ли е и т.н. Само 1 път купих първия си Allure Sport Extreme от parfum-bg.com, като 2-ра или 3-та поръчка, забравих вече, преди години, но изкарах късмет. За момчетата иначе знаем, че са читави, знаят си произхода на стоката.

Иначе, ако говориш за "удоволствието" да влезеш в бутика и да се изръсиш с надценката само и само да го вземеш оттам, те разбирам Wink.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 23:51 от FragranceFanatic

# 603
Шанел от сайт съм купувала от френската сефора и от бутиците. Дали е начесване на крастата или друго щом съм доволна какво значение има. Други брандове също си пазарувам директно от производителя.
Което пък не значи, че няма да уважа някое намаление и по сайтове като елинор, парфимо или друг.
Нито пък някой може да даде гаранции,  на 100%.

# 604
  • Франция
Разбирам, че за много хора най-важно е да си купят желаната стока на изгодна цена. Това е много разумно, уважавам го като избор и го разбирам.
Не разбирам настояването, че това е единствено правилният избор и намеците, че хората, постъпващи другояче, постъпват глупаво.
Опитайте се да допуснете, че има хора, за които парфюмът не е просто "сок", не е алкохолен разтвор в бутилка, не е дори стока. Лично за мен парфюмът е преживяване, приключение, откривателство, лукс, глезотия и още куп неща, които не мога да си купя "изгодно". Тези неща ги получавам в бутиците, в директен контакт с места и хора, и нямам нищо против да си плащам за тях. Гостуването в бутик, запознаването с нови аромати, обсъждането на стари, научаването на клюки от бранша, запознаването с парфюмери или други специалисти от бранша, кошницата с глезотии и подаръци - всичко това са за мен удоволствия без кавички, при това несравнимо по-големи от това просто да имам даден парфюм.
Давам си сметка, че коментирането на офлайн пазаруването в тема за парфюмни сайтове е офтопик и се извинявам за това. Просто изпитах нужда да обърна внимание, че хората сме различни, не търсим едно и също и не преживяваме нещата еднакво.

# 605
Христос Воскресе, момичета и момчета!
И аз се отчетох в Елинор с едно  лейди милион лъки и след чудене куатре или куатре абсолю,поръчах куатре за майка ми.

# 606
Наистина е странно как за пореден път в темата за парфюмните сайтове ни се обяснява, че най-добре е да купуваме от бутици. Освен, че е спам, ми се струва, че е доста надуто да се поучават хората, които искат да си купят изгодно. Все едно те са някакви плебеи, за които парфюмите не са преживяване и специална емоция. Ами в грешка сте. Едното няма общо с другото.
Воистина Воскресе!
Бъдете живи и здрави и нека не се делим на купуващи от бутици в чужбина и купуващи от сайтове!

# 607
Аз уважавам изборит ен авсеки за покупка на парфюм. Ето, примерно аз бих си купила от бутик само в краен случай. И то не заради цената, а защото не понасям общуването в този вид магазини – продавачите/консултантите са ми толкова фамилиарни и фалшиви, че имам чувството, че като масло ми се мажат, само и само да купя. Мен това изключително ме изнервя – аз обичам тихичко да си разглеждам и мириша мнооого дълго време, гледайки, избирайки, връщам се към един, пък към друг аромат, изчистване на носа, айде пак към първия. А поне при мен досега не е постигнато това "спокойствие" на общуването с парфюмите по магазини и бутици. Постоянно усещам едни очи забити в гърба ми и често много приказки, излишни и разконцентриращи за мен. Simple Smile
Затова – набелязвам по няколко аромата – отивам набързичко, душвам, душвам и не им давам време да ми говорят. Другият път друга групичка аромати, които искам да тествам. Ми не искам да си говоря с никого, докато вдишвам ароматите, това е положението. Simple Smile

# 608
Въпросът ми сигурно е тъп,но изкушението е голямо и ще си питам.Някой купувал ли е Черната или някоя от орходейте на ТФ от сайт,и в частност елинор.Много се изкушавам,а знам че не трябва😀

# 609
Хритос возкресе!

Предполагам това е към мен.
Много от новите парфюми и други брандове, които не пускат толкова мейнстрийм парфюми, няма как да бъдат купени от сайтове, които коментираме тук.
В големите парфюмерии миризмите в самите магазини са толкова наслоени от многото пръскане, че въобще не мога да усетя нищо приятно от тази безумна смесица от аромати.
В бутиците е друго нещо. Не ти ходят грубо по петите, а поведението е съвсем друго.
Също съм много приятно изненадана и от този на пл. Св. Неделя и на Патриарха до Витошка, където наистина е приятно изживяване и емоции да разговаряш на любима тема с хора вещи в тази материя.
Над една определена сума определено предпочитам от такива места.
Не се имам за някакъв парфюмен спец или голям нос, просто любител съм и знам, че не бих различила оригинал от едно добро менте на парфюми, които не познавам добре, а те не са чак толкова много. Та си ползвам всички варианти на пазаруване.

# 610
  • София
Благодаря за подсещането за Елинорското намаление. Поръчах Vitriol d’Oeillet на Serge Lutens, на 10-ти трябва да дойде.

За мен най-добрият парфюмериен магазин би бил този, в който има зироу продавач(к)и и само безкрайни рафтове с аромати. Да мога да вървя бавно, да пробвам, да мисля, да отмина, да се върна. Не ми трябват интелектуални приказки и вътрешни новини от брандовете, не ме вълнуват. Искам да остана насаме с парфюма, когото обмислям да купя - без значение дали струва 50 или 250 лв. Той става част от моята кожа - от мен самата, затова и всеки нов аромат е като любовен акт с непознат, който постепенно опознаваш. Понякога е възхитителен, друг път посредствен, но всеки път дълбоко интимен.

# 611
Поръчах Шанела, ще видим какво ще дойде. Дано няма неприятни изненади.

# 612
  • София
Поръчах Шанела, ще видим какво ще дойде. Дано няма неприятни изненади.
Няма да има неприятни изненади. Всичко ще е 6. При последното голямо/и май единствено/ намаление на елинор, приятел си поръча 100мл Bleu de Chanel, както и някакви други парфюми за общо около 500лв и освен забавянето/помните го/, друго нямаше като забележка.

# 613
Здравейте! За пръв път ще поръчвам от Елинор. Моля, ако някой знае, да сподели мнение за тестерите на Нина Ричи Луна и на Булгари Корал и Розов сапфир.

# 614
От Елинор обаждат ли се за потвърждение? Взех един монтал и в коментара помолих, да обединят поръчката с предишната. Дали ще го видят или да звъня?

Общи условия

Активация на акаунт