На пазар във Варна - Тема 52

• 43 405
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • In transit
Скрит текст:
Включвам се с негативен пост. Сагата я описах в темите за бани, да не повтарям всичко, най-общо: ако някой скоро ще си сменя смесител за баня, не препоръчвам Roca серия Atlas, за година и половина експлоатация част от покритието падна, уж хром, появи се ръжда, от сервиза на Рока(чрез посредник магазинът, от който закупих) ми отговориха, че може би е следствие от агресивни препарати и това не се покрива от гаранцията, предлагат експертиза. Simple Smile Остана и да намеря класификация на препаратите по степен на агресивност, да не споменавам, че 1/3 от времето съм ползвала Amway. Отделно самото покритие е такова, че всяка капка си личи след изсъхване.
Във връзка с това имам въпроси. Какви смесители за баня бихте ми препоръчали, от които имате лични добри впечатления, сменяни най-много преди две-три години(за по-стари няма смисъл, качеството пада с всяка година, ясно е), евентуално от кой магазин сте доволни като обслужване. Най-вече ме вълнува покритието да е устойчиво, да не си личи всяка капка, да е удобно за употреба. Отделно имате ли майстори, които ползвате за такива дребни неща по баните: да смени смесител, да оправи някоя фуга, да свали и монтира огледало от мебели за баня? Имам координати на добри майстори, но те са много заети постоянно и за такива дребни неща няма да се отзоват. Благодаря ви предварително.
Всички смесители в банята са ми Hansgrohe, купувани от немския амазон. И на трите пише, че се почистват само с кърпа и наистина е така. Дали с хавлиена кърпа или от тази домакинската хартия няма значение, но са като нови. Изобщо не ползвам никакви препарати за почистването им. Питата и малкия душ се почистват с перо за стъкла. Единствено препарат ползвам зелен Фрог с оцет в основата на мивката към керамиката. И то когато видя, че се е появил варовик.

# 646
Здравейте. Виждали ли сте някъде дълга лятна пола от плат точно като тази, мисля че е коприна  https://www.secretzone.bg/p/silk-long-skirt-tzi.  Цвят, модел, подплата може да са различни. Искам да е лека ефирна, да не е солей. Изобщо къде има избор на дълги летни поли? Обиколих Владислав и магазините до цветята на Чаталджа, много ограничен избор и единични модели. Благодаря.

# 647
Здрявейте,

И аз търся дълга пола, но тип разкроена надолу, а не права, да бъде с подплата задължително.

# 648
Такива поли съм виждала до миналия месец в Reserved, вероятно има още

# 649
  • Варна
Турски препарати има и на пазара Чаталджа, в магазинче за козметика в началото на улица Войнишка

# 650
Супер сте! Благодаря Ви! Hug

# 651
  • Варна
Много ви благодаря за мненията, много сте ми полезни! 
Mikey, варовик не се образува въобще или само с кърпа се премахва? Не бях чувала, много интересно.
А имате ли информация какъв вид препарати повреждат повърхността на смесителите, освен кислолът, за който писахте? Основно ползвам Medix баня, Pulirapid и вълшебна гъба за тях. Simple Smile

# 652
  • In transit
Много ви благодаря за мненията, много сте ми полезни! 
Mikey, варовик не се образува въобще или само с кърпа се премахва? Не бях чувала, много интересно.
А имате ли информация какъв вид препарати повреждат повърхността на смесителите, освен кислолът, за който писахте? Основно ползвам Medix баня, Pulirapid и вълшебна гъба за тях. Simple Smile
По самите смесители няма варовик. След къпане има капки от водата, нормално е, но като минеш леко с кърпа и лъсват перфектно. Варовик се образува единствено там където се закрепват за керамиката( това за умивалника и бидето). Дори и седмица да не почистя смесителя на душа, като мина с кърпа става като нов. Мисля, че имат някакво покритие, защото имаше някакви лепенки за лесно почистване като ги слагахме. Иначе майка ми е с Видима и там си трябва бая търкане ако искам да лъсне по същия начин.
Има един препарат на ДМ с оцет, той добра работа ми вършеше преди. (Една висока зелена опаковка)

# 653
  • Варна/Благоевград
Момичета къде се продават материали за изработка на бижута? Иска ми се да са естествени камъни и по различни и нестандартни висулки. Знам само магазина преди подлеза на Шипка. На други места има ли? Благодаря. 🙂

# 654
  • Варна
Аз имам малко по-различен въпрос. Знам, че към края на този месец ще има пак кампания по предаване на лекарства с изтекъл срок на годност, както и препарати. Пускат мобилен пункт, който в различни дни и часове обикаля различни точки на града. Имам една торба събрани неща. Не намирам информация обаче по-подробно, рових на сайта на общината, както и на нашето кметство, но засега няма повече конкретика. Само това.

http://live.varna.bg/bg/news/provejdat_tri_kampanii_za_sabirane_ … omakinstvata.html

Имам молба, ако някой мерне нещо, да пише тук.

# 655
На Sara Pen кога й започват промоциите?

# 656
Знаете ли студио за ксерокс на учебници с цени като за учащи/студенти. Доста има за преснимане, затова цената е от значение.

# 657
Знаете ли студио за ксерокс на учебници с цени като за учащи/студенти. Доста има за преснимане, затова цената е от значение.

Най-евтино е до Медицинския университет, до ВИНС също има, но е с 2ст.на страница по-скъпо

# 658

Най-евтино е до Медицинския университет, до ВИНС също има, но е с 2ст.на страница по-скъпо
+1 до МУ, точно преди плевенските закуски, един мъж работи

# 659
Някой би ли препоръчал техник за профилактика на климатик, както и евентуално пълнене с фреон?

Общи условия

Активация на акаунт