Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 32

• 46 390
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В Разложко това е стандартната цена за изпълнение "до ключ", от фирма.

# 121
Juniper - най-много мразя дребни чиновници, решили да покажат власт. Тази седмица и аз ще ги търся БД, че още нямам копие на входираното уведомление след драмите със скиците и прочее...

# 122
Здравейте момичета.
Включвам се с молба за разяснение.
"Незастроен поземлен имот, регулация, в строителните граници на селото. Без ток и вода в имота." - дали ще е трудно изваждането на всички разрешителни за строеж и прекарване на комуникации.

# 123
Здравейте момичета.
Включвам се с молба за разяснение.
"Незастроен поземлен имот, регулация, в строителните граници на селото. Без ток и вода в имота." - дали ще е трудно изваждането на всички разрешителни за строеж и прекарване на комуникации.

На първо време на база визата за проектиране искай съгласуване с местното ВиК и ток. Ако няма виза - искай нея. Може прекарването на ток и вода да струва много, а може и почти нищо, зависи дали има табло за ток в имота до/ срещу твоя, същото важи и за водата.

# 124
Благодаря ти foxy, че така бързо се включи. А дали има виза за застрояване щом е поземлен имота? Имам и скица на парцела, дали мога с данните от нея и къде да направя сама справка?
Аз ще се свържа с продавача естествено, но искам да се подготвя с "адекватни" въпроси.

# 125
Здравейте отново!
Ние вече имаме оферта от един строител. Искахме цена за груб строеж, получихме "до ключ" - 800 лв/кв. м Rolling Eyes
Как ви се струва, разумна ли е?
Ще опитаме да вземем поне още една оферта.
Ако не е тайна коя е фирмата и в София ли е? 

# 126
Не е в София.

# 127
Благодаря ти foxy, че така бързо се включи. А дали има виза за застрояване щом е поземлен имота? Имам и скица на парцела, дали мога с данните от нея и къде да направя сама справка?
Аз ще се свържа с продавача естествено, но искам да се подготвя с "адекватни" въпроси.
Информацията, която са ти дали е крайно недостатъчна. Вземи скицата и отиди в съответната община и там провери има ли ПУП - ПРЗ за имота и какво предвижда. Виж дали имотните граници съвпадат с регулационните, имаш ли предаваеми части по регулация или неуредени отношения със съседите. Застрояването какво е и дали ви устройва ще видиш от плана за застрояване. Провери дали случайно няма незаконни строежи в имота, защото ако има няма да получиш разрешение за строеж. Визата представлява скица на имота /от съответната община, не от кадастъра / с копие от ПУП или с текстова част върху скицата от Гл.архитект. Визата си има валидност и това, че има поземлен имот не означава че имаш виза. Визата обикновено се вади когато имаш инвестиционни намерения. Това за тока и водата е важно, хубаво е да знаеш също така дали селото има канализация.

# 128
Много ти благодаря, Queen L. Точно това се чудех, от къде да започна а и какви документи да търся. Още утре ще отида в общината.

# 129
  • София
Това с поземлен имот изобщо не ми харесва. Проверете регулацията на първо място

# 130
Здравейте, имам нужда от малко идеи.След като разместихме цялото вътрешно стълбище се отвори възможност за естествена светлина след първа плоча.Чудя се как да разположим прозорците,че майсторите натискат
Тук съм драскала и не съм сигурна,че ще разберете нещо http://media.snimka.bg/s1/6350/038944995.jpg?r=0
 Не мога да кача снимката ,незнайно защо

# 131

На тази тухлена стена, чисто конструктвино възможен ли е прозорец?
Ако прозорецът не е опция разгледай "светлинните тунели".

# 132
Аз нищо не разбрах от схемата и от снимката. На тухлената стена ли искате отвори или ще зидате между колоните и искате прозорци към стълбите? На схемата не се разбира къде са стълбите, за да се ориентираме...

# 133
Прозорците ще са над тухлената стена.Тухлената стена влиза в гаража до първа плоча.

# 134
  • София
Оставете прозорци, не виждам какво ви пречи. Аз лично бих се притеснявала от други неща

Общи условия

Активация на акаунт